Ful-lego å Karl-Bertil...

Var ä snön?

Jorå, nu är det bara några dagar kvar till det är dax för Karl-bertil att traditionsenligt entra våra svenska tjocka och tunna tv-skärmar. Trevligt!

Aina vet vem tomten är. Han är av proslin och står på en ljusgrön sekretär i vår hall. 
Undrar hur hon kommer reagera då den mindre stela tomten kommer på besök den 24:e. Blir spännande.

Ngt annat som är spännande, det är när hon vill leka med sitt ful-lego (Ful-lego är lego, men fult på så sätt att bitarna passar inte så bra i varandra). Hon sitter då gärna på den övre delen av den våningssäng som står i hennes rum. Kanske inte låter så spännande, men jag bifogar en bild som tydligt visar spänningen

Ha en riktigt god jul så hörs vi!

   


Ojoj, snart jul...

Snön ligger kvar...

Sådär, då var det söndagkväll och dags för lite slappning i soffan. Skönt :)

Lillkusinen har varit på besök. Oj vad söta de är när de leker tillsammans. Tyvärr är det ju så att Aina är i en sådan ålder där hon har det lite svårt att låna ut grejer och ska alltid ha det lillkusinen ska ha. Men bild bifogas där de visar hur bra de kan samsas om samma grej :)

Det har varit luciafirande för de små hos dagmmamman. vi föräldrar var inbjudna för att lyssna på miniluciatåget. Oj, vilken härlig upplevelsekväll det var. Luciakronor ramlade i golvet, tomtenissar trilla omkull, och en och en annan tärna började gråta. Borde ha haft filmkameran med mig. Bifogar bilder.

I helgen har vi bakat mycket julgodis. Både kolor och mandelmassenassar. Både fina och fu... eehhh.... egendesignade gjodes. Hela familjen är bra på att provsmaka, men Aina tar nog priset, hon blir ju rent av agressiv när hon inte får provsmaka mer!

Ha det gott i vintermörkret.

Bildtext:
1) Aina med lillkusin på hästen.
2) Aina och Pappa har bakat och provsmakat goda och vad vi tror nyttiga blåbärsmuffins
3-4)Luciatåget
5) Aina med dagmamma
6) Aina med buskompisen Emmy


jeees, äntligen snö på en fredag...

tjena,
jorå.... nu har vi åkt pulka minsann... Men vi fick gå upp tidigt för att hinna med innan snön tinade bort.
Både jag å Aina tyckte det var riktigt kul som jag hoppas ni kan se på bilderna. Vi hittade en närliggande backe vi inte varit på förut som var helt ok för oss efter att ha fått ett tips.
Visst, Lilltjejen tyckte det var roligt att åka pulka , men det roligaste var när jag åkte pulkan medan Aina skulle spinga (springa) jämte.

Jo, en liten pinsam sak som jag måste erkänna... Ni vet det där pepparkakshuset som vi byggde... Ehhh.... det visade sig vara fuskbygge. Orsaken till raset var en mjuk vägg utan armering. Bild efter raset bifogas.


Pepparkakor...

Jodå, så har man gjort det för i år. Byggt ett pepparkakshus. I vilken stil?, jo, i ngn funkis-fuskbygge-stil. Mycket öppna ytor, god ventilation och mycket smält socker för en god hållfasthet. (Bilder bifogas).
Lillan fyller år imorrn, men vet redan vad presenter är då 2 mostrar och en kompis hade med sig sådana då de swischade förbi här under helgen. En kul happening var att hon hade ett paket i handen, men så såg hon ett större paket och släppte genast det mindre paketet och rusade till det större. Intelligent flicka :)

just det, kolla in lillans blick. hon är en riktigt stor pepparkaksdegsätare. Hon låtsas att baka, men så fort hon tror ingen ser så trycker hon in en rätt stor boll av pepparkaksdeg i munnen. Buse!RSS 2.0