Hos farbror Doktorn

Idag har mamma tagit ut en semesterdag, detta för att följa med pappa å lillan till vårat stifts huvudstad för att besöka medecinmannen ( d.v.s. läkare) för att göra lite tester. Allt verkade lugnt till en början, i väntrummet underhöll hon oss med att visa oss vad mycket leksaker det fanns där. Även ville hon peka ut alla andra människor där så vi inte missade någon.
Väl inne i mottagningsrummet satte hon sig fint..... MEN SEDAN... AOoiiiiiiii, skrek hon när stetoskopet nuddade hennes lilla kropp (pappa tror det var kallt, klart man skriker då).  Efter det var det som om vattenfestivalen hade återuppstartat, inte i huvudstaden som tidigare, utan nu i hennes tårögda ögon.

Väl hemma gick vi till lekparken eftersom vi ändå tyckte hon varit väldigt duktig hos doktorn, jag bifogar ngn bild.
Hade fint!

Ny video!

Ännu en vecka har fått lämna plats för en ny.
Vår helg har varit finfin. Vi fick celebert besök av lillebror med dam. Vi(pappa och dotter) tog med dem på en guidad tur runt i stort sett hela bygden. Vi startade promenaden efter frukost och kom hem på eftermiddagen. Ett givet fika-pitstop tog vi naturligtvis!
Jo, jag ska sluta babbla å börja leverera istället. Scrolla ned till sidans slut å se den färska videosnutten. OBS!!! Ni som sitter i ett kontorslandskap ska nog se till att ljudet är på låg nivå då denna videon innehåller både bild å ljud.
Titta å njut!


Nere på sta´n å klubbat sälar...

Nä, rubriken för dagens inlägg är inte riktigt sann, men vi var nere på sta´n idag iallafall. Å ifall det skulle finnas aggresiva sälar så kanske, men bara kanske så skulle vi ju ha råkat klubba ngn ( ja, jag vet att man ska vara snäll mot djuren, det är jag egentligen... men tänk er själva ifall 100.000 tyska sälar kommer mot dig med motors¨ågar och andra tillhyggen de fått tag på, skulle inte du klubbat lite på ngn då?)
Äähh, sluta nu... Vad gjorde ni i sta´n då???
Jo, då var det dax, så här dagen efter rean att hitta vinterjacka till mamma.
Vi letade å letade, hittade en hel del jackor faktiskt, provade många, en del flera gånger om å till slut fastnade hon för den jackan som var snyggast :)
Mitt upp i högsta flås tog vi faktiskt en matpaus, en behövlig sådan, på en mycket trivam restaurang med gratis mat för lillan, å även en trevlig barnhage där man fick äta kritor ifall man kände för det.
Maten var fin, jag som är svag då det står buffé på menyn blev givetvis glad. Det ska både vara kvalitet samt kvantitet när man äter mat :)

Jo, jag skrev ju ett inlägg för en tid sedan då jag såg lillan halsa ur vad som borde vara tomma drickaflaskor... Idag bifogar jag en bild där hon åter igen står vid backen. (Ni kanske tycker att det är dumt att ha en back med glasflaskor på golvet då vi har en liten tjej... Jo, det tycker faktiskt vi med. Vi ska ta upp ärendet det första vi gör i nästa familjeting.)

Ha en kanonhelg, det ska vi ha :)

Möta barnvagnar, del2

Har precis kommit innanför dörren efter förmiddagsrundan med vagnen. Idag är det en dimmig dag, den ligger inte så där kusligt tät som den brukar göra i engelska deckarserier eller då man har semester på Island utan mer som på ett disco där rökmaskinen är paj.
Det där med att gå promenader, jag vet att jag tagit upp det här förut det där med att möta runtströvande människor som har en barnvagn framför sig. För några dagar sedan såg jag framför mig, ungefär 135m, att ett möte kommer att ske. Jag som har blivit rätt van att möta barnvagnar nu för tiden fick ingen större panikkänsla. Men vad gör människan... hon stannar upp... å jag som ska vika av snart... så det som händer är att ungefär 7m innan vi möts (7m är rätt nära, om ni vill kan ni gå ut på gatan och mäta upp 7m så ni inser hur nära det är) så viker jag av, inte för nervositetens skull, utan för att det är den vägen jag behöver gå för att komma hem. Känslan som kommer till mig är inte den där känslan som skulle komma till mig för några månader sedan, ni vet den där pjuuu-känslan (fonetiskt för pjuu: pj:u').
Istället kom: ÅÅååhh, nu tror hon att jag viker av bara för att jag inte vågar möta andra barnvagnar-känslan. Det är inte lätt att vara pappaledig alla gånger ska ni veta...

Jo, vår egen lilla guldklimp är en liten tjej på 1vår som tycker om att gå upp alldeles för tidigt på morgnarna. Här bifogar jag en bild då lillan terroriserar sina trötta föräldrar denna arla morgon.
Ha en trivsam dag!


Städning på schemat

Jag har börjat inse att den här hösten verkligen är fin. Eller är det så att jag haft mycket annat för mig de senaste höstarna så att jag inte hunnit/brytt mig om att reflektera över hösten. Många säger att hösten är dyster och grå, jag tycker tvärt om. Det är snarare vintrarna som kan vara utav en grå karaktär.

Lillan hoppade över sin eftermiddagssömn igår, vilket gjorde att hon blev lite småtrött då vi med halvhjärtat intresse såg nyhetsuppläsningen kl. 18.00. Pappa som jag är insåg att här gäller det att tänka till. Ska jag hålla henne vaken någon timme till eller ska jag ge henne välling nu. Eftersom jag inte är en person som tycker om att gå upp när brevbäraren gal så insåg jag rätt snart att det är nog mödan värd att låta henne vara uppe 1h till.

Jo, idag är det städdag, inte kanske för att det är onsdag( eller hur, visst är den onsdag idag, jag har ingen koll längre då alla, vad jag tycker, pappadagar flyter ihop), eller för att vi tycker det är kul. Snarare är det för att det verkligen behövs. Lillan hjälper självklart till på sit eget sätt. Jag kom på henne stå vid drickabacken och halsa från vad som borde vara tomma drickaflaskor. Tyvärr hade jag inte kameran till hands då jag såg detta. 

Hade fint, ska damma av lite nu... 

Är vintern redan här???

Snön faller ned som tunga pianon idag, ett ljust och vitt täcke har lagt sig på den igår torra marken...

Så skulle bloggen kunnat börja idag, för det är sannerligen kyligt ute idag. Både jag å lillan pälsade på oss från topp till tå för att klara av den bitande kyla som mötte oss då vi med glada men inte allt för höga skutt äntrade utemiljön.
Idag fick lillan havregrynsgröt, jag tänkte även koka gröt till mig men samtidigt som jag skopade upp de fulla decilitermåtten med vatten i den rätt lagom grötkastrull vi har tänkte jag på vad som hände igår morse. 
Igår kokade jag lite extra mycket gröt så att vi skulle bli riktigt mätta. Jag slevade upp gröten i våra olika stora tallrikar, tog fram den sylt som lillans snälla mamma har gjort, öppnade kylskåpet för att ta fram den ekologiska lättmjölken, men...men... vart är mjölken, tänkte jag. Tittade på lillan, hon såg oskyldig ut. Lillan som tycker om gröten utan mjölk slevade i sig den utan problem men jag själv fick slänga den nästan överfulla, rätt stora, tallrik med gröt.
Så både idag och igår har jag ätit fil med flingor (jag har köpt mjölk nu, 5st litrar då det blir mängdrabatt)

Bifogar en påpälsad lillan.
Hade finfint!


 

Det känns att det är måndag...

06:30, det är den tredje gången för i natt.
Jag hör lillans jämrande skrik, ett skrik som galopperar rakt in i mitt hjärtats mitt. Det är givetvis ingen fara för hennes liv, det vet jag. Men ändå tar jag mig i all hast in i hennes sovrum för att rädda henne. Rädda henne för vad vet jag faktiskt inte, men jag vet att när jag kommer in och lyfter upp henne från spjälsängen och känner hur hon lägger huvudet på min axel, då vet jag att jag just då är hennes räddare.
Yrvaken som jag är trampar jag givetvis på en vad min vänstra fot tycker är en allt för vass och hård leksak som ligger slängd på golvet. Jag biter ihop, försöker förgäves vagga och hyscha henne till söms. Det verkar gå, men just då, då hon verkar somna spänns hela hennes kropp som en indians pilbåge och ett högt skrik träffar mina trumhinnor som för flera månader sedan borde ha gett upp.
Jag tar med henne till vårat sovrum och lägger henne skrikande, nästan hulkande ned i sängen och smeker försiktigt på hennes rygg för att visa att jag finns där för henne. 
klockan är nu 07:05 och lillan sover äntligen. Jag själv försöker lägga mig ned jämte henne men inser rätt snart att jag inte förmår att somna om. 

Bilden jag bifogar är tagen i helgen då lillan med familj åkte upp till kusinens barnvälsignelse i Stockholm.

Chokladmuffins och potträning

Fredag, en dag utan sovmorgon men med chokladmuffins :)

Lillan sover nu, min tanke är att hon sover för natten. Det som talar mot mig är att klockan bara är 18:50, det tidigaste hon någonsin slummrat.
Det som talar för mig är att hon inte sovit något under eftermiddagen. Något som jag inte med flit hoppat över, tvärt om. Jag försökte söva henne med den klassiska "ett hjul utanför gångvägen gungningarna" i över en 1h utan att lyckas. 
jaja, vi får se ifall hon vaknar snart... eller rättare sagt jag får väl se... 

Min omtänksamma fru som jag tror förstår att det är farligt att chocksänka mitt kollestrol hade under gårdagen mixat ihop chokladmuffins vilket jag och lillan med gjädje och en smutta hunger provsmakat. Ifall ni undrar så var de väldigt goda :)

Plutten har nu i två dagar pottränats efter grötfrukostarna och det med lyckade resultat. Vi hoppas att det fortsätter.
En annan lyckad sak var babysimmet igår. Lillan fick varken ngn kallsup eller punkterad simring.

Ha en fin helg, det ska vi ha :)

Jag måste få berätta...

Ännu en härlig solig dag :)

Jag ska inte gå som katten kring het gröt, eller gå som mig kring en pollypåse...

Scrolla allra längst ned på denna sida så finns det en liten filmsnutt :)

Hade finfint :)


Hemma hos gammelfarmor

Ännu en solig höstdag är snart till ända.
Jag är rätt vit, ja, mer vit än vanligt. Det beror på att jag äntligen har tagit penseln ur burken och målat de bräder som utgör ramen runt vår nya garageport.
På tal om garaget har ett gäng gubbar varit här och lagt på ett nytt tak (njaa... ett gäng gubbar va det iåfs inte, det var 2st.) Blir bra med nytt tak nu när vintern snart är kommen.
Medan gubbarna och lillans mamma jobbade åkte lillan, hennes kusin, hennes kusins mamma och lillans pappa till den lite lagom stora och mysiga staden som man internationellt brukar kalla för pennybridge. Där träffade vi lillans gammelfarmor. Vi hade med oss goda bullar och chokladkex som åts med god aptit. Det var riktigt kul att få se gammelfarmors leende då hon fick hålla sina barnsbarnsbarn.
Jag bifogar ngt kort från besöket.
Ha en trevlig onsdagskväll

Kusinträff!!!

Pappas storstadssyster är på besök tillsammans med Ainas kusin. Både pappa och Aina är jätteglada att de har kommit hit till vår by för att förgylla våra annars inte så helt guldpläterade vardagar. Det skall tilläggas att de andra dagarna inte är jättetråkiga som ni  kanske nu tror då jag skriver att de förgyller våra vardagar...
Jaja,  jag tror ni förstår att vi tycker det är trivsamt att de kommer vara här några dagar.
Idag har vi strollat med vår barnvagnar längs vätterns strand medan hösten har bjudit oss på ett mycket trevligt höstväder.
Jag bifogar ett kort då de är tillsammans. De är så söta :)

Jag vet inte....

Tiden är 22:20, gick upp 06:20... Börjar bli lite trött.
Aina vill inte sova, jag försökte lägga henne redan vid kl 19 då hon visade, även för halvblinda hemmapappor, tydliga tenenser på trötthet. Hon drack upp sin inte allt för goda och allt för kalla välling i ett nafs och allt såg bra ut. Pappan tog sin till synes sänglängtande dotter i sin famn, gick upp för trappan och in i hennes inte för allt tjejiga rum där pappa redan förbrett lampans dimmer på en mycket låg nivå. Allt såg bra ut, men ack... Våra blickar möttes, då insåg den nu ganska erfarna pappan att den blicken var inte den vanliga trötta blicken. Istället kom den där: nej pappa, jag ska vara lite småjobbig idag, lite som ett upponedvänt bi i en blomma där en tjur sätter sig.

Annars har allt varit fint, helgen var finfin, trevligt att släktingar kom på besök under helgen å hjälpte oss att måla väggar i vardagsrummet, detta på ett mycket proffsigt sätt, ni vet med rollers å grejer... (hehe, iåfs, hur skulle man annars gå till väga att måla...)

Ursäkta för det sena inägget, är ju pappa nu för tiden, går lixom inte att planera de lediga stunderna längre...
Ha det fint

Bilden jag bifogar är rykande färskt och visar en superduper trött tjej som har bestämt sig att sitta uppe.Fredag, fredag, denna fredag

Oj vad sent det blev innan det här inlägget blir skrivet, men hey!
Vad ska jag skylla på? Ja jag vet inte, det har varit halvmycket att göra idag, men inte så där groteskt mycket som det ibland kan vara på fredagar( ursäkta, men fredagar brukar ju inte alls utmärka sig att vara tyngda av alla måsten och inte måsten)
I helgen kommer några av lillans pappas kusiner på besök och det har vi idag förbrett med lite vardaglig panikstädning och xbox-spelande. Detta har inte kunnat gå om vi inte hade fått barnvakt till virvelvinden. (okey, ta´t lugnt, vi spelande inte x-box. Vi förberedde för morgondagens väggmålning)
Lillan sover, endast föräldrarna är vakna denna sena timme.
Ha en trevlig helg! Unna dig en morot på lördag :)

Det är kallt idag

Jag har för en stund sedan knutit upp mina i dagsläget något för tunna skor efter att ha promenerat runt kvarteret med en övertrött kämpe. Efter bara några få alnars längd dök hon ned i det till synes mjuka hav av filtar som hennes ömma mor omtänksamt lagt ned i vagnen. Det var kallt kände vi, kallt så att mössan blev ett givet klädesplagg för både pappa och dotter.

Igår gjorde vi en liten familjeutflykt till grannsocknen Vadstena. Målet för mamma var en tygbutik medan pappa och lillan längtade efter det centrala och samtidigt mysiga fik vi troligtvis inom sinom tid blir stammisar hos.
När lillan äter, äter hon ofta med god aptit och härliga besynnerliga läten. Hon är en givmild liten krabat som vill att alla runtomkring ska få smaka på det goda hon äter. Tyvärr hade vi ingen kamera med oss under gårdagen så jag får söka i arkivet efter en bild som visar lillans givmildhet.

Hade finfint och glöm inte att det är torsdag så pannkakor borde vara på matbordet :)


Inte dammsugare i hemmet, men på jobbet!

Härligt med en liten virvelvind i hemmet :)
Det var städning som bland annat stod på gårdagens program. Vår egen lilla dammtuss ville ju självklart ha en bit utav den ganska torra och ibland till och med näst intill oätbara städtårtan. Eftersom att pappa några månader sedan skrämde livet ur det då krälande lilla krypet med dammsugaren så är det städning med sopborste, dammvippa och skurtrasa som gäller i hemmet.

Idag har pappa gjort ett gästspel på jobbet, var närvarande på ett möte där det bjöds på ätbara dammsugare, de är de bästa dammsugarna :)

Bilden jag bifogar är från gårdagen. Vi var hembjudna till ett trevligt par på finmiddag och tiden sprang iväg medan lillan blev tröttare och tröttare. Väl hemma var hon som en sovande degklump som sov under både blöjbyte och pyamaspåtagning (hmmm, sovande degklump, hur är en vaken degklump? Iåfs en degklump som rör på sig, dv.s en som jäser.... hmmm är lillan kanske egentligen en vaken degklump fast hon sover....för hon jäser och jäser..?..)

Jo,  efter att ha läst min fars kommentar på gårdagens inlägg och läst den länk han bifogade tror jag att jag kommit på hur den östtyska Herr Sandmann klarar av att jobba så mycket han gör. Ifall ni är intresserade klicka här

Ha en fin onsdag,  jag ska gå ut å vattna hallonen...


En liten tjej med sömnsvårigheter...

Det soliga vädret håller i sig!
Jag sitter här i arbetsrummet och har precis scrollat igenom en lokal morgontidning. Jag läste med en smutta glädje att ännu en affär ska med stor sannolikhet byggas upp i det nu för tiden rätt stora närbutiksimperium vi har tvärs över gatan. Snart behöver vi inte längre åka till storstaden för att handla annat än spannmål.

Lillan är söt och snäll, men hon sover lite oroligt. Det har hon gjort nu i några veckor. Visst är det normalt att det går i perioder då bäbisar sover mer eller mindre bra, men när lillan som nu, är mitt inne i en orolig period så är det lätt att man själv får svårt att få bort den där John Blund med sin gigantiska skottkärra med grus från ens egna ögon. 
John Blund föresten, undrar när han sover? Förr i tiden då man inte hade en bäbis trodde man ju att han jobbade nattskift och sov under dagen. Men nu när han hälsar på oss på dagen åxå??? Hmmm, kan iåfs vara så att det är ett bemanningsföretag som heter John Blund och kallar alla sina anställda för just John Blund. Jupp, måste nog vara så...

Jag skulle gärna vilja lägga in färsk bild på när lillan sover, men jag vill inte riskera att väcka henne, hoppas ni har överseende med detta.

Ha en fin tisdag 


Måndag, ännu en dag med strålande sol!

Är just hemkommen efter en lååång och härlig familjepromenad i höstsolen. Började kl 10 och är hemma igen kl 17. Okey, okey, måst erkänna att den innehöll ett par stop, både hos Ainas kompis Samuel och diverse affärer, men det känns ändå att man varit ute :)
Pappa och lillan är på extra glatt humör då mamma har tagit ut semester hela denna vecka för att få spendera mer tid med oss (tror vi i alla fall att hon vill),  så vi är väldigt tacksamma! Vi ser fram emot en finfin familjevecka framför oss.
För många passerar helger allt för snabbt men för lillan och mig brukar helgerna på något ganska skönt sätt flyta in i de omkringliggande veckodagarna. Detta kan bero på att vi ofta, man kan nästan säga var och varannan dag,  vaknar upp förbryllade och samtidigt upprymda då vi med stor osäkerhet funderar på vilken veckodag vi just fått glädjen att vaknat upp till. Lillan gissar ofta de nya dagarna är en torsdag, detta kan nog mer beskrivas som en önskan från lillan än en seriös gissning då hon med glädje och lite för liten mun försöker pressa in stora bitar pannkakor på torsdagar.
Jo, föresten, helgen som passerat, vad har hänt? Jo, morfar och mormor har varit på besök och dumpat av en uppgrävd hallonhäck som vi med nyinköpt planteringsgjord grävt ned på vår alldeles lagom stora tomt.
Jag bifogar ngt kort då lillan är med och styr upp trädgårdsarbetet.

För er som vill se ännu fler bilder på hallonhäcken så kommer dessa ligga här
Ha en fortsatt trevlig måndag!


Fredag, denna soliga fredag...

Idag är det nog många trogna läsare som läser detta med spänning då de har lärt sig att lillans babysim är på torsdagar och vill med spänning läsa hur det gick igår. Tyvärr måste jag meddela att vi hoppade över simpasset, då våran lilla simmerska var och är lite snuvig. Hon är på bättringsvägen och sov väldigt bra och länge under natten.
 
Idag har vi hälsat på farbror doktorn. Det var dags för mäta, känna, lyssna och väga. Allt gick bra och både Aina och Pappa skötte sig bra under besöket. Dock fick ingen utav oss ngt bokmärke.
Fast den största hysterin har lagt sig på orten efter skriverierna i dagspressen under gårdagen så fick vi höra både till och från vårdcentralen hur folk uppmärksammat vilka lokalkändisar vi har blivit. Det är med glädje jag kan berätta att jag idag bifogar kopior på artikeln så även ni som läser denna blogg bortom socknens gärdsgård kan ta en del av hysterin.

Tyvärr blev texten lite suddig.

Ha en trevlig helg allesammans!

image41
 


FAME!!!

Jo, ni läste rätt... FAME!!! Det vill säga att Pappa å dotter är med i än av ortens största tidningar. Pappa på framsidan och pappa och dottern på sid 4. Inte illa va? Nu undrar ni säkert hur det kunde hända men framför allt varför vi är med i tidningen?
Eftersom det är kanelbullens dag idag gick jag upp under arla morgonstund, tog knatten i vagnen och traskade till närmsta konditori för att inhandla kanelsnäckor. Där fick jag trängas bland andra daglediga och diversearbetare.
Mannen sluta tramsa om kanelsnäckerna, varför va ni i tidningen???
Okey, okey håll i hatten, lås in tjuren och tälj klart era grillpinnar, pappa och lillan var i tidningen för de handlar ekologiskt.
Jag hoppades att det även fanns bilder på oss på nätbilagan, men ack, vi fick ge plats åt en ung mö. Men en stor del av texten handlar iallafall om oss, jag bifogar länk.

FAME

* Aila, som är omnämd i artikeln heter egentligen något annat.

Jag ska försöka scanna eller plåta papperskopian så ni får se oss
Ha det finfint

Nytt lillanschema...

Denna natt var den bästa på länge, lillan klarade sig utan mat hela natten. Dock behövde hon ha lite hjälp 2ggr att somna till igen då hon blev väckt av vad vi tror va Lilla Mu. Lilla Mu är en av hennes bästa gossekompisar hon har i sin säng. Lilla Mu är väldigt bra på att ta hand om Aina på nätterna men eftersom Lilla Mu har väldigt stora fötter så är det lätt hänt att Lilla Mu sparkar till Aina. Detta är altså vad vi föräldrar tror är orsaken till att lilla grynet vaknar.

Idag var det den första dagen som lillan ska gå från 2slummer/dag-schemat  till 1slummer/dag-schemat. Än så länge går det rätt skapligt. Hon ska sova precis efter lunchen är tanken, men idag blev det visst några minuter för tidigt.

Ha en fin dag :)


Busig liten tjej

Vi fick höra igår kväll att Aina hade skött sig utmärkt hemma hos kompisen Samuel medan mamma och pappa hade varit i stora staden i öster. Vi visste väl att vårat lilla busfrö sköter sig då hon är hemma hos andra.
Jo, för visst är hon ett litet busfrö minsann. Vissa saker vet hon att hon inte får göra som t.ex. klättra i trappen själv, tömma diskmaskinen och rota i sopkorgar. Så när hon kryper fram till ngt av dessa så kryper hon långsamt till en börrjan, tittar bak och ttittar ifall mamma eller pappa ser för att sedan rusa fram till t.ex trappen för att börja bestigningen (detta händer dock endast då ngn i familjen glömt stänga grinden) .
I morse så stod dörren öppen till badrummet och den bifogade bilderna visar vad hon busade med där.
Ha en trevlig dag, solen skiner, så gå ut på en prommenad vet jag!


2 år sedan...

Ja, nu är det måndag och hösten har då verkligen kommit.
Jag och Aina såg hur de gulnade löven singlade ned framför oss som lätta fjärar då vi i nästan stillsam takt spatserade under en ekallé i helgen. Vi hade båda röda näsor men var på ett glatt humör då vi, eller iallafall jag visste att snart skulle mamma komma hem från jobbet.

Just nu så tränar dottern på att bli handbolsspelare. Hon greppar sin lilla boll med ena handen och kastar iväg den i en sådan kraft så man kan tro att hon tappar bollen. Okey hon kanske inte har kraften, men tekniken och klistret (i hennes fall: svetten) på händerna har hon.

Så var det här med rubriken... Ja, vad hände egentligen för exakt år sedan.... Jo, mamma och pappa sa ja till varandra (skämtsamt brukar pappa säga att han sa nja ) och en livslång vandring hade tagit sin början för två på den tiden unga människor.

Jag måste få bifoga en bild jag tog för en stund sedan, det var så gulligt att se Aina äta pasta. 

Föresten, ser ni den röda tråden i texten, isåfall berätta för mig, för jag ser den inte...
Ha en trivsam dag och ät gärna fisk, det är både gott och nyttigt!

RSS 2.0