Barns språk...

Nu har vi precis avslutat 5varv i vår motionsslinga och aina blev trött och satte sig. Ni som har varit hemma hos oss så kan jag förklara hur den går:
Som ni vet finns det 2 ingångar till köket ett från vardagsrummet och ett från hallen......ääääh, jag bifogar en paint-skiss.
image9
Jo, till ämnet.
Aina har ett gäng språkliga utryck, det gäller bara för henne att använda rätt uttryck vid rätt tillfälle. Även slipa lite på uttalen.
När hon är glad blir det ofta paapaa...paappaaa....pappa.....osv medan det blir maaama....maaamaaa....mamma...osv när hon är ledsen. Detta kan tyckas vara i stundens lyckorus och på ett amatörmässigt sätt att se på det att hon diggar pappa mer, men så är det icke i detta fall. Eftersom jag läst 5p psykologi i en halvstor stad i sverige har jag kommit fram med följande.

Hon tycker både om mamma å pappa.

En hel del saker kan inverka på hennes intensiva språkutvecklingsfas hon är i just nu.
här kommer ett axplock från de resultat jag kommit fram till:

1 De få men lärorika tv-programm hon ser ( bollibompa, cops och simpsons). Genom dessa kan hon bl.a. få ett språkligt bibliotek av diverse slanguttryck. (Bolibompa ska jag se över ifall det ger ngt)

2 att under lunchen tvingas lyssna på när pappa med mycket vilja och även mycket besvär översätta de färska nyhämtade reklamblad som ofta med en duns hamnat i vår nya brevlåda till tyska.

är dessa neggativa eller possitiva inverkan? ja säg det

biss morgen!


Kommentarer
Postat av: din fru

Hon kanske inte har så varierat språk än, men hon fattar vad vi säger och sen tror jag hon helt enkelt låtsas inte förstå när hon inte vill göra som vi säger!

2007-09-12 @ 16:11:41
Postat av: din fru

Jag fattar inte. Varför syns inte kommentaren jag skrev innan?

2007-09-12 @ 17:26:23
Postat av: din fru

Eller den kanske syns?

2007-09-12 @ 17:26:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0