Fredag betyder dagen efter babysim

Jo, man skulle ju kunna tro att det skulle gå bra på babysimmet igår då pappa inte skulle spela allan och då mamma kunde sluta tidigt för att kunna vara med på passet.
Det gick väl lite sissodär.
Det kändes bra i omklädningsrummet, lillan var med på noterna att vi var lite sena så hon stretade inte emot allt för mycket då hennes nya röda badbyxor skulle träs på.
Väl vid bassängkanten så tittade jag och lillan lite förvånade på varandra. Mamma stod ju där med kläderna på! Det var visst så att i brådskans tider så hade lillan som hade fått ansvaret att packa ned mammas badkläder råkat glömma det.
Alla mammor skrattade, inte hysteriskt som man kan tro, men lite så där lagom så att det där grisskära nyansen skulle komma tillbaka i pappas ansikte (mammorna trodde inte att det var lillan som bar ansvaret)
Jaja, det får man ta, tänkte jag.
Jag och en annan pappa hade tidigare i omklädningsrummet kommit överens om att prova duschen inne vid bassängen istället för dem i omklädningsrummet. Tror ni det var populärt eller? Näää...
Fick värsta utskällningen (överdriver fett) av instruktören att det är väldigt viktigt att duscha av kroppen utan badbyxor innan man hoppar i polen. Ännu en gång ändrades kulören i pappas ansikte.

Bilden som jag bifogar har ingenting med babysimmet att göra, vill bara visa hur enormt stora blöjorna kan bli då pappa och mamma stoppar in massor av ilägg för att se ifall det hjälper mot nattläckage.

Ha en fin dag idag för det är ju fredag :)


Torsdag betyder babysim och pannkakor

Uppe med tuppen idag!
Härligt att få vakna tidigt på dagarna, man hinner göra så mycket då! Eller vänta nu...... inte med lillan hemma, då hinnar man ju inte mycket alls, förutom att spendera tid med henne förståss :)
Idag är det torsdag, det betyder babysim och pannkakor. Idag ska inte pappa spela Allan i bassängen, utan planen är att vara lite i bakgrunden idag. Får se hur det lyckas.
Jag skrev igår hur kul lillan tycker det är att gå runt med sin matstol. Jag måste tillägga att hon tycker det är kul att gå runt med allt möjligt som kan mer eller mindre röra sig. Nu senast (för 10min sedan) gick hon runt med en korg med leksaker. Jag har givetvis filmat detta och ska försöka lista ut hur jag skulle kunna lägga in en filmsekvens här på bloggen.
Jag bifogar en söt bil på när Aina sover. Här kramar hon ett färskt, mjukt och lite degigt nyinköpt bröd medan hon sover.
Internskämt: Joel, man kan ju nästan tro hon är din unge då hon kramar en pågenlimpa!

Hade fint allesammans, och ät gärna pannkakor ni med idag, det är gott!!!


Lansering av ny blogg

Jag har äran att få precentera en ny blogg. Denna blogg heter Diverse.
Diverse
handlar om  allt möjligt förutom lillan. Bloggen kommer endast att uppdateras då läsaren undrar ngt specielt eller då jag som pappa vill visa ngt för er läsare som inte har ngt med lillan att göra.
För er som är intresserade så får ni klicka här för att se färska bilder på den nya garageporten.

Aina börjar bli väldigt stadig nu när hon står upp. När man släpper hennes händer så står hon kvar en stund för att sedan sätta sig på den ofta väldigt mjuka och ibland välfyllda blöjan.
Vi som föräldrar har med flit inte köpt en gåstol till henne för att hon inte ska storma runt som en virvelvind i den och för att hon inte ska vänja sig att gå med sådant stöd. Jag vet inte om vi gjort rätt val då hon blir lite grinig när varken hennes mor eller far orkar gå det där 45:e varvet runt banan (hänvisar till den tidigare skiss jag bifogat på banan).
Om ni tror att detta skulle stoppa det lilla underverket från att gå så tror ni fel. Hon kryper in i köket och ställer sig mot sin matstol och går runt med den! Detta går halvbra då det inte är så lätt för en så liten människa som lillan, att vrida den dit hon vill.
Bifogar en bild på henne då då hon är ute och går med stolen.

Ha en trevlig dag!


Mat

Idag blev det sovmorgon till kl. 9!!! Första gången på 9½månad! Det kan ju iåfs bero på att lill-tjejen käkade kaksmulor på kvällen vilket gjorde att hennes vanliga kvällströtthet uteblev och istället var det ett litet energiknippe som dansade loss till de behagliga och även de obehagliga sångerna som spreds via de näst intill dammfria tvhögtalarna.
Vi (pappa & dotter) drog oss lite i sängen till 9:30 för att sedan gå ned till köket å koka ihop ngt gott. Det blev havregröt med banan till dottern medan pappa åt en stor mängd skivor av ett rätt degigt köpe-bröd (Frugan, jag uppskattar verkligen de hembakade goda bröden du bakar!).
Då lillan snart är 10månader (ja, jag vet... tiden går jättefort!) så vill hon mer och mer äta själv, det försöker vi föräldrar att uppmuntra. Resultatet blir mer eller mindre kladdigt. Skulle ibland behöva spruta rent köket med högtryckssprutan som jag såg de göra på en reklamfilm för ett stort svenskt möbelvarohus för några månader sedan.
Jag bifogar för första gången 2 bilder!!!
På den första bilden ser ni hur lillan äter ärter, som går väldigt bra att äta själv.
På andra bilden försöker hon äta en blandning av ris och fisk, det gick sämre (ööö.....oväntat???)
OBS! Ni kan klicka på bilderna för att få dem större.
Hade gott, ska nu leka lite :)


 

Pappaledig....hmmm...ledig?

Fast att jag är pappaledig så tycker jag att tiden bara rusar iväg. Jag trodde faktiskt att det skulle komma stunder under min pappaledighet  då tiden inte rör sig så fort (nu är det nog många trogna läsare som tänker på det jag skrev angående vardagsförmidagarna i närbutiken att jag tyckte tiden stod stilla där.....men märk väl, det var de daglediga pensionärerna jag tyckte stod stilla).
Visst jag ska väl erkänna att långsamma stunder kommer åxå, men inte i samma mängd som jag trodde.
Det där med att kalla det pappaledighet känns lite sisodär. Jag har faktiskt stört mig lite på det ordet. Visst, jag är pappa, det stämmer, men ledig??? När har jag varit ledig under min pappaledighet? Det är ju jobb, fast hemma, med andra sysslor. Jag har inte svar på vad det borde heta egentligen, kanske vård av barn, hemmajobb eller något annat som inte har ordet ledig i sig.
Som sagt, tiden går fort. Detta medför sig att lillan växer. Det betyder att hon når saker hon inte tidigare kunnat nå. Denna bild visar hur lillan inte alls är intresserad i den gula leksak som ligger på bordet, utan det är datorn som är högintressant. (Notera den nyinköpta mattan! )
Jag hörde precis att lillan vaknat så nu äre dax för lunch!
Ha en trivsam start på veckan!

image18

Babysim, bra eller dåligt för barnet???

Härligt att höra bankandet, skruvandet och slitet från garaget medan man själv sitter å käkar sin havregrynsgröt tillsammans med dottern. Idag fanns ingen mjölk i kylen så det blev gröt utan mjölk, en inte riktigt så härlig start på denna nya dag. 
Igår var det babysim, en av veckans höjdare måste jag säga, se de små liven med skräckslagna ögon försöka överleva de för dem 30 lååånga minutrarna. Nä då, de verkar faktiskt trivas i vattnet. De leker med diverse flytetyg och sprattlar runt som om de vore pråmar på floden Rehn. Eftersom mamma jobbade så gick jag dit ensam med vår lilla krabba och när man är ensam pappa bland många mammor så vet ju ni alla pappor där ute att man måste ju spela lite tuff. Så när instruktören fråga vem som ville börja med de nya dyken (barnet simmar mellan instruktör och förälder, eller tjaaa snarare är det så att hon släpper barnet och föräldern drar upp barnet) så sa ju jag självklart att jag skulle börja.
Det man skall göra innan man låter barnet dyka är att få ögonkontakt med barnet och sedan säga ett kommando (vi har: 1 2 3 DYK!) för att sedan blåsa barnet i ansiktet så de på så sätt drar in luft och förhoppningsvis håller andan.
Eftersom det här var den första gången för terminen barnen dök kan man tycka att det inte är helt lätt för föräldern att komma ihåg allt man skall göra, och i vilken ordning.
Jag stod där mitt i den ring alla mammor format kring mig och instruktören för att se hur man skulle göra.
Jag fick ögonkontakt med lillan, sa kommandot och.......ja, jag glömde att blåsa. När jag drog upp plutten så såg hon förvirrad ut, halvt skräckslagen och hostade för att få ut allt vatten hon svalt medan jag fick en något grisskär nyans i ansiktet.
Försök nummer 2, då lät jag visst dyket bli för långt (vi pratar om ngn sekund) och en ny hostattack började.
Så min fråga lyder: är verkligen babysim bra för barnet, eller blir det bara värre...
Ha en trevlig helg, jag bifogar en bild på plutten från förra terminen.
image17


Somnsvårigheter, men bara ibland...

Då sitter jag här igen framför burken medan plutten, som iåfs inte är en plutt längre, sover. Det var inte svårt att få henne att somna idag. Det jag beövde att göra var att lägga henne ned i vagnen och gå 3-4meter. Men eftersom det är en fin dag med blå himmel så gick jag några meter extra.
Det har funnits gånger då det varit betydligt svårare att få henne att somna:

1) När grannen bygger på sin altan och använder "no name"-maskiner som bullrar så hela motala med kringliggande soknar tror att en ny dackefejd har startat.
2) När jag själv har hicka och försöker förgäves svälja hickan medan jag går omkring med henne.
3) När lillan vägrar inse att lugna ned sig då  "titt ut"-leken bakom täcket inte är lika roligt den 347:e gången.

Listan kan göras längre, tro mig, men jag har en del jag måste hinna idag medan hon sover:

1) Placera mitt ITP-val. (för er som inte förstår vad det innebär så kan jag berätta att ni inte är ensamma)
2) Montera ned en hylla i garaget för att underlätta för garageportsmontören (oj, nästan lika långt ord som den klassiska flaggstångsknoppsingenjören.... fatta å va en sån... vilket liv.....lite svajigt...).
3) Städa undan det värsta lill-tornadon redan ställt till med.
4) Packa till babysimmet

Jag bifogar en bild jag tog imorse där ni kan se hjälmen som jag skrev om igår.

Hade gott
image16  

Lek och bus...

Jag tror att min dotter (oki...vår dotter) är den sötaste av alla i hela väääärlden!!! Men hon har lite underliga fasoner för sig ibland.
Igår kväll när mamma jobbade sent satt pappa å dotter i tv-soffan å busade.... eller rättare sagt så var det lillan som busade medan pappa försökte se ett program där folk står framför en jury och sjunger.
Det lillan har börjat med är att skalla folk, ja du läste rätt, skalla folk är vad hon gör. Det är absolut inget beteende som varken hennes pappa eller mamma uppmuntrar då de båda är offer. Lilla teroristen, som hon ibland får kallas, tar huvudet bakåt för att få sats och dänger sedan det rätt i ansiktet på den oskyldiga personen som håller upp henne. Både mamma och pappa har fått känna på ett flertal skallningar.
Igår kom jag på henne hur hon tränar upp sin förmåga. Jag såg henne stå i tv-soffan, ansiktet mot väggen för att sedan skalla väggen. Detta pågick en längre stund till jag som förälder insåg att det där är nog inget bra beteende då jag vill att min lilla dotter ska fortsätta vara smart.
Jag skrev för ett par dagar sedan vilka program lillan får titta på, jag har tyvärr inte hunnit granska alla bolibompa-program. Det är troligtvis där ifrån hon fått sitt beteende.
Lillans mamma, som är en förstående och kärleksfull mamma, har sytt en mjuk hjälm till henne, ser ungefår ut som en brottarhjälm. Jag har tyvärr inget kort än hur den ser ut, men jag ska försöka ta ett sådant.
Här kommer istället en bild på när lillan vill vara fin och själv satt på sig en scarf.
image15

Husets favoritställen

Bilen blev skinande fin när jag tvättade den, men efter vår trevliga tripp till Örebro igår då vi ett flertal gånger mötte långtradare på den vad jag tycker rätt smala riksväg som borde bli bredare med färre fartkameror kom bilen snabbt tillbaka till det lerstadie den var på före den omsorgsfulla och näst intill pedantiska bilvården. Jaja, den fick sin skönhetstid i några minuter iallafall.
Jo, kanske ska förklara mig till de nya läsarna som inte orkar läsa gårdagens text och själv klura ut vad vi kanske skulle göra i Örebro.
Vår kära garageport lämnade oss hastigt igår förmiddag. Gregg, som han kallades av sina vänner/användare blev vad vi tror 29år. Han stod pall mot Gudrun, Per och alla de andra som ville knäcka honom, och detta mina vänner, detta är sannerligen strongt gjort. (kom till saken, vad gjorde ni i Örebro...)
Efter att ha sökt på nätet och läst diverse garageport-forum (hehe, finns forum till allt) så bestämde vi oss att vi gör en tripp till den vad vi tror närmsta återförsäljaren.
För att göra en halvtråkig historia lite kortare så kommer killen idag å kollar på vårat garage å mäter lite för att senare i veckan eller senast nästa vecka montera in en ny port, det kallar jag service!
Vad har det här med rubriken att göra....njaa ingenting förutom att garaget är ett favoritställena i huset för pappa, men eftersom det här är en blogg där familjens plutt har huvudrollen så tänkte jag berätta lite vart hon helst håller till.

1) Föräldrarnas garderob tror jag är favoriten, mycket att klättra på och mycket att dra ut.
2) Vart som helst där föräldrarna är för att få mycket uppmärksamhet.
3) Köket där hon har en egen låda med mycket roliga saker
4) Vardagsrummet där x-boxen står, jätterolig sysselsättning att dra ut kontrollens sladd då pappa spelar hockey.
5) Längst ned på listan är i hennes säng, liraren vill absolut inte sova.

Bifogar en bild där lillan är på sitt favoritställe.
Hade finfint denna tisdag!

image14
  

Måndag, molniga måndag!

Härligt med nya veckor, fräch på nytt efter helgen :)
Idag har pappa äntligen tvättat bilen, allt förutom fälgarna, de ska ha specialbehandling då de är torra, så det får bli ngn annan gång.
Plutten har nog kommit in i rutinerna igen, hon sover skapligt på nätterna nu, så vi som föräldrar är nöjda med det, men visst vore det skönt ifall hon vill sova hela natten, men hey, det får bli senare, man måste ju ha ngt att se fram emot, annars är det ju inge kul.
Idag är båda föräldrarna hemma, så vi ska snart sätta oss att planera vad vi ska göra för trevligt idag. Troligtvis blir det att köpa ny lampa till höger baklykta på bilen och titta efter ny garageport då den sjunger på sista versen...eller rättare sagt, den har nog redan avslutat sista versen och håller på att nynna lite... (ett brott i en mettallprofil har skett efter oregelbundna pulsiva belastningar) 
Då lillan ett flertal gånger har ringt både långdistance call och våra egna mobilnummer då hon fått tag i telefonen så har nu frugan klurat ut hur vi kan ha knapplås på den, här en bild då lillan vill ringa.
Hade fint, och glöm inte att solen finns där bakom molnen.
image13

Dax för helg

Vår närbutik är rätt stor, och det har ploppat upp en del nya affärer i grannskapet. Vi var i en sådan idag. Hela familjen traskade in(två traskade medan en sov i vagnen). Familjen, mest pappa, var spända och förväntansfulla av vad vi skulle hitta för prisvärda fyndvaror vi egentligen inte skulle behöva. Den affär som är relativt nyöppnad, altså den vi traskade in i, den kallas i folkmunn för produkternas kyrkogård.
Pappa som har i några veckor sagt att han ska tvätta bilen hittade en bilvårdsprodukt som är farlig för lack, så det blev en gjuten första-produkt i varukorgen. Sedan hittade vi en lite förstor bävernylonoverall till en utav tjejerna i familjen som vi ansåg skulle passa fint till den slaskiga vintern.
Även i matväg hittade vi udda varor som vi med små lätta rysningar plockade med i varukorgen (oki, jag överdrev lite med rysningar)
Sedan gick vi in i närbutiken där tiden nästan står still under dagtid. Eller tiden står inte still, men alla daglediga pensinärer står ofta still där inne. Då man har en barnvagn framför sig så kan man faktiskt lite försiktigt putta på deras rullatorer så hjälper man till att förflytta dem.
Det har varit rätt varma dagar i slutet av veckan, både inne och utomhus, men nu har det blivit lite mer höstlikt igen. Här ser ni knatten ha en mysig tröja på sig medan hon förklarar att tygbitarna borde ligga på golvet.
Trevlig helg på er alla!
image11 

Pappa lycklig fast dottern inte vill sova...

Även denna dag är en solig och härlig dag. En dag som denna är det toppen att vara pappaledig :) Vi har precis kommit hem efter att ha tagit en ganska kort och händelsefattig promenad.
I-gårkväll var jag och min dotter ensamma hemma då mamma hjälpte de sjuka några 100 meter bort. Vi åt gott och lekte kull på golvet (vet ej om det heter något annat i andra delar av Sverige, men i stockholmsförorten där jag växt upp hette leken kull).
För att försöka planera in 21-filmen tänkte jag att om jag går en promenad strax innan kl 20 så måste ju hon ha hunnit att somna. Efter över en timme spatserande i de lätt genomträngliga villaområdena så började hon se lite trött ut, men jag hade ju inte tid att fortsätta promenaden då jag redan planerat in i min nästan pinsamt tomma kvällsagenda att se filmen kl 21. Väl hemma gick jag runt med pyret i famnen fram å tillbaka på övervåningen. Hon såg ut som att somna i min famn så jag gick tyst och varsamt in i hennes rum för att lägga henne. Precis när jag skulle lägga ned henne hörde jag henne viska....... paaapaa... Just i det ögonblicket kändes det som om jag var med i en film där man ser ett stort lands presidenten hålla tal medan den stjärnspäckade flaggan fladdrar i bakgrunden, eller som när handbolls-Staffan träffar mål. Jag kände mig trött, förvånad men LYCKLIG! Efter det var det bara att ta ned henne till tv-soffan.
Jo ett tips till er som någon gång i framtiden skall gå runt med er lilla bäbis innan en film, ha på tjock-tv:ns högtalarsystem så pass högt att man endast  med nyvaxade öron kan ana när filmen börjar.
Föresten, filmen var kass.
Hade gott
(Blir tyvärr ingen bild idag, jag råkade glömma bort att stänga av kameran igår, så batterierna är slut, men de är på laddning)


Dotter, samma intresse som mamma?

En härlig och solig dag. Vi har spenderat hela förmiddagen med mamma nere på sta´n å kollat läget. Riktigt trivsammt att strosa runt. Vi tittar efter en overall till Aina, för snart är den slaskiga och milda vintern här.
 Det är konstigt att det ofta är så, altså slaskig och mild vinter, rätta mig om jag har fel föräldrar, men var inte vintrarna mer vita när jag var liten???

Vi hade besök igårkväll, som alltid blir det panikstädning innan, det är då man inser att det inte är bara fördelar med ett familjärt och trivsamt hus, fett mycke mer att städa. Det är skönt att vi som familj(exklusive knatten) har flyttat några gånger och på så kunna slänga många saker, men hey, fortfarande finns det en del grejer man kan fråga sig ifall man verkligen behöver (ja frugan,  jag tycker x-boxen ska vara kvar). Igår han vi nästan klart med städningen, alla ytor förutom arbetsrummet. Där pågår ofta till synes ett febrilt syjuntearbete med många ekorrar i hjulet ( mer skämtsamt kan man säga: många pinnar i glassen..........hehe......fatta knasigt, tänk dig en piggelin med 17pinnar sticker ut lite överallt, jättekonstigt måste det se ut)
Det är ingen stor nackdel att inte alltid hinna med att städa upp, för familjens lilla damsugare/orkan hittar alltid saker att äta på/kasta/undersöka.
Här en bild då Aina leker med några utav mammas alla tyger
image10

Barns språk...

Nu har vi precis avslutat 5varv i vår motionsslinga och aina blev trött och satte sig. Ni som har varit hemma hos oss så kan jag förklara hur den går:
Som ni vet finns det 2 ingångar till köket ett från vardagsrummet och ett från hallen......ääääh, jag bifogar en paint-skiss.
image9
Jo, till ämnet.
Aina har ett gäng språkliga utryck, det gäller bara för henne att använda rätt uttryck vid rätt tillfälle. Även slipa lite på uttalen.
När hon är glad blir det ofta paapaa...paappaaa....pappa.....osv medan det blir maaama....maaamaaa....mamma...osv när hon är ledsen. Detta kan tyckas vara i stundens lyckorus och på ett amatörmässigt sätt att se på det att hon diggar pappa mer, men så är det icke i detta fall. Eftersom jag läst 5p psykologi i en halvstor stad i sverige har jag kommit fram med följande.

Hon tycker både om mamma å pappa.

En hel del saker kan inverka på hennes intensiva språkutvecklingsfas hon är i just nu.
här kommer ett axplock från de resultat jag kommit fram till:

1 De få men lärorika tv-programm hon ser ( bollibompa, cops och simpsons). Genom dessa kan hon bl.a. få ett språkligt bibliotek av diverse slanguttryck. (Bolibompa ska jag se över ifall det ger ngt)

2 att under lunchen tvingas lyssna på när pappa med mycket vilja och även mycket besvär översätta de färska nyhämtade reklamblad som ofta med en duns hamnat i vår nya brevlåda till tyska.

är dessa neggativa eller possitiva inverkan? ja säg det

biss morgen!


Nyklippt :)

Nu är det måndag igen och en ny arbetsvecka har tagit fart. Vi har precis lämnat av mamma på sjukhuset ( var inte orolig, hon jobbar altså där) och jag känner hur hösten har kommit då löven gulnar och regnet sköljer rent bilen :)

Idag är Aina lite sjuk, tempen visade lite feber, inte mycket men lagom mycket så att det framkallar skrik, gråt och sömnsvårigheter för hela familjen. Pappa som jag är tycker givetvis mycket synd om henne och låter självklart Aina få välja lag då vi spelar hockey på familjens gemensamma  x-box.

Det vi har hunnit med idag är att med sammlade krafter klippa lillans hår. Eftersom hon är en tjej så skulle vi självklart bara toppa det. Men kunden ville inte sitta still på den provisoriska frisörstolen (pappas knä) så lite svårigheter var det.
Ha en trevlig fortsatt måndag så ska jag å lillan spela vidare (säg inget, men jag låter henne vinna).

Bifogar en bild på en bestämmd liten dam som är nyklippt och skall hålla saker själv.
image8

Helgledigt :)

Nu är det helg igen, återkommer på måndag igen.
Tack för besöket!
Trevlig helg!


Att planera...

Jag kan och med hjälp av lilte tabasko brinnande hjärta berätta lite för er som inte har varit pappa/mamma-lediga än att det där med att planera innan vad man ska hinna med under dagen aldrig (jaja, ska aldrig säga aldrig Brummelisa) fungerar. Det må tyckas att just min,  det allra finaste lilla pyret på hela jorden jag bär i min famn alltid kommer sova de där timmarna under dagen som hon gjorde igår och i förrgår. Men ack, de små varelserna lever inte i samma schematvingade vardagar som vi vuxna/äldre ungdommar verkar tycka om att göra. Vi är vana att gå upp med tuppen (stackars hönorna och kycklingarna som sover jämte, lär få hjärtklappning varenda dag), steka fläsket och koka kaffet till frukost, pinna iväg till det trivsamma arbetet/lektionerna kl 8, ta en muffin vid 10, ta lunch mellan 11.30-13.30, gotteboll kl 14, och hemma kl 15.30. Barnet å andra sidan, de gör vad de vill, hur de vill och framför allt, NÄR de vill! Så att ta fram agendan på morgonen eller kvällen innan och planera in viktiga händelser/evenemang eller bara klottra ned ngt är som att kasta gödsel till grisen, eller lite mer fyndigt sagt, som att sälja sandkakor i sahara (hmm, vart ju inge fyndigt, jaja... ni förstår nog). 
Men en sak ska ni veta de små pluttarna är de allra finaste små ljusen när de ligger och sover de där minuterarna, kvarten, eller vem vet, kanske till och med en timme :)
lev väl!
image7


Regnar det så får man vara inne...

En dag som denna får man faktiskt vara inne, det öser inte ned men det är rått och kallt ute, sån´t där väder som man inte vill ha egentligen. Men Hey! Man får inte ligga på latsidan för det, det finns massor av aktiviteter inomhus, som att springa efter en lite för lite uppblåst badboll (jag har med kärlek besparat mig för att blåsa upp den för hårt, detta för att små små kallsvettiga händer lättare ska kunna grabba denna)
Idag är det babysim på schemat, det första för hösten.  Jag måste erkänna att jag är lite orolig för detta då inte frugan, som är en god simmare, inte ska vara med. Där kommer jag stå som ensam pappa (förra terminen var det faktiskt ett flertal pappor med, men bärgis inte idag) och inte kunna alla gulliga, nästan för gulliga sångerna och kommer bli påkommen att bara stå där och mima!
Det är väldigt varmt i barnbassängen, ungefär 35°C. Men det är ju vad de gamla grekerna brukade säga:
εκεί πολλοί τρέφω παιδί είμαι συγκεντρώνω, εκεί γίνομαι αυτός ζεστός!!!
(tips! slå upp orden så får ni se vad de brukar säga)

Eftersom jag vet att en hel del av er som läser min blogg även känner/vet om Joel(polar´n från V-ås) så måste jag ta tillfället i akt att pressentera hans blogg. Han har det lite tufft just nu då hans fruga har lämnat honom (bara för en termin, men iallafall) http://thestoryofmywife.blogg.se

Hade
image6

Att ta prommenader...

Att ta prommenader är lite av ett måste då man har en liten knatt som jag. Jag säger inte att det är en tvingande och tråkig sysselsättning, ofta tvärt om. Jag brukar ta en prommenad på f.m. och en på e.m. De varierar i längd och i riktning men målet är ofta detsamma, att Aina skall somna.
Idag har det blivit stolpe ut vad gäller mina redan avverkade 2 prommenader. Aina vaknade bara några minuter efter det vi kommit hem. Men just nu sover hon :)
Det här med att prommenera med barnvagn har jag funderat på. Hur ska jag aggera när jag möter en annan gångtraffikant med barnvagn, skall jag hälsa eller inte? 
Hur är det med de jag möter som har en sulky (sulky ≈ vagn för tjocka, äldre eller lata barn), räknas de till de jag isåfall borde hälsa på? Ifall det är tydligt att det inte är någon av barnets förälder som puttar fram vagnen, ska jag hälsa på dem?
Då jag spankulerar fram med min barnvagn och när min radar misstänker att en hotbild är på väg (dvs annan barnvagn) så känner jag en fingervarm kår längs ryggen, en känsla av otrygghet  och galenskap sprids i kroppen och tankarna om en flyktväg mot säkrare mark börjar ett intensivt arbetspass i mitt ganska stora huvud.
Ibland, och bara ibland har ett nervöst och försiktigt, halvt läspande tjena tagit sig mellan mina rätt ofta välborstade tänder.
Är detta normalt må tyckas, men jag är osäker. Eftersom jag är en newbie (newbie ≈ ej banbrytare )  när det gäller barnvagnsdragandet så är frågorna många och säkerligen är de rätta svaren inte heller på tok för få.
oj, någon vaknade....
 image6


Fördel med att vara pappaledig...

Igår var jag och Aina i vår närbutik och inhandlade diverse matprodukter, bl.a. hade de "passa på"-pris på hamburgare. JAg tittade på Aina, och hon på mig, vi log och båda förstod att detta får vi inte missa. Jag som har de längre armarna grävde fram 2st paket från frysdisken (Japp, svenskt nötkött). För att vara säker på att man inte får halvtinade paket med "crazy cow"-bakterier så ska man ju självklart låta det översta paktetet ligga kvar i frysdisken och rota fram ett paket under (Helst inte det understa, för det paketet kan ha legat där väääldigt länge och kan innehålla några procent av mammutkött)
Väl hemma fräste vi på en börjare (börjare = ungdomligt uttryck för en skiva köttfärslimpa) med den goda steksåsen A1(inhandlad av farmor i staterna) och till detta ungsstektes några klyftpotatisar. För att inte själv tro att det var helgdag behövde denna måltid få en lite utav en vardags-touch. Detta gjordes med att använda eldorados hamburgerdressing (missförstå mig inte, inget fel med eldorados hamburgerdressing, men till helgdagar finns andra sorter) 
Vad hade nu detta med rubriken att göra... Jo, låt mig förklara:

1 Jag köpte hamburgare!
2 Jag köpte 120grammare!
3 Jag köpte 2 paket!

Nu är vår frys lite mer i jämvikt, inte bara majs, hallon, brockoli, ärtor och barnmat, utan även 2st hamburgerpaket!!!

Bifogar bild på vad Aina håller på med medan pappa steker börjare. (Hon la faktiskt in saker i lådan också)

Hade
image4
Hemma igen...

Nu har vi kommit hem igen och lämnat av mamma på jobbet efter en härlig helg hemma hos Ainas farmor & farfar. God mat, trevligt folk och barnvakt... kan det bli bättre?
Aina hade lite småsvårt att sova, hon vaknade av grannarnas fyverkerier (ca kl 10) och efter det var hon helt förstörd ( Nej, grannarna brukar inte smälla av fyverkerier varje kväll, nästan aldrig faktiskt, men denna natt, just denna natt då lilla Aina skulle såva, då passar det, typiskt) . Till och med mamma Helena hade svårt att trösta henne (Jag bifogar en bild på Aina så ni ser hur hon kan se ut när hon är väldigt ledsen).
Att åka bil med Aina går faktiskt väldigt bra, vi försöker planera de längre bilutflykterna så att hon är trött när vi börjar, på så sätt har vi ofta en sovande unge i minst 2h, och det är skönt!!! När hon väl vaknat får en sitta bredvid henne (hon sitter i baksätet då vi har en ikopplad airbag framme i bilen) och leka med henne. Hon tycker om att pilla på allt förutom hennes färgglada leksaker, veckans favorit är plånnböcker, specielt frugans. Hon tycker även om när vi sjunger för henne. Min favoritsåg är den lilla kycklinen med modifierad text (eftersom jag bara kan början på låten)
Den börjar så här:

Det var en kyckling som hette Gullefjun, som skulle på promenaaaaad,
å lilla kycklingen skulle gå över vägen, å en långtradare körde jääääätte fooort....


och sen har den här sången några alternative endings, men jag lovar att den lilla kycklingen, han klarar sig alltid :)

Hade
image3

Hälsa på farmor...

Idag är det lördag och hela familjen ska till farmor å farfar idag för att grattulera farmor som fyllt år i veckan. Det ska bli trivsamt att få komma iväg några dagar och träffa familjen. Aina har en liten kuin (Elias) som kommer vara där, så det blir nog full rulle på farmors och farfars golv.
Just nu så är Aina JÄTTETRÖTT och vi ska försöka åka iväg så fort som möjligt, för att få en biltur utan skrik.
Vi ska självklart göra ett pitstop på Cloettafabriken, det har blivit lite som en drog. De där pollysarna de säljer....ajajaj, farligt goda. Jag måste faktiskt skylla på min lillebror Karl (Ja, jag kallar honom Karl och inte Kalle som de andra flesta, vet inte riktigt varför, men han har ju lixom alltid hetat Karl i mina öron under uppväxttiden) som introducerade pollys till mig för många många år sedan. Men jag har för mig att pollysarna är bra för mitt höga kollestrol, så inte mitt värde störtdyker, då vet jag inte vad som skulle hända.
Jag bifogar bilden jag tog i morse då vi höll på att packa. Aina klättrade själv ned i sin vagn, kanske för att hon är trött och vill sova, eller för att vi inte skulle glömma henne, eller för att hon bara kände för att klättra...
Ha en trevlig helg, det ska vi ha :)
image2 

RSS 2.0