Semlor är gott

Jo då är det bekräftat av SMHI, våren är här! Undrar bara vart vintern tog vägen?

Aina den lilla busen busar vidare som vanligt. Hon är som ett ljus hos dagmamman å lite stökigare hemma, men det är väl så det ska vara.

Idag har vi varit på babysim....ursäkta, det heter ju småbarnssim. Vi har ju en liten flicka nu för tiden, inte ngn liten bäbis. Hon är givetvis bäst på att sprattla runt i bassängen av alla barnen.

Jo, för några veckor sedan så fick vi höra av dagmamman att Aina fick semla som mellanmål. Hon åt sin å även grannens. En liten glupsk tjej. Vi föräldrar ville se att det verkligen var sant att hon tycker det är så gott med semlor så vi ställde fram en till henne. Bilden visar hur gott det är :)
Hade fint


Soligt och blåsigt

Soliga dagar, rätt varmt väder men oj vad blåsigt det varit.

Aina den lillan busen, hon sover så sött medan vi föräldrar sitter å tar det lugnt efter en rätt krävande linköpingsdag (frugan stickar å jag skriver ju på bloggen).
Vi har strosat runt i affärer större delen av dagen känns det som..... men hey, rätt bra för den inte alls obligatoriska stegräknare jag halvseriöst använder för att samla steg i företagets tävling, en tävling som är ett tappert försök av företagssjuksköterskan att vi alla ska göra några extra steg mellan kaffemaskinen, skrivaren och kontoret.

Hos dagmamman går det bara bra för lilla prinsessan. Det är bara en grej som är jobbigt för hennes föräldrar. Visa dagar så gråter hon och vill inte lämna vår famn. Jag kan säga att det svider lite i hjärtat att lämna sin lilla tjej gråtande.
Lillans ömma moder brukar ringa dit efteråt och checka att hon mår bra, å visst är det så att hon har det bra.

Jo, det har ju varigt soligt så visst har lilla familjen varit ute å njutit av denna vårsol. Jag bifogar bilder på detta. 
Efter all lek är det ju riktigt gott att dela en hamburgare med kompisen Samuel i en restaurang som har en trevlig lekhörna :)


Familjen Host

Host, host och åter host...
Förra veckan var det lillans tur, i helgen var det frugans å nu är det min.
Dessa bassilusker.
Vi dricker hostmedecin allihopa för tillfället... funderar på att ändra namn till Familjen Host.
Förra veckan var rätt jobbig när lillans hosta var som värst. Var uppe i stort sett hela natten och jobba på dagen. Inte konstigt att man blir ett lätt byte för dessa köttätande bakterier som halvt redan ätit upp mig.
Men annars är det bara bra :)

Det lillan har börjat göra lite mer ofta är att sitta å rita. Jag skulle vilja kalla hennes penselstil som nytänkande med stänk av rokoko (det syns lättast på den asymetriska uppbyggnaden hon ofta använder).  

Jag bifogar lite kort som visar lillans liv de senaste dagarna.
Ha det fint.

Snäll å Nyklippt

Ojojoj.... Går å lägger mig mellan 9 å 10 på kvällarna. Ska det vara så här? Rätt skönt iåfs å lägga sig tidigt för jag försöker ju gå upp kl 6. Nu förstår jag min pappa när han somnar till 9-filmerna, jag är snart själv där.
Ja, det har ju varit en stund sedan jag skrev ngt, vet inte vad jag ska skylla på.
Lillan har i helgen varit lite småkrasslig. Det är inte lätt å vara liten å möta alla stora lurviga basselusker som sprider sig likt de pollen som flyger i vårvindar.
Aina var hemma i måndags med mamma å vilade upp sig för att i dag komma tillbaka till dagmamman.
Idag fick jag höra att våran lilla prinsessa hade hjälpt en annan 1-åring att äta. Den andra tjejen ville inte ha, så när Aina hade ätit klart sin måltis så började hon att mata den andra tjejen. Man blir så stolt när man får höra sån´t där :)
Aina är nyklippt så jag bifogar en bild jag tog här tidigare under kvällen strax innan nattningsprocessen.
Hade finfint

Jo, just det, Aina har nu lärt sig att backa ned för hela trappan! (Får hjälpa till att vända på henne i början bara, men det kommer nog ngngång det åxå)

Leka med Stickan å Pollen

Jag har kommit på en sak... Jag blir rätt trött runt sisodär 20:00. Jobbar, hämtar lillan, äter, leker, hänger tvätt, plockar diskmaskin å handdiskar, nattar lillan....å vips så har kvällen gått. Det sjuka är att jag trivs rätt bra med det här småbarnsföräldralivet.

Att leka är rätt kul. Det är så härligt att se hennes leenden när vi busar, se hennes gigantiska blöjbak när hon springer å känna hennes kallsvettiga händer på magen :)

Idag blev jag lite rädd måste jag erkänna. Aina leker med Stickan å Pollen (En docka farmor gjort och en gunghäst) Först sitter Aina på Pollen och rider, det tycker hon är rätt kul. Sedan tar hon Stickan och sätter henne på Pollen medan hon själv står bakom och gungar. Hon gungar inte lungt å försiktigt utan mer åt det aggessiva hållet till. Rätt oväntat börjar Stickan känna att friktionen inte räcker till att sitta kvar på den blankslipade rygg Pollen har. Stickan for i golvet. Aina tittar på mig å börjar storskratta...
Känns detta rätt???
Njaa... tycker jag. Ska inte känslan av medkänsla komma till min dotter då hon ser sin tygkompis falla handlöst ned på golvet?

Tyvärr har jag ingen bild på händelsen men jag bifogar en bild jag tidigare bifogat men bara så att ni kommer ihåg hur min dotter kan se ut när hon är liite åt det aggressia hållet.
Hade gott.


RSS 2.0