Lek :)

Ännu en molnig och snöfattig dag

japp, så var det kväll igen och lillan ligger och sover. Helt otroligt, hon har sovit sedan 19.40. Vaknade upp en miniminikortis sisodär kl 20.30 men efter ngn minut av mammas hyschande så sov hon vidare. Nackdelen med detta är att sovmorgonen som egentligen har varit en alltför vanlig syn i detta hem de senaste dagarna kommer att förbli.

Jo, jag vet... det är torsdag. Pannkaka och Babysim är ju gjutna delar av torsdagarnas agendor. Men idag har varken pannkakor varit på bordet eller lillan i någon bassäng.
Varför det inte blev några pannkakor på bordet vet jag faktiskt inte, jag kom att tänka på det bara för ngn minut sedan att det skulle vi kanske ha haft. Men fiskgryta och kokt potatis är inte helt fel det heller.
Babysimmet ströks från lillan schema redan igårkväll då vi (föräldrarna) samspråkade och kom fram till att det är nog onyttigt för ett förkylt barn att bada i pool.
Så idag har vi pysslat och lekt. leken som ofta kommer på tapeten är tjuv och polis. Lillan som är född buse är givetvis lämpad som tjuv i denna för mig annfådda lek. Den går ut på att polisen, i det här fallet jag, ska krypa och jaga denna tjuv (lillan).Tjuven får givetvis springa. Polisen kan ibland gömma sig och på så sätt locka den förvånade tjuven att börja leta efter polisen. Då polisen har ett idelt öra hör ofta polisen när tjuven närmar sig och kan använda sig utav överraskningsmomentet och hoppa fram och skrämma den lilla tjuven. Denna del av spelet tycker denna tjuv är riktigt rolig och får ofta hicka. Idag lekte vi den rätt länge, och efter maten, detta gjorde att tjuven råka kräkas lite då hon va på sin flykt. Det är då en tredje person är bra att ha i leken, den s.k. clean-up person. 
Tjena.... nu måste jag lägga mig innan lillan vaknar

Joo, jag måste ju ta med en bild. Denna bild har bågra veckor på nacken, men jag hoppas det inte gör något. Det jag vill visa med denna bild är att det finns nackdelar, inte många men det finns nackdelar att köpa för stora hamburgare.

Ha det finfint!


Kommentarer
Postat av: Kalle

Hihi! Låter ju som världens bästa lek, säg till när du blir trött och det behövs en ny polis!

2007-12-14 @ 10:14:30
URL: http://booli.se
Postat av: Farfar

Jag ställer också gärna upp om det behövs fler frivilliga poliser under de kommande storhelgerna. Vad jag förstår sprider sig tydligen buset allt lägre ned i åldrarna. Även små söta tjejer tycks vara bland de inblandade - skrämmande!

2007-12-14 @ 13:49:21
Postat av: daddy

Desto fler poliser desto bättre!!!
Japp, visst är det skrämmande att det kryper ned i åldrarna, det är därför viktigt att redan under tidigt stadie visa att det är polisen som bestämmer reglerna.

2007-12-14 @ 14:03:44
Postat av: daddy

eehhmm... en rättelse.
Det är regeringen (frugan) som bestämmer. Polisen jagar tjuven då lagarna/reglerna inte följs.

2007-12-14 @ 14:05:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0