Pannkaksprincessa i sjukstuga

Tisdag...
Lillan växer och växer... Ja, konstigt vore det annars iåfs.

I flera dagar har vårat hem förvandlats från en mysig stuga till en mysig sjukstuga. Både lillan å frugan har varit sjuka. Nu verkar de äntligen vara på bättringsvägen. Lillan har varit hemma nu flera dagar från dagmamman å frugan från jobbet.
Dagens kluring: Vad tar ca 1h att göra. Du blir varm efter en ganska kort stund, inte svett, men varm. Du är småstressad under hela tiden.
Svar: Göra pannkakor på 2l mjölk å 8ägg. Oj vilket berg det blir :) Å vad lång tid det tar att äta upp. tur att jag har en liten pannkaksprincessa som slukar pannkakor en efter en.
Kort bifogas...
Före kort 2 togs sa jag att hon hade ngt som hängde på läppen, men hon trodde inte det skulle synas på bild ;)

Dagarna efter...

Vad gör jag hemma en torsdag em???
Varför har jag inte bloggat tidigare i veckan???
Kommer det fler bilder på lillan???
Frågorna kan vara många, svaren kommer här. Exklusivt för denna blogg.

Ja, nu är jag varit tillbaka till verkligheten ett par dagar nu och det känns ändå rätt oki. Tiden går faktiskt väldigt fort även på jobbet (hmmm, kan det bero på deadlines....).
Lillan har varit en ängel hos dagmamman. Äter bra, sover bra, inge gråt, bara glada miner...
Men idag, eller det startade igår kväll... Lillan är sjuk. Har feber, är hostig, snuvig. Det är jäääättesynd om henne. Å när hon är sjuk så vill hon vara så nära föräldrarna som möjligt. Väldigt mysigt men samtidigt lite jobbigt måste erkännas.
Nu har ni nog fått svar på första frågan. Jag är hemma för första gången för vård av sjukt barn. (Detta måste innebära en skottkärra fyllt med vuxenpoäng)
Varför jag inte bloggat tidigare i veckan.... Det har jag faktiskt, men det inlägget blev jag aldrig klar med. Å sedan så har jag väl inte riktigt kunna prioritera bloggandet tyvärr, då nattning av barn, handla, laga mat, städa, tvätta m.m. varit på agendan. Den fråga man kan ställa sig är: Är det meningen att jag ska jobba 40h-veckor tills jag är 65?
 
Sista frågans svar är självklart. Givetvis kommer det bilder på lillan. Första på lillan med hennes nya amerikanska jättemysiga pyamas.
På den andra leker hon båt
Den tredje bilden visar hur synd det är om henne.

Sista kvällen med gänget...

Vad underbart det är att ha klarat av första dagen på jobbet, babysim, handlat, lagat mat och nattat lillan å klockan är 8 på kvällen. Jag tror att man, iallafall jag, uppskattar de tysta kvällarna mer när man har barn.

Vad lillan är underbar... (ni kanske börjar tröttna på att jag skriver hur fin hon är, men ni flesta ha ju träffat henne å borde då veta att hon är den allra finaste.....eehh.......delar självklart 1:a plats med stor....ehhh...lillkusinen.)

Jo, lillan har klarat av ännu en dag hos dagmamman. Inget gråt varken igår eller idag. Enligt dagmamman så går Aina mest omkring och ler :)

Då jag nu har börjat jobba igen efter ett låååångt uppehåll så kommer tyvärr min bloggtid att minska. Jag ska försöka skriva å lägga upp lite bilder någon eller några gånger i veckan men det bli inte varje vardag som förr.
 
Aina eller badtvålen som man lite skämtsamt kan kalla henne för var en riktig fena i bassängen idag. Hon fick till och med beröm. Hon simmar nu själv å plaskar runt med simkuddar runt armarna. Sedan var hon den enda som vinkade adjö under vinkavinka-sången. Å det häftigaste av allt, hon skrek inte i duschen, hon tyckte det till och med var kul att försöka fånga vattenstrålen.
/En stolt daddy

Jag vill säga ett varmt tack till er som följt med och läst min och Ainas blogg under hösten/vintern och hoppas ni även i fortsättningen hittar hit till bloggen fastän det blir lite mer sällan inläggen skrivs.

Bifogar ett kort som togs i gårkväll då det var sista kvällen med gänget.

(För er som inte förstod det där med gänget å sista kvällen så ska jag förklara vad jag menar. Gänget består av mig å Aina. Med sista kvällen så menar jag sista kvällen på pappaledigheten)


Plätsligt händer det...

Härligt vårväder. Dagens prommenad erbjöd vyer som:

- kommunalarbetare jobbar med bensindriven trimmer
- gröna gräsmattor
- människor utan mössor

allt en vårprommenad ska innehålla.

Efter att ha fått förfrågan hur lillans första timme utan föräldrarnas uppsyn gick har jag beslutat att berätta det kortfattat.
Det gick strålande! (tyckte dagmamman) hon hade gått runt å undersökt alla och allt och inte sagt mamma eller pappa ngn gång. Å när jag kommer för att hämta henne ville hon inte följa med. Snyft... lillan har blivit stor.

Idag var lillan hos dagmamman mellan kl 11 och 13. Det gick åxå utan med ngt som helst problem.
Jag vill ju att hon ska gråta lite iallafall...eller kanske inte....men....jag vill att hon ska sakna oss juuh...

Angående rubriken. Igår kväll sitter jag ensam i tv:soffan å kollar sportgala på en reklamfri kanal. Har givetvis min egen far, lillans farfar, som förebild och sitter där med en grape tonic och en skål med jordnötter :) (de blev kvar sedan helgen så jag var tvungen att äta upp dem så de inte blir gamla)
Jag har precis proppat munnen full med jordnötter då det plötsligt händer...
Wuoåääää!!!!! hörs det från övervåningen. Blixtsnabbt är jag där vid min dotters sida för att trösta henne. Men hey... hur ska jag kunna hyscha nu med munnen full av jordnötter? Hur ska jag tugga klart så att inte lillan märker att jag äter ngt så hon åxå vill ha? Paniktåget närmade sig min perrong så att säga.
Med stor risk att lillan skulle bli sönderskjuten av alla flygande jordnötssmulor så började jag att hyscha. Jag tog chansen.
Det gick vägen :)

Vill avsluta med att säga att jag har lagt lillan för kvällen. Tiden: 19:20.

Skickar med bilder som visar lillans outfit för dagen!!!

Vad har jag gjort?!!!

En mycket fin, varm å solig dag idag en sån här apri......eehhhh......januaridag.

Oj.....
Oj....
OJ!!
Jag sitter nu hemma, är pappaledig... men....eehh..... var är ungen???
Som ni vet är inskolningen i full gång. Idag är det den första dagen som jag lämnar min lilla prinsessa till  för mig för några veckor sedan helt främmande människor. Känns det bra eller????
Jo, faktiskt!
Jag tror på dagmamman å hennes kompanjoner (det är ju måndag idag så det är ju storsamling med massor av barn).
Idag lämnar jag min dotter 1timme, imorron ännu längre å på torsdag heeeela långa dagen som även är min första dag på jobbet sedan Dackefejden.

Skickar med en bild då lillan gör sig redo för en dag hos dagmamma


red. anm.: Dackefejden ägde rum 1542, det är helt osannolikt att daddy, som han kallar sig, jobbade då. Troligtvis sprang han runt i de mörka småländska skogarna som en förvirrad höna i en kuddfabrik och hade högaffeln i högsta hugg.


Aina tärffar massor av barn...

Rätt varmt ute, nästan för varmt för mössan... det är den 11 Januari.

Idag har det varit fart å fläkt runt mig och Aina. Vi har varit i en sammlingslokalerna där upp till 30 busiga barn samlas 2gg i veckan (Måndagar å Fredagar) Idag var det 15 ungefär.
Den första minuten innanför dörren så bettedde sig lillan som en intorkad disktrasa runt en vattenkran. Lillan kramade mina ben väldigt hårt. Rätt snabbt kom det fram en liten 3 årig prinsessa och räckte fram en legobit till Aina. Lillan blev varmt välkommen och alla tyckte det var kul med en ny tjej. Men va liten, var det många som sa.

Jag var knappt ngnting med lillan. Själv hade jag en flock barn kring mig som ville visa hajar i böcker, bygga torn med klossar, berätta att NEMO kommer på söndag i bolibompa, leka med lego å massor av annat. Allt detta samtidigt!!! Vi var där i 2h. Så här direkt efteråt så är jag helt sluuuut. Men det var kul :)

Skickar med en bild på lillstumpan...

UGhhh.... ngt fel på bloggen, kan inte infoga bilder!!!
Jag försöker senare...
Trevlig helg på er!

Senare... Nu ska jag försöka igen att infoga... Hade
 yeeEEss...

Lite halvstressig dag...

Så var det kvällning igen. En kväll efter en regnig dag...

Dag 2 hos dagmamman: Sitta å leka, tycker lillan det är kul??? Njaaa, joo lite... Men att klättra i trappen hos dagmmaman som inte än har installerat en grind var ju det roligaste! Vet inte hur många ggr hon skulle upp och ned i trappen idag...
Under eftermiddagsfikat åt lillan yogurt för första gången. Hon tog en slev å rös till. Smörgåsen var godare.
Lika som i går så var vi där ca 2h. det är rättt mysigt med att leka med barnen, hjälper dem att rita, bygga borg o.s.v.
Direkt efter dagmammebesöket var det dax för årets första babysim....eller nu när hon gått alla klasser i babysim så kallas det för småbarnssim. i den här klassen så ska de simma själva utan föräldrarna, gick bra i ngn minut. Sedan kom kallsuparna, en efter en... Frågan lyder: Är babysim/småbarnssim verkligen bra för små barn???

Kort kommer... den som väntar på ngt gott....
hade

D(agmamma)-dagen!

Marken är nästan helt bar, endast plogbilens upplogade högar påminner om vintern. Vintern som inte ville stanna.

Ja, det är väl lika bra att gå direkt på gröten så att säga och försöka svara på den fråga alla ställer sig: Hur gick det hos dagmamman???

När jag ringde på öppnade en liten tjej dörren och hälsade oss välkommna. Jag var tvungen att snabbt försöka komma ihåg ifall dagmamman var så liten å så ung förra gången vi träffades. Kanske en vikarie tänkte jag, en som inte rikitgt pratar rent. Efter en liten mindre tummult ( överdrivet i högsta grad, vart ingen tummult) så insåg både jag och Aina att det var visst en annnan tjej som var dagmamman.
Så fort jag hade trasslat av Aina sin allt för stora overall som nu efteråt vi insett att den måste var storleksmässigt felmärkt så spatserade Aina rakt in å började greja med massor av leksaker. Inte rädd där inte :)
Förutom AIna så var det 4små barn. 3 tjejer å en kille. Alla satt lugnt å fint å lekte. De visade sig vara nyvakna och hade inte kommit igång än.  
Aina accepterades i gruppen. De klappade henne fint å lekte med henne. Allt var frid å fröjd till en början. Den där lilla killen som visst kommer att sluta nu till februari, vi kan kalla honom för retstickan, han tyckte visst om att knuffa lillan och sedan säga: Ojdå?
Aina såg sina chanser och gjorde igen. När retstickan minst anade det, sprang vår egen lilla ligist och röck honom i håret.
Ungar....

Vi var där i 2h och i stora drag var det väldigt trevligt.
Så fort vi gick hemmåt somnade lilla tösen rätt kvickt.

Jag bifogar ett kort på en trött Aina i sin stora overall. Imorrn ska jag försöka ta en bild då Aina är hos dagmamman. Stay tuned!

Dagen före D-DAY!

Snön smälter å smälter.....

Oj vad svårt det var att natta lillan igår... jag trodde jag såg tecken på att hon var trött rätt tidigt igårkväll, gjorde ett försök men ack, det sprack.... Hon låg förvisso ned i sängen men Oj vad hon höll låda. Helt sjukt vad hon kvittrade med sin ljusa stämma. Efter några minuters smek på ryggen och hyschande insåg lillans mamma som vaknade samtidigt lillan och jag gick å la oss att det nog inte var dags än för våran inte alls trötta hjälte att få sin skönhetssömn. (vilket sammanträffande va, att hon vaknade samtidigt som vi kom in.... vad är oddsen ;) ) 

Jag är lite nervös, detta är dagen före D-DAY!!! D som i Dagmamma. Jag å lillan ska med gemensamma krafter inta dagmammehuset 1430 sharp!  Motståndet förväntas minimalt då fienden tror vi kommer med fredlig avsikt. Istället dumpar vi en snart 10-kilos virvelvind lös mitt i deras huvudbas!

Jag bifogar en bild jag tog för bara en stund sedan under kvällsfikat
Sport!

Hmmm, det är varmt... För varmt för den igår vita snön.

Jag måst erkänna en sak. Jag tycker om att blogga, få skriva av sig lite, minnas tillbaka och få ett leende på läpparna :) Jag kommer att sakna detta då jag snart börjar jobba igen.
Helgen har varit fin med mycket sport på tv. Visst är det härligt med sport på tv. Man blir lika nervös som om man själv står där innan start och man blir nästan lika glad/ledsen efteråt som utövaren. Det fina är ju att man bara har gottat sig i tv-soffan men fått uppleva detsamma som om man sportat...
eeehh......oki.....vi kopplar bort buren.... Vi ska ju prata om lillan juh!

Lillan har åxå sportat. inomhus är det både bergsbestigning (klättrar på allt, och vill helst stå upp på allt vingligt) och hinderbana (se bifogade kort). Utomhus är det offpiståkning med pulka tillsammans med kompisen Samuel.
Vi var vid en av få pulkabackar igår tillsammans med alla i socknen. Ja, alla var där, både bönder och borgare.
Sammanfattningsvis av besöket: Alla Föräldrarna och Samuel tyckte det var kul att åka pulka :)

Jo, i lördagsmorse.... Jag vaknar till då en liten tjej bredvid mig säger: Heeeeeeeeeeeej med sin ljusaste stämma. Ger mig tre pussar på kinden och lägger sig tätt intill mig samtidigt som hon lägger sin hand omkring mig (Oki, kanske inte omkring mig men på min hals så jag fick svårt att andas normalt).
Hon är söt.

Bifogar bilder från den svåraste passagen i hinderbanan.
Hade

Äventyrlig liten tjej

Kallt ute idag, väldigt kallt...

Lillan sover, lite för sent, det vet jag. Men hey, hon var så trött. Tanken som ajg hade var att bara låta henne sova en gång då f.m-passet var ovanligt långt. Jaja, får bli ngn annan gång. Mitt mål idag är att hon ska sova innan hennes mor kommer hem från kvällsskiftet.
Lilla tösen gör verkligen allt för att få våran uppmärksamhet då vi tillexempel läser tidningen. Hon vet att ifall hon gör ngt vi (föräldrar) inte tycker är lämpligt för små prinsessor att göra så gör hon givetvis det. Det senaste är att hon ställer sig på saker som man inte ska stå på. T.ex på hennes "lära gå"-vagn och på hennes egna lilla fotölj. Det som ser mest farligt ut och som troligtvis ÄR mest farligt är när hon surfar på gåvagnen(surfa = står på samma ställe men gungar fram å tillbaka med överkroppen).
Så är det att ha en liten unge, en som alltid hittar på ngt äventyrligt :)

Skickar med lite kort som togs igår.

Så var kanske vintern här...

Snön ligger kvar och det kommer mer...

Just nu är Aina tillsammans med sin kompis Samuel å åker pulka här utanför. Här inne sitter jag i vardagsrummet å ser ut över det leksakslandskap som brett ut sig på vardagsrumsgolvet.
Frugan har varit ledig idag, har varit rätt skönt att vara två ibland att pyssla om lillan. på ngt vis blir man inte lika trött då.... hmmm, det kallas kanske sammarbete :)
Annars är lillan som vanligt, en liten dammtuss som irrar omkring (jo, hon är faktiskt som en dammtuss då bada inte stått på schemat de senaste dagarna.
Jag bifogar en bild som jag tog efter att ha hört lite dunsar från lillans rum. Hehe, hon brottades ju med Mr. Big, som är Ainas största kossa.

Åter till verkligheten

Ett nytt år och de efterlängtade snöflingorna dalar sakta ned på den nu nästan helt vita garageuppfarten.
 
Ja, då var allt kalasande slut och man är åter hemma till vardagen. Den enda skillnaden är att man har ett större midjemått.

Jag måste säga att det har fungerat bra att resa runt med lillan. Familjen tog lite pauser lite då å då för att på så sätt försöka minimera risken att plutten ska må illa. Tänk er själv att sitta bakåtvänd i en bil där föraren har suttit några timmar för mycket framför tv-spelskonsollen där rally varit en favoritsysselsättning. Tur att jag kan skilja på spel och verklighet ;)
Förutom åksjukeproblemet trodde vi även att lillan skulle falla för frestelsen att rasera alla julgransutsmyckningar. Visst hon kände å klämde på ngn stackars tygtomte ibland men annars var det mer de sedvanliga fjärrkontrollerna som fick stryk av vår lilla terrorist.

Jag ska kolla igenom kameran för lite fina bilder som jag bifogar...
Hade!


RSS 2.0