Fredag, men ändå inte...

Jag skev faktiskt på bloggen igår, men när jag höll på att adda (Svenska: lägga till, bifoga..) bilder så blev det ngt tok och allt försvann. Jag blev lite smått trött då.

Vilka härliga dagar vi haft med stålande sol hela dagarna i nu en hel vecka, underbart :) Är väl dax å benda bort (Svenska: demontera av)de gamla vintersulerna (Svenska: vinterdäcken) från folkan (Tyska/Svenska: Volkswagen).

Hur mår familjen då...
Jo tack, vi mår rätt skapligt, i alla fall vi som är längre än 90cm. Plutten (Ungen, barnet) har käkat (ätit) ngt olämpligt och har problem med kistan (magen). Så jag tänker ta vabba (vara hemma av vård av barn) imorrn. därför har denna torsdag kännts som en fredag nästan hela dagen. Detta kan tyckas vara en väldigt possitiv känsla, visst är det det men att glömma bort pannkakorna, det var inte så bra för nu får vi vänta en hel vecka till innan pannkakor får ställas på bordet.

Jo. eftersom det har varit och är väldigt fint väder och att frugan har snappat upp stegräknar-flugan så har vi vart ute väldigt mycket å gått prommenader. Väldigt trevligt.
Jag bifogar lite kort från vårat uteliv
Hade gott

Jag kunde inte adda bilder, ngt fel men jag försöker senare...

(senare) Försöker igen...

Jeees... gick ju bra...
Prommenaden= 28100-steg :)

Från en virvelvind till en hushållerska :)

Solen skiner, blöjorna är vikta, jag är hemma och.........vänta nu......klockan är förmiddag å jag är hemma å det är måndag.....hmmm.... börjar ana kantareller i såsen...
Jodå så här är det...
Jag tar det från början...
Under gårdagen har det varit både snuvit och lite hostigt för den lilla prinsessan. Prinsessans pappa, även kallad blixten insåg nu imorse att ojojoj...inte ska väl prinsessan leka med de andra barnen idag... Och ringde givetvis direkt till de berörda vad som hänt.

Jag trodde att den härliga tiden som pappa var över då jag för många månader sedan insåg att bäbisen inte ligger kvar på den plats jag lägger henne på. Men nu förstår jag bättre. Hon gör ju nytta i hemmet! Givetvis så är det hon som stökar nästmest ;)  i hemmet iåfs men ändå...
Bildbevis skickas med där man får se hennes upptäckt: flera jordäpplen blir en potäter-plätt.

Hade fint...


Måndag, en dag som gick rätt snabbt...

Rätt halvtaskigt väder i f.m. men stråååålande på e.m å kväll :)

Här sitter jag i flimret från tv:n och lyssnar på när grannen donar i sitt garage. (har inget ljud på tv:n och grannen gör ngt som låter rätt mycket...)

Lillan slocknade framför tv:n för en trekvart sedan, precis innan lillans mamma syntes på tv:n (lokaltv filmade i en korridor på hennes jobb, å så av en händelse så stod frugan där.......linslus ;) )

Lillan har det bra hos dagmamman. När jag kom idag för att hämta henne så satt de ett gäng små individer å la pussel, bl.a. Aina. Vetg iåfs inte vad Aina tillförde men hon såg så intresserad ut av pusslet å de lite äldre barnen. Var häftigt  å se.

Jag å lillan skulle fixa middag idag. Det var bestämt sedan innan vad vi skulle ha, men både lillan å jag hade helt glömt bort vad mamma hade sagt till oss så det blev italienska spirali av durumvete tillsammans med europeiska köttlängder (korv). Lillan kryddade sin tallrik rikligt med gröna ärtor.

Jag har vart värdelös med det där att ta kort de senaste dagarna, så jag snodde en bild  som samuels mamma tagit på oss i pulkabacken. (hoppas det var oki att sno den...)
Saknar snön när jag ser den, men det ska bli skönt med värme snart :)
Hade fint...

Aina, uppdatering....

Myrorna är här, vinterjackan har blivit för varm, grillarna har plockats fram i närbutiken och tussilagon står i en eggkopp på köksbordet. Sannerligen jag säger er, våren har åter igen kommit till oss efter en påsk med snö och köldgrader.

Nu har det gått en famn dagar sedan jag skrivit på bloggen, ska försöka skärpa mig för det gäller å prioritera rätt!
Lillan har under påsken varit i rikets huvudstad och hälsat på farmor å farfar. Där trivdes hon som en zebra på stäppen (Red. anm. En Zebra trivs vad jag vet väldigt bra på stäppen.) Hon fick givetvis mycket uppmärksamhet och kärlek. Även lillans kusin var där, en riktigt liten tuffing till grabb som fastän han är 3-5 små-alnar kortare än Aina så tryckte han bort henne ibland när hon försökte pussa eller krama honom.

I förgår var jag och Aina ute på Äventyr. Vi såg myror, fåglar, en katt och hundar. Plockade även blommor. Oj vad spännande det var å upptäcka den stooora världen. Tänk er själva att komma till en helt ny värld, va spännande!!!
Aina har kommit in i en period då hon inte gärna vill åka barnvagn längre. Hon vill hällre gå. Detta gör att de vanligtvis korta turerna till närbutiken kan ta en förmiddag (överdrivet.... ngn timma kanske å då är det fram å tillbaka)

Det går kanonbra hos dagmamman, hon sprider kärlek med kramar å pussar. Inte undra på att hon titt som tätt blir sjuk.
Det har idag börjat en liten Alfons hos dagmamman (japp, han heter så) Å enligt dagmamman så har Aina kramat honom väldigt mycket... hmmm...

Så så är läget här i byn, jag bifogar lite kort...


RSS 2.0