27:e september

Oj, vad det blåser...

Sådär, lillan sover, och klockan är inte sju än. Hon var väldigt trött. När jag bar henne i trappen (ja, hon kan iåfs gå själv i trappen, men det är ju så mysigt å bära henne) så sa hon med en töttynklig falsett: sova.....sova......sova...
Och det kan jag säga er kära bloggläsare, det är inte varje kväll det är hon som först yttrar ordet sova.
Ja, vad har hon då gjort idag som vart så jobbigt. Tjaa, jag tror det är de långa passen av smetvispande som tog knäcken på henne. Inte nog med att vi hade frasvåffelfest ikväll vi gjorde även en sockerkaka. Mycket vispande blev det.

Annars då, vad har hänt?
Jo, hon har som vanligt varit hos dagmamman under veckan. Inga bekymmer vid hämtning eller lämning. Å hon har käkat bra.
Jo, just det... hon har börjat på småbarnsimm på pankaksdagarna. Där trivs hon, hon är givetvis bäst! Hon hoppar från kanten, å simmar omkring med små armpuffar, knappt man hinner med (oki, överdrev en smula eller två). Men det är en kul happening iallafall.

På fredagar är det pappa-dotter-bonding-day så att säga. Jag är pappaledig på fredagar. i fredags bakade vi bullar (mamma satte degen innan hon gick till jobbet skall tilläggas) å så var vi nere vid båten å pysslade :)  Vi täckte över båten inför vintersäsongen. 
Jag bifogar bilder från båt och bak.
Hade nice.

YeeeeEEEeees!

Hejsan svejsan!

En härlig helg i uppsala/sthlm har avslutats med GOD vegetarisk mat och FINT väder och TREVLIGT sällskap.
Lillan har klarat bilstrapatserna med bravur (sovit större delarna), likså min fru.
Det var kusinträff i helgen, och oj vad roligt Aina tycker det är att få träffa sin 4 månader yngre och otroligt söta lillkusin. Lillkusinen kanske inte tycker det är lika kul som Aina då han ofta får stå ut med både ryck och slit ifrån storkusinen, men jag hoppas han tyckte det iallafall var halvnajs att träffa bondekusinen.
Idag har jag å Aina meckat båtmotor. Till vår hjälp hade vi en till synes rätt ynklig burk startgas, men oj vad motorn blev pigg...... i en halvsekund. Aina trodde problemet var ett läckage i bränslesystemet. Men efter en noggrann okulär besiktning av bränsleslangdragningen insåg jag, Ainas pappa, att problemet var en felvänd pump som försökte suga bränsle från motorn och inte från trycktanken. Efter justeringen hoppa han igång. (joo, en maskulin motor kallar man för en han  ) Impellern verkade fungera då den karaktersitiska kylvattenstrålen syntes. Oj vad det rök i de sekundrar vi körde motorn, men det var nog ok tror vi.
Aina och jag bestämde oss för att festa loss. Vi gick in och åt pasta å pastasås.
Jag bifogar en bild från kusinträffen.
Hade gott

Måndag, men det är okey ändå...

En dag är en stund då alla måsten och ickemåsten skall betas av,
En natt är en stund då inga av dessa ting skall betas av.
Jag tror natten får för lite uppskattning.
Leve natten!!!

Kvällen är kommen och ögonlocken äro tunga,
Kanske en kväll som sådan avslutas bäst med en klink på guitarren och en visa sjunga.
Ack, jag får allt vara varlig så inte det i huset börjar runga,
då kan jag få höra två tassar små men även...två tunga.

Jaha.....då kopplar vi bort buren...

Livet leker för lilla familjen. Lillan tycker allt är jättekul å intressant. Detta är både roligt och jobbigt för oss föräldrar. Mycket spring blir det!
Ett av hennes senaste upptäckter är att hur kul det är att springa till grannen och knacka på deras dörr. Upskattat än så länge...

Jag har börjat jobba 80% nu (tar pappaledigt på fredagar) å det känns fint..... rent av kanon. Få extra mystid (engelskans quality time) med min dotter. Så nu ska vi allt hitta på massor av bus framöver.

Jag bifogar ett kort där vi ser henne leka i kojan. Den telefon hon håller i, den svingade hon med all kraft på pappas överläpp medan han oskyldigt låg och vilade i kojan. Det gjorde rätt ont kan jag säga. Blev blodsmak i munnen. Det är tufft liv att vara pappa ibland.
Ojojoj. vilken natt...

Tjenixen på er!
Lillan sover, frugan jobbar å en amerikansk serie börjar snart på tv.... så är mitt liv.....just nu alltså..... å jag trivs :) Fast jag saknar ju frugan förstås...

Jo, denna natt fick varken jag eller frugan eller våra övernattningsgäster ngn längre skönhetssömn då lillan tjöt som ett flyglarm som fått för mycket 5-56 runt högtalarelementen. Detta pågick  i 4h och 23min!!!

åååhhh.....serien börjar....jag återtar skrivandet i pausen....
...nu så...

Så det var jättesynd om lillan! Å tro mig, vi gjorde allt för att hon skulle ha det bra. Vi myste i soffan, hon fick se tecknat, hon fick äta glass, hon togs med på en prommenad å givetvis försökte vi få henne att sova. Jag kan säga att det var rätt kämpigt att jobba efter att ha sovit i 3-4h...
Jag hoppas det där var en engångsgrej.

Jo, jag ska infoga en bild och måste nog skriva lite varningstext för känsliga tittare. En del av er kan nog tycka att det som visas på bilden är rätt oansvarligt och även farligt.... Så för er känsliga läsare, klicka inte på kortet då det då blir större. Ifall ni ändå råkar klicka så kisa med ögonen...

Håll till godo...


 

RSS 2.0