Babysim, bra eller dåligt för barnet???

Härligt att höra bankandet, skruvandet och slitet från garaget medan man själv sitter å käkar sin havregrynsgröt tillsammans med dottern. Idag fanns ingen mjölk i kylen så det blev gröt utan mjölk, en inte riktigt så härlig start på denna nya dag. 
Igår var det babysim, en av veckans höjdare måste jag säga, se de små liven med skräckslagna ögon försöka överleva de för dem 30 lååånga minutrarna. Nä då, de verkar faktiskt trivas i vattnet. De leker med diverse flytetyg och sprattlar runt som om de vore pråmar på floden Rehn. Eftersom mamma jobbade så gick jag dit ensam med vår lilla krabba och när man är ensam pappa bland många mammor så vet ju ni alla pappor där ute att man måste ju spela lite tuff. Så när instruktören fråga vem som ville börja med de nya dyken (barnet simmar mellan instruktör och förälder, eller tjaaa snarare är det så att hon släpper barnet och föräldern drar upp barnet) så sa ju jag självklart att jag skulle börja.
Det man skall göra innan man låter barnet dyka är att få ögonkontakt med barnet och sedan säga ett kommando (vi har: 1 2 3 DYK!) för att sedan blåsa barnet i ansiktet så de på så sätt drar in luft och förhoppningsvis håller andan.
Eftersom det här var den första gången för terminen barnen dök kan man tycka att det inte är helt lätt för föräldern att komma ihåg allt man skall göra, och i vilken ordning.
Jag stod där mitt i den ring alla mammor format kring mig och instruktören för att se hur man skulle göra.
Jag fick ögonkontakt med lillan, sa kommandot och.......ja, jag glömde att blåsa. När jag drog upp plutten så såg hon förvirrad ut, halvt skräckslagen och hostade för att få ut allt vatten hon svalt medan jag fick en något grisskär nyans i ansiktet.
Försök nummer 2, då lät jag visst dyket bli för långt (vi pratar om ngn sekund) och en ny hostattack började.
Så min fråga lyder: är verkligen babysim bra för barnet, eller blir det bara värre...
Ha en trevlig helg, jag bifogar en bild på plutten från förra terminen.
image17


Kommentarer
Postat av: Mamma till Knut!

Nej, jag är mamma till Elias, men jag har börjat gilla namnet Knut så mycket så snart får han heta det eller också får vi skaffa en till... Låter ju som att Aina har det najs på bebissimmet! Lite små överraskningar sådär! Vi va också på babysim igår, men fick lämna bassängen tidigare än alla andra väluppfostrade barn då vårat bara skrek... Har hört att studier visar att barn får astma av babysim så det är säkert jättebra! Kram syrran

2007-09-21 @ 09:47:04
Postat av: din fru

Jag ska försöka vara med fortsättningsvis!

2007-09-21 @ 10:11:45
Postat av: Monster (enl föräldrar)

Detta smått röda fejs har jag sett på mina svärföräldrar den gången gällde det din fru under vattnet. Håll ut Aina för Monster fostrar Deja vu med vattenslangen. Hon ser ganska blöt ut när vi slutar och är garanterat inte törstig!

2007-09-21 @ 12:37:52
Postat av: Kalle

Det är ju inte så lätt det där med att komma ihåg allt, man är ju inte Heman, precis. Ska vara barnvakt åt knut ikväll, latjo!

2007-09-21 @ 15:11:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0