jul, fortättning

sådär, julen fortsätter, nu i förorten til den kungliga huvudstaden.
Jag och min lilla familj hade ju hoppats på lite snö då vi är för oss rätt norr ut i landet, men det är och kommer nog att förbli juledagar utan det vita pudret.

Även här är maten mycket god och sällskapet väldigt trevlig. Lillan har fått träffa sin coola kusin från wasasta'n. De är rätt olika. Lillan har svårt at sitta stilla på en plats medan kusinen nöjt kan sitta å sträckläsa en bildebok.

Nu ska jag ta hand om min dotter...
Kort kommer.

JUL

Då är julen kommen och magen har bytt form till en mer rund :) (oki då jag kanske hade lite rund innan åxå)
Plutten sköter sig bra med släkten, uppför sig som en prinsessa. Men med mormor och morfars hund så är det lite annorlunda. Det där med att klappa fint verkar hon helt glömt bort då det gäller hunden, hon drar å sliter i pälsen. det possitiva man kan se i det är iallafall att hon inte är rädd för hundar :)

Bilder kan man tycka vore på sin plats då det är juletid. Ni får tyvärr vänta lite tills dess jag har möjlighet att överföra mina lillan-bilder, så håll i hatten!

Jag ska försöka skriva nu under juldagarna, men ibalnad är det andra saker som slängs upp lite hastigt på den rätt spräckliga tapeten, ni vet som så´n där nuförtida populära stänkmolning. Och det är detta mina vänner som stjäl min vad jag anser rätt dyrbara bloggtid.

Ha en fortsatt mycket trivsam fortsättning på det nästan snart gångna året (oj, vad tiden går fort egentligen, det är nu när man är gammal  som man verkligen inser hur fort tiden går.)
 

Så är det fredag igen :)

Så är julstressen kommen... eller njaaää, måste erkänna att både jag å lillan tar det rätt lugnt än så länge :)

lillan ligger å sover efter vår förmiddagsprommenix förbi närbutiken. Oj va folk! jag trodde inte det fanns så mycket folk i sta´n! Hela den gigantiska parkeringen framför närbutiken var så gott som full, å det nu på förmiddagen. Jag å lillan hade bara ett kort ärende som med skickliga slalomsvängar runt tomtenissar å semesterfirare gick skapligt fort.
Jag, vad har hänt sedan sist... jo det är ju en del. Här kommer ett axplock:
* lekt tjuv å polis där polisen skadade sig då denne reste sig för snabbt efter att ha jagat tjuven under bordet.
* Haft besök av en vänner. deras barn är ngt äldre än vårat lilla busfrö = de tycker det är jättekul att leka med lillan.
* Anlitat barvakt, gick bra i början, sedan blev lillan jättejätteledsen, ni vet sådär ledsen som bara barn och seriefigurer kan bli.
* hjälpt till att putta in en bil i garage
* fikat massor
* träffat dagmamman (lillans altså)
m.m.

Det där sistnämda var intressant. Vi föräldrar var ju lite smått nervösa för hur det skulle bli det här första mötet. Det gick bra kan jag meddela, hon verkar jättesnäll. De andra barnen tyckte det var kul med en färsking å började leka med våran plutt rätt snart :) Hehe, en liten 4årig grabb blev lite blyg då våran charmiga 1-åring spanade in honom.
Vi är nöjda.


Jag bifogar två kort idag. de visar iåfs i stort sett samma sak. När lillan går runt i hemmet å pratar i telefon. En väldigt vanlig syn nu för tiden. Det konstiga är att hon pratar rätt mycket då ingen annan är på tråden å tvärt om när någom vill höra på. Men det blir nog ändring på det.

Ha en fin helg, glöm inte att ta det lugnt ute på vägarna.
Glöm inte ordspråket: Hällre en inslagen bil under granen än en sönderslagen bil framför granen.


Kommer mer imorrn...

Ni får ursäkta.... Jag spelade hockey då jag normalt brukar skriva inlägg...
Det får bli mer imorrn, bilder å så!
Här ska snarkas!

Dagmamma och barnsäkerhet.

+1 & grått, vi har precis kommit hem ifrån närbutiken och fått plutten att somna.

Det var en liten parvel som var riktigt orolig i natt. Det kändes som om hon vaknade var 5:e minut och var ledsen. För att hon skulle vara lugn var hon tvungen att sova med huvudet så nära mammas huvud som möjligt. Gissa vem som fick pluttens sparkar i ansiktet typ 1000 ggr i natt! Ojojoj, tur att både pappa å mamma är lediga idag.

Idag är det en stor dag för Aina. Hela familjen ska traska till hennes framtida dagmamma. Ska bli riktigt spännade å se var dottern kommer att spendera sin tid då vi föräldrar jobbar.
Hoppas hon är snäll.
Aina är ju nu över 1 år och vi borde ju ha fixat allt det där med barnsäkerhet i huset kan man tycka. Dock finns säkerhetshål som i alla andra säkerhetssystem. Bifogar bild.

Ha en fin dag

Fjärrisen på äventyr

Grått och 4+ , det känns som om jag ska vara inne större delen av dagen...

Jag måste berätta att en utav våra 1000 fjärrkontroller har varit spårlöst försvunnen i nästan 2dygn. Utan mat, värme och gemenskap har fjärrisen som vi kallar honom för lyckats överleva. Hittades 10:43 idag, låg gömd, grå i färgen och helt stel, i ett köksskåp bakom stora plastbyttor.
Lyckan var total! fjärrisen och dess ägare kramade om varandra och med tårfyllda ögon sjöngs allsången: Vår fjärris har rymt å simpson kommer om en timme...

Lillan har i helgen hjälpt till mamma med kompisar att pyssla. Pappa rymde givetvis till än vän för att spela WoW (dataspel). Riktigt trivsamt för hela familjen.

Idag har mamma å lillan rymt till kompisar å lämnat en halvkrasslig pappa/man hemma. Idag är vila på schemat för min del.
Tog en bild på dem innan de åkte sin väg. Bifogar givetvis den.


BVC

Den blå himmel som så sällan har skådats den senaste tiden kunde korta stunder skymtas idag.

Vi har varit på BVC idag (barnavårdscentralen) för att ta spruta å vägas å mätas. Det brukar gå på rutin numera. Idag var jag lite rädd för att få utskällning då jag redan visste att hon inte skulle väga så mycket då hon varit krasslig i några dagar. Å så var jag rädd att jag skulle få skäll då lillan har rätt många grön/blåa märken på sin lilla kropp. För att lugna alla läsare ska jag berätta varför. Jo, hon målade igår... om jag säger så att all färg kom inte på papperet.
När vi väl var på bvc så gick det rätt lugnt. Jag blev väl mött å lillan kissade ner hela mig då jag hade henne i min famn efter hennes invägning.

Nu ligger lillan å mamma å sover medan jag tittar på en reklamfri film med Huge.
Ska nog norpa lite glass från frysen för att hålla mitt kolesterol på topp så att säga :)

Bifogar en efterlängtad bild (måste bara berätta att det INTE är min mage som syns längst till höger på bilden).
Ha en fin helg!


Lek :)

Ännu en molnig och snöfattig dag

japp, så var det kväll igen och lillan ligger och sover. Helt otroligt, hon har sovit sedan 19.40. Vaknade upp en miniminikortis sisodär kl 20.30 men efter ngn minut av mammas hyschande så sov hon vidare. Nackdelen med detta är att sovmorgonen som egentligen har varit en alltför vanlig syn i detta hem de senaste dagarna kommer att förbli.

Jo, jag vet... det är torsdag. Pannkaka och Babysim är ju gjutna delar av torsdagarnas agendor. Men idag har varken pannkakor varit på bordet eller lillan i någon bassäng.
Varför det inte blev några pannkakor på bordet vet jag faktiskt inte, jag kom att tänka på det bara för ngn minut sedan att det skulle vi kanske ha haft. Men fiskgryta och kokt potatis är inte helt fel det heller.
Babysimmet ströks från lillan schema redan igårkväll då vi (föräldrarna) samspråkade och kom fram till att det är nog onyttigt för ett förkylt barn att bada i pool.
Så idag har vi pysslat och lekt. leken som ofta kommer på tapeten är tjuv och polis. Lillan som är född buse är givetvis lämpad som tjuv i denna för mig annfådda lek. Den går ut på att polisen, i det här fallet jag, ska krypa och jaga denna tjuv (lillan).Tjuven får givetvis springa. Polisen kan ibland gömma sig och på så sätt locka den förvånade tjuven att börja leta efter polisen. Då polisen har ett idelt öra hör ofta polisen när tjuven närmar sig och kan använda sig utav överraskningsmomentet och hoppa fram och skrämma den lilla tjuven. Denna del av spelet tycker denna tjuv är riktigt rolig och får ofta hicka. Idag lekte vi den rätt länge, och efter maten, detta gjorde att tjuven råka kräkas lite då hon va på sin flykt. Det är då en tredje person är bra att ha i leken, den s.k. clean-up person. 
Tjena.... nu måste jag lägga mig innan lillan vaknar

Joo, jag måste ju ta med en bild. Denna bild har bågra veckor på nacken, men jag hoppas det inte gör något. Det jag vill visa med denna bild är att det finns nackdelar, inte många men det finns nackdelar att köpa för stora hamburgare.

Ha det finfint!


Riktigt kallt, eller är det fel på termometern?

Jupp, riktigt kyligt idag. Hade handskar under eftermiddagspromenaden men ändå kom stelheten till fingrarna. Jag tror inte på den termometern som sitter utanför köksfönstret. Jag tror inte den kan visa minus. Den stod på plus 4 grader å ändå var det bitande kallt. Det är väl att man bor rätt nära vattnet så fuktigheten gör sitt. Å så tror jag att det sipprar, eller mer sprutar ut värme genom våra otäta fönster direkt på termometern. Alternativet kan vara att den helt enkelt är paj.

Lillan å frugan är fortfarande krassliga... lillan är förvisso pigg som en hjord med elefanter där hon drar fram medan frugan är mer trött.

Jo,  jag tänkte bifoga ett kort där lillan äter med gaffel. Hon har hajat hur man gör. Iåfs, när hon tröttnar att inte få så mycket på sin gaffel så tar hon ju till fingrarna, men hey vem gör inte det ;) ?
Ha en fin dag

En fet hamburgare men ingen tunnbrörulle

plusgrader idag, å mulet...

Lillan är nästan 100%kry, lite täpt i näsan bara. Men lillans mamma är destå mer förkyld. Detta gör att lillans mamma är 1:a blöjbytare idag!
Då ingen av sjuklingarna är något extremt sugen på mat så blev det jag som kockade i köket. Jag drog jag till med en FET hamburgetallrik med klyftisar å finsås!
Jag lät sjuklingarna ta hand lite om varandra idag, på så sätt han jag tillåmä tvätta den i vanliga fall smutsgråa bilen (det behövdes).
 Jo, lillan är rätt lång nu förtiden, sisodär bordshöjd. Detta medför att hon når det som ligger på bordet. Tittap åbilden så förstår ni (mina tunnbrörullar vart inge av...)

Nobelfest å sjukstuga

Jepp, en dag med rätt tråkigt väder om jag ska vara ärlig.

Hemmet är nu en sjukstuga då både lillan å mamma är snuviga. Det blir lixom steroenysningar runt köksbordet.
Ingen av sjuklingarna är så sjuka så de är sängliggande så det är en del ränn i huset ändå.

Idag så sitter damerna klistrade framför tjock-tv:n då det är nobelfest. Detta har gjort att jag själv kunnat fått lite fritid å stuckit till järnaffären å hängt ett tag (köpt lite braåha-grejer).

I helgen har mamma jobbat en del å lillan å pappa har själv festat loss. Men lillan, min trogne tv-kontrolloperatör somnade medan vi såg en spännande film i helgen, bevis bifogas.
Ha en finfin måndag!


Fredag

Oj vad sent det blev...

Lillan är inte helt tillfrisknad, så som jag trodde var vi tvugna att hoppa över detta annars roliga torsdagsevenemang som anordnas i en av stadens simbassänger. 
Istället kom lillans mormor å morfar på snabbvisit då de hade vägarna förbi.

Plutten som vi ibland kallar för virvelvind  är inte lika vild när hon är krasslig och det kan vara rätt mysigt då hon ofta vill sitta i ens knä och bara vara, ibland läsa en bok. Mysigt att vara förälder :)

Tyvärr inget kort idag, har ingen ursäkt...

Ha en underbar helg :)

Busfröet har piggnat till igen

Solstrålarna lyser in i arbetsrummet genom de rengjörsbehövande fönstren.

Lillan har piggnat till igen. Mamma är ledig från jobbet idag. Natten var bättre än den förra. Vi gick upp vid 10.

Frågan är vad man skall äta till frukost då man stiger upp så sent. Eller ska man vänta till senare och då ätas lunch? Eftersom både jag och min fruga är uppväxt under M-tv:s storhetstid så var vi ganska överens att äta en amerikansk brunch (För er som frågar sig vad brunch är för något så kan jag berätta att det inte riktigt är frukost och det inte är riktigt lunch)

brunch på fonetisk skrift: br´an:ssch

Vad ska man då äta??? Jo, givetvis amerikanska pannkakor med mäjpel sirap (lönnsirap)
Men har man då denna mäjpelsirap hemma??? ÖÖöö.... näää. Men det gör inget för då tar man sin blixt till cykel och trampar som en skotträdd hamster till sin närbutik. Där tar man den största burk av denna amerikanskt sliskiga och nästan rysande söta sirap och skjuter denna med laserpistolen som numera finns i var mans hand närbutiken. Iåfs, förutom pensionärerna för det skulle ju gå för snabbt i kassan för dem.

Jag bifogar ett kort där man ser hur lillan piggnat till igen och är i bustagen. Hon tycker om att roffa åt sig mammas stickning :)

Hade gott

Jo föresten, nu när jag käkat brunch.... när ska jag äta nästa gång???


En stackars liten sjukling

Det har redan börjat mörkna, jag saknar snön...

Lillan, våran stackars lilla tös hade en jobbig natt, en natt med feber och gråt.
Hon har fortfarande feber och är inte alls sugen på att springa runt som annars. Idag vill hon bara vara uppe i famnen.
Jag befarar att vi blir tvugna att hoppa över babysimmet imorgon... men inte pankakorna :)

Jag bifogar en bild på en trött hjälte som får äta lite vaniljglass. Glass är lillans pappas huskur för alla sorters sjukdomar.  

Björnen sover, björnen sover....

Rätt molnigt idag och 5-7grader varmt.

Jag har precis kommit in efter att ha krattat bort bruna höstlöv från gräs och mossmattan. Vi har en gräsmatta på framsidan och en mossmatta på baksidan. Nu kanske det är någon av er som tycker att det är rätt sent på året att kratta bort löv. Jo, jag håller med.

Det märks av att Aina har partajat hela helgen, för igår och idag har hon sovit mer än hennes normala rutin. På e.m. brukar hon sova 1h, igår sov hon 3h!. Idag har hon sovit sedan kl 10 (klockan är nu 12). Men hey, jag ska inte klaga att hon sover länge. Iåfs, igår kväll kanske jag skulle ha väckt henne för hon var vaken till kl 10 på kvällen. Men så fick ja ju sova till kl 8:40 nu på morgonen :)

Jag bifogar en sovbild från gårdagens hemresa. (Notera att hon har ett halvt uppätet russin på hennes haklapp. Här har haklappen ett annat syfte än att fånga upp mat.... iåfs det är ju mat som kommer, men redan uppäten mat...)


Aina 1år!

Det är mörkt å småregnigt ute, men mysigt inomhus.

Då var man tillbaka från G-borg med ett troligtvis några cm längre midjemått.
Jo lillan fyllde ett och lillans moster fyllde 25. Detta medför en hel del tårta :)
Sammanfattnigsvis var helgen trevlig med både släkt och vänner.

Nästa stycka skall hoppas över för er som just nu sitter och äter!
Lillan som är en liten känslig flicka klarade inte riktigt hela bilfärden mellan hembygden och G-borg. När det var ca 350m kvar så la hon en pizza... en familjepizza. Inte kul för varken plutten eller den otroligt känsliga pappa som satt bredvid och försökte förgäves skydda klädsel och sig själv med en oanvänd köpe-blöja.

Grattis Lillan 1 år!!! Det är helt underbart men samtidigt skrämmande vad tiden går fort. Det var inte länge sedan lillan kom till oss.

Jag bifogar några kort så man kan minnas tillbaka.
De 2 första visar när hon är 1 dag gammal, den 3:e är vid jul och den sista är tagen underf 1års-festen
Ha en fin kväll


RSS 2.0