Babysim å julstrumpor

Små regndroppar som knappt märks singlar ned i den för  årstiden rätt varma luften.

Aina, vår lilla pannkaksproppare ligger nu och sover i sin vagn efter en rätt lång förmiddagsprommenad.
Vi stannade till och tittade på hur en granne satte upp julbelysning i trädet. Jag insåg att snart sitter man där med julskinkan på tallriken och julstrumporna på fötterna (för oss som inte har en öppen spis och kan hänga upp strumporna i väntan på tomten ha altså strumporna på fötterna... föresten det där med att inte ha en öppen spis men vill ´ändå att tomten på något sätt ska kunna komma in i huset så är mitt tips till er: sätt upp toalettstolslocket och häng strumporna ovanför.  Okey.... dåligt skämt, förlåt)

Hon sov till 8:50 i morse, väldigt skönt. Så det gjorde inget att hon var vaken till 21 igår.

Jo, igår. BABYSIM! Det gick relativt smärtfritt för mig, men för ynglet Aina var det tuffare. Det var återigen dags för undervattensfotografen att komma på besök. Redan i omklädningsrummet kunde man nästan ta på den nervositet som fanns bland de "färska papporna" som inte varit med förr. Jag som är en veteran gjorde som ni alla säkert skulle göra, jag sa något fyndigt, en s.k. icebreaker. Jag sa till en nästan kritvit pappa att det var synd att man inte hade hunnit vaxat benen innan och skrattet flödade som de små isflaken i venedig gör på vinterhalvåret.
Väl inne i bassängen var det mycket lek på egen hand för instruktören stod vid fotografen och hjälpte till. Aina simmade runt som vanligt och tog saker från andra barn.
Äntligen var det våran tur. Fotografen berättade att jag skulle på ngt omänskligt och för mig väldigt förvirrat sätt hålla min lilla dykare på ett sådant sätt så att inte min arm skulle synas på fotot. Jag försökte, men det vart kallops av det dyket. Dyk nummer två höll jag plutten som jag ville och det gick bättre.
Ni får tyvärr hålla er lite innan ni får se fotot, men det är värt väntan :)

Ha en trivsam och härlig 1:a advent!

Torsdag... behöver jag säga mer?

Vädret ändrar sig snabbt, igår snö, kanske 2-3cm på sina ställen. Idag möts man av flera plusgrader och gröna gräs och mossmattor.

Ja, då var det en sådan där torsdag igen där både babysim och pannkaksstekning ska tryckas in i dagens agenda.
Det ska bli trevligt med babysim och det finns ett stort behov av att tömma lite mjölkpaket i kylen så pannkakor blir toppen idag.
Lillan, som är ett busfrö, lyckades jag att fånga på bild då hon utför sitt i dagsläget vanligaste bus. Hon går rätt oskyldig fram till tjock-tv:n och klappar bildskärmen, tittar på mig och börjar skratta. Om jag säger högt AINA så springer hon skrattandes därifrån utan att göra något men ifall jag låter henne hållas så trycker hon av och på tv:n ungefär 1miljon gånger (okey, lite överdrift...).
Ha en trivsam torsdag. Tänk, snart är det 1:a advent... vad tiden går snabbt!Nyklippt, igen!

Snön ligger vit, vit som snö.

Lillan vaknade precis, men som tur är så är lillans mamma hemma så jag kan fortsätta blogga lite till.
Jag var faktiskt orolig att internet skulle ha slutat att fungera över natten. Med halvtrötta ögon gick jag ned för trappen, undvek den ganska stora luftvärmefläkten vi har i trappen, å gick in i köket där modemet lös med ett fint grönt sken :)

Beroende. Dumt att vara så beroende.

Igår fick jag ett samtal från kommunen. Kvinnan vars röst som hördes i luren berättade att vi fick om vi ville en plats till lillan hos en relativt nära dagmamma. Vi hade ju alltid trott att hon skulle gå på dagis, men hey, en dagmamma kanske inte alls är dumt. Vi ska besöka henne å titta lite hur det verkar vara. Det kommer i så fall att bli 4barn inklusive våran parvel. Spännande!

Ainas hår växer så det knakar, så idag har vi än en gång tagit fram kökssaxen för att klippa till en fin frisyr på henne. Tjaa, ni får tycka till själva då jag bifogar en färsk bild på tösen.

Ha en fin onsdag! För er som lixom jag fastnat för den kanske lite väl overkliga hjältehistorien som går på en väldigt vanlig reklamkanal idag få inte missa den idag. Förvisso vet jag om att en del redan sett avsnittet... hmm hur går det till egentligen?


katastrofen över...

Klockan klämtar läggdags så jag vill bara berätta att jag hämtat ut det nya modemet och än så länge fungerar det klockrent, precis som kundtjänst lovat.
Så från och med imorgon kommer nya inlägg om och med lillan, vår allas lilla solstråle :)
God natt.

Tillfälligt räddad...

Det är lördagkväll, det är kallt och mörkt ute, damerna sover och jag sitter halvt ointresserad och tittar på en frågesport som sänds på en utav för oss få reklamkanaler.
Bara för att testa lite slog jag på mitt av experten kassa modem, och poff den gröna dsl-lampan lös klarare än på länge (för er ej inbitna i adsl-träsket innebär ett fast grönt sken en synk mot fjärrstation, iallafall på mitt modem)

Jo, nu ska jag äntligen skriva lite om lillan. Hon är rätt gammal nu, om jag inte mins helt fel så kommer hon att fylla 1år den 1:a advent, altså nu på söndag :) det är häftigt, fatta att jag har kännt det lilla pyret i ett helt år!

I fredags var jag och  ALLA andra på närköpet (den 25:e, en fredag skall man INTE gå till närköpet.... iåfs ifall man tycker om att trängas med ALLA andra så....) Då vårat närköp erbjuder kunder att skjuta varornas sträckkod med en laserpistol så är det rätt häftigt att handla, lite som lasergame, fast betydligt tråkigare.
Då pappan tror han är cool för han går runt med en pistol (hehe, hoppas ni tänker på den gammla låt-hitten) så vill ju lillan vara cool åxå. Närköpet har således tänkt på det och erbjuder alla barn bananer.
Föreställ er detta framför er: Pappan drar vagnen, har en pistol i ena handen, en banan i den andra och ska plocka varor... hur funkar det??? Å just det, tänk på att det kryllar av hamstrande människor runt om åxå som man försöker undvika att krocka med....

Idag var farmor och farfar på besök och hade en hjälpsändning med sig, både mat och kläder så nu tror jag vi kommer klara oss tills nästa vecka då internet skall fungera klockrent igen (enligt kundtjänst)
Bifogar en bild från fredagens efterfest (lillan och pappa ensamma hemma fredag = pizzafest!)

På bilden ser ni hur lillan, rätt sliten,  mumsar på salladsburken.


Katastrofen, den 7:e dagen

Grått väder betyder nog att vintern är här!

Jag måste först medela att katastrofen fortfarande inte är över. Vi fick bara för ngn stund sedan besök av en hjälparbetare från internetlevernatören. De har mätt alla ledningar och kommit fram tll att problemet sitter i modemet då hjälparbetarens modem fungerade hemma hos oss, de nödstälda. Så detta medelande kommer ifrån den provisoriskt uppsatta internetuppkopplingen.

Vi mår bra.

Så fort vi får uppkopplingen att fungera kommer bilder på lillan.

Ilandsproblem

i fredags la vårat internet ner, det är felanmält men ej fungerande. detta inlägg skriver jag därför från en 
provisorisk uppkoppling.
Vill bara medela att hela familjen mår bra, vi har filtar och mat så det räcker.
En krisgrupp har satts upp för behövande och kan nås på hemnummret.
Jag hoppas internet-katastrofen snart skall vara över.
Ta hand om er

Fredag = Städning

Aj då, det grå slasket har kommit för att pryda våra asfalterade gator.

Lillan, min lilla sockerkaka... hon är ju så söt. Hon verkar äntligen förstå att en vecka har 7dagar. För idag måste hon ha insett att det är fredag. Medan jag som brukligt tittade på morgonnyheterna så tog lillan fram städborsten å började med all kraft feja runt i huset. Det skall givetvis tilläggas att jag är uppväxt med att städning sker på fredagar. Jag som är en stolt pappa hejade givetvis på där jag satt i soffan. Efter en stund tittade lillan på mig med en liten oförstående blick och gick raka vägen fram till tjock-tv:n och stängde av den!!!
Hmmm, jag som tyckte det var för tidigt att börja städa...


Ha en finfin helg :)

Då vare dax för babysim...

Behagligt ute, snön är kvar, men behagligt... kan iåfs bero på långkalsongerna :)

Det är Torsdag. För alla trogna läsare så betyder torsdagar babysim. Vi har precis kommit in genom vår lite för solblekta ytterdörr (ska nog försöka måla om i vår) efter att ha simmat runt bland väldigt många mammor.
Vår babysimgrupp har slagits ihop med en annan grupp som inte alls är lika rutinerad som våran. Att sammanslagningen hade skett fick jag reda på i förmiddags då jag ringde gymmet å checka att det var babysim idag. Så jag har nu gått runt hela dagen å grubblat på hur jag ska hantera massor av nya mammor.
Väl vid bassängkanten stod de flesta, låt mig kalla dem för nybörjarmammor, runt bassängen och såg faktiskt lite nervösa ut. Jag som har sett den i Tyskland stora filmstjärnan Mitch i tv-serien baywatch andades snabbt in lite extra syre för att öka lungvolymen och på så sätt även bröstomfånget, slängde lite nonchalant min å pluttens badhandduk på en låda som stod i rummet och gick ned i bassängen.
Efter några minuter var det nästan lite obehagligt trång i den varma bassängen. Men eftersom baywatch-theme (introlåten till tv-serien) fortfarande dunkade i mitt huvud var jag ju tvungen å spela lite Allan. Jag gjorde konststycket karusellen. Det går ut på att hålla sin unge med raka armar ut från kroppen å snurra runt. Eftersom jag är lite utav en expert på just konststycket karusellen gjorde jag den ganska länge (lillan tycker den är kul). Eftersom nybörjarmammorna inte inser att det bildas rätt stora svallvågor då man gör karusellen så var det ju en hel del smånissar som börja tjippa efter andan medan Aina for runt i karusellen. De lär sig ;)
Ja, nu ska jag nog väcka plutten som är helt slut efter att ha impat på alla andra i bassängen.


Lillan vs Bambi

Snön är kvar, sandbilen har kommit och bilen står i garaget. Kan det bli mer vinter?
Jag har fortfarande ketchupröda kinder...

Så långt kom jag på bloggen innan lillan han vakna efter sin något korta sovperiod. Då lillan är vaken och jag är ensam hemma har jag ingen sportmössa att hinna skriva på bloggen. Frugan har just kommit hem från sitt kneg på sjukan så läget är nu mer piano.

Hehe, vanligtvis har lillan mockasiner eller andra "NO Slip"-hosor på sig när hon studsar runt på golvet. Idag var alla dessa i tvättkorgen eller under sofforna så det blev vanliga tubisar. Hon var som Bambi på hal is.

Jag bifogar en bild som visar min "vika blöj"-hjälp  :)


Bibblan som rullade förbi...

Snön är här för att stanna... iallafall tills den smälter.
Jag tycker det är en rätt härlig känsla när jag går där och pulsar fram i den nästan halvcentimeter tjocka snötäcket och känner vinden biter i kinderna. Då är det så otroligt lätt att drömma sig bort till en avlägsen alptopp :)

Jo, eftersom det är någon i familjen som har lånat syböcker från biblioteket som borde ha lämnats åter för några dagar sedan så kände jag å plutten att idag var det dags att bege sig in till samhällets centrum för att återlämna de vad vi tror inte allt för saknade böcker. 
Vi tog med oss alla lillans sparpengar......ehhh....näää....skoja bara...
 Vi kom dit och möttes av ett värmande leende som snart försvann då vi, eller rättare sagt jag berättade på en icke östskötsk dialekt att dessa böcker var minsann försenade.
Efter ett par intensiva tangentbordsknapptryckningar och bokscanningar återkom leendet då bibliotikarien insåg att det endast rörde sig om ett par dagar och sa att det inte gjorde någonting och att ingen bot behöver betalas. Både lillan och jag kände oss lättade och rusade ut ifrån det inte allt för fullsatta biblioteket innan de hann ångra sig.
Vi är åter hemma, omskakade, trötta, frusna hungriga... men välbehållna :)

Just det, vad har det här med rubriken att göra? Jo, efter bara några 100m så ser vi hur bokbussen rullar förbi oss. Undrar var den stannar?

BIfogar en bild där lillan hjälper mig med matlagningen!
Ha en fin dag.

En ny vecka.

Har just kommit in efter att ha höststädat garaget samt snickarboden. Gjort detta för att kunna få plats med vår blåa bil. Det är ju inte schysst att låta bilen stå ute när det är kallt, tänk dig själv, stå ute i oväder och veta om att det finns plats inomhus bara någon städar bort allt bråte å flytta ordning. Så med bilens hälsa i tankarna så borstade jag bort det mesta och åkte en överfull vända till samhällets återvinningscentral. Väl vid återvinningen tappade jag mitt parti med glödlampor då jag med vad jag tyckte ömma tag tog ut den lilla glödlampskartongen.
Oj, joo...ehhhh lillan, just det. Kanske ska skriva några ord om lilltjejen :)
Mamma har varit ledig idag så hon har kunnat vakta henne medan jag donat med annat.
Jag bifogar en bild då hon sitter å blir "toppsad" av hennes omtänksamma mor.
Hade fint!


Fredag...

Jag skulle vilja vara lite internationell och använda ett amerikanskt uttryck för dagens väder: Det regnar katter och hundar.

Givetvis har vi varit ute iallafall, men ingen längre promenad. Tog en snirklig promenad i området så att vi dirkekt kunde vända näsan hemmåt då lillan visade tecken på att hon ska sova.

Lillans favoritsysselsättning nu för tiden förutom att öppna alla skåp som hon inte ska öppna (jag håller på att sätta upp barnlås på dem) så är det att leka med sin plastgaffel tillsammans med en kastrull. Hon kan sitta i timtals och bara vispa runt den där gaffeln i kastrullen, jättefarsinerande :) (oki, timtals var att överdriva, men iallafall några minuter, och det är länge för att vara lillan.

Här har ni en bild då lillan tittar förundrad på alla kläder som åker runt, runt, runt.......

Ha en trivsam helg, det ska vi ha :)


Sovmorgon som heter duga :)

Har precis kommit hem från vår förmiddagspromenad. Det är ett rått väder ute, kallt och blött. Jag pälsade på lillan flera lager tills hon såg ut som en liten Michelingubbe :)
Vi brukar försöka göra så att lillan ska vara i säng till kl 8 på kvällarna, men igår var det svårt. Mamma som hade ärende till det närliggande köpcentrumet tog med plutten på en "sova-promenad" men utan framgång. Klockan började närma sig 21.00 då den amerikanska hjälteserien börjar och lillan var fortfarande pigg som en orullad cocosboll!
Det slutade med att lillan fick springa runt å leka med sina leksaker medan vi, igår tillsynes förslappade föräldrar, njöt av ännu ett spännande avsnitt av den lite för amerikanska och orealistiska serien vi fastnat för.
Då Aina somnade sent så blev det sovmorgon idag :) Håll i stråhatten och samla ihop de nyvärpta äggen, hon sov till 8:45!!!
Det var faktiskt jag som väckte henne då jag med oförsiktiga dunsande kliv försökte smyga mig närmare henne för att ta ett kort eftersom hon såg så söt ut.
Jag bifogar kortet som togs strax efter väckningen.
Hade fint :)


Slask ute, å slaskstopp inne

Snön är här.... eller rättare sagt den var här i morse, då i skepnad som en gigantisk vattnig havregrynsgröt (grå och slaskig) Det vore tokigt att ringa bergaren å greppa snöskyffeln då snön försvann lika snabbt som den kom. Denna snömängd är försumbar i jämförelse med det som kom över Stockhom för 26 år sedan (grattis bror!)
Lillan, som inte kunde sova denna första snödag vaknade 6:05. Vi gick med trötta kliv ned för trappan (iåfs, lillan satt på pappas arm) och in i vårat redan upplysta kök.
Eftersom pappa inte kunde släppa tanken på den gigantiska havregrynsgröt som fanns utanför hemmets i dåläget lugna vrå gjorde två gigantiska grötportioner. Vi fick slänga rätt mycket och medförde totalstopp i slasken. Efter att ha brottats med diverse matrester några minuter gav vi oss iväg till närköpet och köpte oss det ultimata vapnet, en vaskrensare!
Väl hemma var det mycke lek, både brottning och kurragömma runt soffbordet. Tyvärr gick det överstyr då lillan fick en konstig blick och tog upp tillhyggen (tv-kontroller) å började banka dessa i pappas huvud. Jag tror hon har tittat för mycket på teletubbies.

Bifogar en bild då hon har den där blicken
Hade gott


Tisdag, en dag med vatten!

Idag är det grått väder med små och rätt glesa regndroppar, sådär glest så att det skulle kännas rätt töntigt att gå omkring i regnjackan.
Lillan sover och det vet jag med säkerhet då jag har satt babyradiodelen aldeles för nära hennes små näsborrar och hör vartenda litet andetag hon tar då hon ligger i sin vad jag tror riktigt sköna barnvagn.

Jag har idag bytt däck på bilen vilket så här efteråt känns väldigt skönt. Nu får snön komma! Det gick betydligt lättare med den igår inköpta fälgnyckeln, givetvis inköpt med passapåpris.

Lillan tog sitt årliga bad idag :)  (hmm, lillan badar lite oftare iåfs)
Å hon är så jättesöt när hon plaskar runt med sin blinkande och lite smått futuristiska badanka!
Ha en trivsam tisdag :)

Måndag, en dag med sol å moln

Härlig dag idag. Vi tog en prommenad till järnaffärn å handlade en fälgnyckel å en tub med glasfiberspackel, allt en pappaledig pappa behöver för veckans planer :)
I helgen har lillans farmor å farfar tillsammans med farmors syster med man varit på besök. Så helgen har varit mycket trivsam med god mat för oss vuxna (iåfs, lillans mat är väldigt god den åxå, saknar dock salt i den maten) och mycket uppmärksamhet för den nu gående lilltjejen. 
Lillan, som är en tjej som ofta tycker om att vara i rampljuset, tyckte det var så roligt att få såå mycket uppmärksamhet i helgen så hon tog endast en liten power nap som eftermiddagssömn och en timme på sig att somna på kvällen.

De framsteg som togs i helgen var att hon nu kan ställa sig upp utan stöd! (knappt jag själv kan det)
Just det, hon har lärt sig att klappa händerna åxå, i tid och i otid :)


Dygnet utan mamma har börjat...

En solig höstdag mötte våra trötta ögon,
en liten tjejs morgonstämma trängde in i våra öron,
en doft som inte var av kamomill sögs in i våra näsor.

Ja, nu har jag och lillan bara för en stund sedan slängt oss ut, lite i blindo,  från starfållan på detta dygnslopp vi för första gånget ställt upp i. Vi har båda tränat stenhårt hela hösten för att klara av loppet, men ändå steg nervositeten allt mer ju närmare detta lopp kröp. Vad är då detta lopp för något kan man undra. Jo, det är så att mamma ska roa sig i landets huvudstad hela dygnet så vi leftovers (leftovers kan översättas med det svenska ordet: julgransplundring) ska på egen hand klara oss. Det kan tyckas vara en kamp som är för svår för oss att vinna, men jag tror och hoppas på att med våra gemensamma krafter ska vi övervinna detta med bravur!
Jag å Aina hade lite peptalk (svenska: paprika) tidigare inför detta dygn och vi kom fram till följande:
Lillan ska sova så mycket som möjligt.

Jag bifogar en bild jag tog för några minuter sedan. Så än så länge ser det bra ut!
Ha en trevlig helg, det ska vi ha!

Orkanen Aina...

Den 2 december 2006 nådde orkanen Aina den lite större staden i öst. Orkanen orsakade inga materiella skador men ett par människor fick sin nattsömn störd. Efter några dagar nådde Aina vårat samhälle och nu verkar det som om den är här för att stanna.
Jag bifogar en bild där man kan se förödelsen efter Ainas framfart.
Ha en fin dag!

RSS 2.0