Cykel

Känns nästan som att det är sommar nu när termometern envisas om att visa nästan oräkneliga plusgrader. Lillan utnyttjar den kommunägda marken bakom våran bostad nästan varje dag.
Ofta vill hon att man ska följa med och putta på när hon ska gunga allt högre. Men ibland kan hon faktiskt gå/cykla dit själv å baka sandkakor eller åka rutchkana.
Cykla gör hon ofta med ett leende på läpparna om det är 3-hjulingen hon cyklar på. Hennes balanscykel som frugan köpt till henne har inte riktigt fallit lilla prinsessan i smak. Varför, frågar man henne. Till svar får man ordet: Tjampoj och ett undrande uttryck i hennes ansikte. Hon är ju smart, klart man inte kan cykla utan trampor... Jaja, nu har vi ännu en sak som ska ha plats i det redan fullproppade garaget.
Jag å Aina brukar ibland göra små äventyrsresor. Jag går medan Aina cyklar. Vi upptäcker för henne nya platser runt om i området. Detta är ett bra "prata-med-grannar-som-bor-lite-längre-bort"-tillfälle.
Bild bifogas på balanscykeln
Hade


Våren är en fin årstid

Solen har synts till flera dagar i rad nu, men temperaturen har iåfs inte varit bamseklubbshög men ändå, härligt väder har det varit iallafall :)
Aina har haft ett kortbesök av farmor å farfari helgen som hade vägarna förbi. Aina blev väldigt glatt överraskad när farmor smög sig in och kramades när hon hade svårt för att sova. Ännu gladare blev hon när hon fick gå ned till vardagsrummet å äta choklad med nötter i och dricka grapefruktläsk. Hon tycker väldigt mycket om det och jag tror hon har fått det ifrån farfar (red.anm: även generationen mellan farfar och Aina har denna grape- och chokladpinne i DNA-stegen).

Jo, jag skrev att det har varit fint väder, och vad gör man då? Jo, man tar givetvis fram grillen. Bild bifogas!
Hade

Påsk

Fint med god mat, trevligt folk och härligt väder! Mer sånt tack!
När Aina fick reda på att vi skulle åka tåg till farmor å farfar fick hon ett brett leende på sina läppar och sa: pannkakor! Det är så att hon fick det förra gången hon åkte tåg och hade inte glömt det. Så det var bara för frugan å steka på.
Tågresan gick bra. Trevliga medressenärer som blev uttittade av vår lilla fröken. Det pinsamma var väl mest att hon blev arg om inte jag också spanade på medressenärerna.
Vi hade finfina dagar i sthlm. Lillan å kusinen lekte som aldrig förr. Riktigt kul att se.
Efter några dagar begav vi oss till mormor å morfar. Dit kom även kompisen Samuel med mamma. Där väntade deras hund med en viftande svans. Aina har blivit väldigt duktig på att befalla hunden att sitta, ligga o.s.v. Desvärre tror jag hunden inte riktigt förstår henne.
Bilder bifogas.


Cyklar ute i vårluften

Det är skönt att lillan är tillbaka till sitt vanliga jag igen. Nu äter hon med sin vanliga goda aptit, springer med sitt gamla löpsteg och argumenterar som vanligt om allting.
Vilka dagar vi haft vädermässigt! Solen skiner och temperaturen letar sig upp över 10grader. Vi har redan börjat bära ut utemöbler och diskuterat ifall vi skall grilla i helgen ifall vädret fortsätter (just nu ser det lite väl grått ut).
När jag öppnar garageporten och lillan är med är det ofta hon rusar fram till sin brandbilsröda 3-hjuling (jag tyckte brandbilsröd lät bättre än ketchupröd). Hon har under vintern gjort tappra försök att cykla med den utan större framgång. Antingen har snön varit i vägen eller så har hon inte riktigt lyckats med att trampa utan har istället försökt småspringa med sina små fötter.
Men nu cyklar hon som en liten prinsessa.
Jag bifogar bild från gårdagen.
hade

RSS 2.0