Snö, en liten stund iallafall :)

Ett vitt gnistrande täcke av snö hade landat på vår tomt under natten. Jag såg framför mig en härlig dag i pulkabacken med varm choklad och äggmackor :)
Vi åt frukost och pulsade sedan till närbutiken i den nästan ½cm tjocka snön som vi med tårar i ögonen såg försvinna i den lite för varma men blåsiga vind. (Blåsigt, där av tårar i ögonen)
Väl hemma igen hade det börjat regna och vi började planera dagen inomhus.
Det blev ett dagsschema innehållande: Leka hund, sjunga lilla snigel, äta hamburgare, leka med lego, springa till olika plateser i huset, barnprogram, kurragömma och mycket annat. Jodå så vi har haft fullt upp.

Bifogar bild där Aina jobbar med att transportera varor mellan barnvagnen och kylskåpet.
Hade fint

Brand i köket!!!

Hej hoppsan...
Allt är väl med oss, ingen skadad i branden...

Detta hände:
17:37- Aina och jag sitter i tv-soffan å småpratar och reflekterar dagens bravader på jobb och hos dagmamma.
17:39- Äta, säger Aina
             vill du äta? säger jag. Aina nickar och spatserar till köket med mig i hälarna.
17:43- Jag öppnar kylskåpet och ser med glädje att Ainas omtänksamme mor rört ihop en potatisplättssmet.
17:46- Den första plätten, perfekt gyllenbrun, äts upp av den till synes rätt hungriga Aina.
17:48- Jag häller i smet i en utav mina 2 stekpannor som jag har i bruk. Lyfter denna för att vinkla så att smeten kan breda ut sig. WOFF säger det och utan att överdriva så slog det upp ca 20cm höga lågor från spisen!!! Innan ens mitt liv hann passera i revy handlade jag instinktivt och med stålmannekraft från lungorna blåste jag ut dessa lågor.
17:49- Pulsen är rätt hög nu.
17:53. Vi samlas runt köksbordet och går igenom vad som hänt. Det var tyst en stund, sedan kom funderingarna smygandes om man kunde agera anorlunda. vi kom fram till att alla hade gjort sitt bästa.
18:22. Utredning påbörjas för att komma underfund med vad som orsakade branden.
18:30- Utredningsrapporten kom fram till 2 möjliga senarion. a)Tidigare under dagen hade spisen rengjorts med ett för utredaren okänt rengöringsmedel. Låg detta kvar på spisen och var detta brandfarligt? b) Hade jag tidigare under stekperioden skvimpat ut smet(innehåller olja) på spishällen som senare tog eld?

Så är det, farligt men roligt att leva.

Jag bifogar en bild som inte alls har med det här att göra men som visar hur Aina "kliffhänger" Nilvér gör för att sätta på stereon då pappa gömt kontrollen.

VABBAR

VAB = Vård av barn
Det borde heta att man vabar när man är hemma, men det heter ju att vabba. Eller är det kanske bara så det uttalas? Jag menar, att vabba borde ju betyda vård av barnbarn. Hmmm....
Hur som helst så är jag hemma idag på pankaksdagen å vabbar. Lillan var redan igår kväll hostig och snörvlig. Jag tänkte inte så mycket på det då, men när hon fortfarande var lite hostig och snörvlig så kändes det bäst att låta henne vara hemma å ta det lite lugnt.
Just nu sover hon. Jag vet inte om det beror på att hon är krasslig som det gick bra att lägga henne men det var faktiskt hon själv som föreslog att hon skulle ta en tupplur, så jag bar upp henne till sängen och sa godnatt och stängde dörren. Detta var ungefär 10min sedan så det verkar som om hon somnat på egen hand. Skönt :)
Jag bifogar lite bilder hämtade från vardagen...
Hade fint.
Panera kött

Skogen

Kasta kotte, byta blöja och inte cyckla är tre tvåordsmeningar min lilla dotter använder. Hennes utveckling rusar fram!

Igår var det papa-dotter-dag. Det var fint väder vilket betyder utflykt. Igår var det dags för 7-milaskogen (oki, kanske inte 7mil, men det finns en 1km slinga där iallafall).
Det var lite småsvårt att springa på stigen märkte lillan då hon ungefär var 4:e meter ramlade. Men hey, det var bara att borsta av händerna och fortsätta. Jag tror minsann det får bli lilla lidingöloppet för tjejen om några år :)

Bilder från gårdagens uppladdning samt skogsprommenad bifogas.
Hade


Jodå....så att...2-barnspappa....check!

Tjena!
Vad mörkt det blivit nu på både mornar (kan man stava så?) å kvällar. För några dagar sedan har jag och Aina börjat använda cyckellampa.

I helgen var vi i busfabriken i grannstaden tillsammans med Ainas kompis Samuel med föräldrar. Eller...nja...halvsanning. Frugan å Samuels mamma gick till det närliggande köpcentret medan vi män och barn lekte av oss med rutschbanor, studdsmattor, minicyklar och mycket mycket annat. Vi alla blev både svettiga och trötta efteråt, givetvis med ett stort leende på våra läppar :)

oki..oki...oki...ni undrar angående dagens rubrik... jag ska berätta...
Jag å frugan har fått en son. En 9-årig grabb som bor hos oss ibland. Han har varit hos oss ett antal gånger å det funkar fint. Vi leker med bilbana, vi lagar mat ihop och vi spelar x-box. I och med honom så har jag kommit på vilken ålder mitt sinne är. Som en 9-årings. Vi tycker ju om samma saker, hehe. Han bara längtar till jag lagat min radiostyrda bil.... å jag med.
Så är det...

Bilder bifogas. Tagna för 2 dagar sedan. Visar fruktstunden, kvällsmatstillverkningen och Ainas försök att hålla sig uppe.
Vi hörs.


Fredag!

Nice att vara ledig på fredagar, helgerna blir så mycket längre å vardagarna blir så få.

Idag har lillan å jag stått för den dagliga inhandlingen av mat. Frugan jobbar kväll så hon fick till uppgift att vara hemma å vakta fortet.
Vi tog med oss alla pappers-,plast- och metallförpackningar och gick förbi återvinningsstationen som ligger ungefär 4-5 stenkast ifrån tomtgränsen. Där langade vi i diverse förpackningar å småpratade med en av de många pensionärerna som under dagtid långsamt rör sig runt om  i närköpets kringområde.
Väl framme vid köttdisken drogs våra ögon mot en förpackning med en röd lapp på. Aina satte nästan sin banan i halsen hon lite snålt tagit från gratistillbarnbananlådan och jag fick en blandad känsla i kroppen av både värme och glädje. (röd lapp betyder att det är passa-på-pris). Det var ett rätt stort paket innehållande hamburgare! Aina som nu lungnat sig lite instämde då jag frågade om hon ville ha aussieburgers (det är burgare med ägg och rödbetor, kanske inte låter så gott men det är finfint). Väl hemma tillagades detta tillsammans med klyftpotatisar :)

Måste få berätta...  Jag vaknade till inatt när dottern gnydde. Jag hyschade lite och hon lugnade sig. Men då kände jag hur en nysningskänsla smög sig in i min näsa. Två nysningar blev det.... En trött liten tjej titade upp och sa: Pjosit.

Hade fint.


RSS 2.0