Utvecklingssamtal = Riktigt vuxet!!!

Tjenare...
ojojoj, så var man vuxen nu då... Har varit på det första av  troligtvis många och förhoppningsvis possitiva utveklingssamtal för Aina.
Check!
Det gick bra. Dagmamman har en liknande bild på Aina som vi har d.v.s att hon är bäst!!! oki, det sa hon inte.... men hon menade det nog :)
idag var vi å simmade (småbarnssim) Aina är en riktig fena på att hoppa från kanten på kommando. Nu för tiden behöver vi inte ens ta emot henne då hon hoppar (hon har armpuffar på sig, så hon klarar sig)

Tyvärr har snön smält så det blir ingen pulkaåkning imorgon.  Vi får hitta på ngt annat kul istället.
Bild bifogas som togs för några veckor sedan då Aina tyckte mamma såg trött ut då hon lagade mat. Aina beordrade mamma att lägga sig på den kudde Aina hade tagit med sig från soffan. Sedan hämtade hon även en filt och klappade mamma på huvudet och sa: schh...schhh....schhh
Så sött!

 

Snö, episod 2

Tjena...
Snöoväder över landet borde ju betyda rikligt med snö även hos oss... Nja, säger jag. Det vart inte så hejdundrande mycket här inte. Vi kan nog räkna milimetrarna på fingrarna. jaja, det är ett vitt täcke på gatan så det är vackert.
Lillan försökte i kväll förgäves cykla med 3-hjulingen i hennes mått mätta djupa snön medan hon med ökad frekvens ropade på skjutshjälp från sin då snöskottande far. Efter ett par bistra och kalla minutrar lockade jag med mat och frågade vänligt vad dottern ville äta. Gjöt, sade hon med en bestämd ton. Än så länge bestämmer far i huset (då frugan jobbar) så det blev ingen gröt, istället åt vi av helgens festmat.
I helgen har vi haft besäk av farmor, farfar å farbror. Lillan var väldigt blyg i början men sedan busade hon som vanligt.
Väldigt trevlig helg.

Jag hoppas snön ligger kvar till på fredag, oj vad jag å lillan ska åka pulka då :)

Bilder bifogas som visar glasögonprovning och kurragömma.
Hade
     

Ny vecka, nya möjligheter...

Kvällen är kommen, lillan sover, diskmaskinen brummar och ögonlocken är tunga.

Hehe, lillan gick runt hos dagmamman och smygsnuttade på nappen när ingen såg idag. Hon vet vilket fack i hennes ryggsäck napparna skall ligga, så idag hade hon öppnat och tagit fram de två nappar som fanns där. En i munnen och en stoppade hon ner i sin hoddtröjeficka. Dagmamman kom på henne gömd bakom ett skåp där hon satt å mumsade på nappen.
Andra gången hade hon lagt sig raklång på dörrmattan å snuttat på sin andra napp. Hon var visst trött idag, och jag vet varför.
Vi firade ju farsdag igår med diverse tilltugg till sent in på kvällskvisten. Det var nästan så att Aina somnade med handen i gottepåsen.  Lite oansvarligt må tycka, men hey, det är ju fest!

Skickar med en bild ifrån fredagen då mormor,morfar å deras hund(deja vu) var här.
Hade

Tiden går fort...

Tjenare...
Det blir mörkare å mörkare på morgonen å på kvällen. Då det är ljust, ja, då sitter många inne. Ska det vara så? Jo, jag tror det, för då uppskattas helgernas utomhusaktiviteter. Tänk possitivt :)

Jag kom just på en sak, det är ju torsdag å jag har inte gräddat veckans pannkakssmet.... Nu kom jag på två saker till... det är ju onsdag och jag är väldigt trött.

Vi gick till närköpet tidigare idag och jag upptäckte att Aina har lärt sig en ny sak. Hon respekterar bilarna på parkeringen och säker: Akta bil, och så söker hon min hand med sin. Jag är stolt över henne.

I helgen har Aina busat med busfröet Samuel. De jagar varandra rätt mycket. Det är kul att se att de leker mer och mer ihop och inte var å en för sig som det var när de var yngre. Bilder bifogas.
Hade gott
En trött pappa

Ps. det ska tilläggas att den bild som visar fartdårarna inomhus är suddig. Jag vet om det, men jag tycker bilden förmedlar sådan glädje och fart så jag tog med den iallafall. ds.

 

RSS 2.0