Våffelparty!

Lilltjejen sover. Vi har ju för ganska länge sedan slutat med att ligga bredvid henne medan hon ska sova vilket ibland kunde ta 1h! Det är skönt att bara läsa saga å säga god natt nu för tiden. Visst det kan vara 5ggr på en kväll vi behöver gå upp till henne då hon ropar på oss men det är ändå mycket skönare på det här sättet.... tycker jag...

vi hade våffelkalas idag för hela familjen.....japp ni läste rätt... HELA familjen. Lillkillen som ibland blir kallad för lilla bajskillen av hans omtänksamme storasyster åt som en kalashungrig elefantunge som hittat 10ton med nektariner. Föreställ er bilden.... glufs, glufs, glufs........raaaap...
Bild bifogas.
Visst det är lite väl tidigt att låta ett oskyldigt litet barn provsmaka mat, men det är kul :)

Ett I-landsproblem kom upp idag. vi är innehavare av en digitalbox. Frun vill att jag ska spela in ett program. Samtidigt pågår ett sportevenemang på grannkanalen som jag inte vill missa. Aina vill gärna se sin favorit-DVD Björnen. Hur ska en omtänksam pappa lösa detta.
Jo, så här gjorde jag.
Jag drog i gång Aina:s dvd björnen samtidigt som jag riggade upp datorn med en usbpluggad tv-antenn. Scannade fram sprotevenemanget. Efter ca 10 min så skulle fruns program börja, jag sa till Aina att björnen skulle sova nu å stängde av denna under en liten protest.

Nåväl, nu till bilder.
Hade gott

Bild 1: Våffelmannen!!!
Bild 2; Datorn med sport å Tv:n med barnprogramLeka med bilar :)

Tjenixen!
Har just ätit middag. Det var gott, tack frun!
Aina fick ta ketchup själv..... ja ni kan kanske tänka er.... japp, ett stort rött saftigt berg bygdes snabbt upp på hennes porslinstallrik.
Ni kanske tycker att föräldrarna (jag och frun) borde rycka in och hejda bergbygget... Jodå, det gjorde vi. Men ifrån det att man vänder upp och ned på en ketchupflaska tills det kommer brukar det ju ta en stund så vi satt inte på helspänn de första sekunderna. Det borde vi gjort. Jaja.
 
Jag å AIna har de senaste kvällarna lekt med bilar på hennes bilmatta. Det är kul tycker både jag och hon. Men jag tycker inte hon verkar ta det där med högertrafik på allvar och ibland ger hon mig en busig blick och sägar: Titta, jag kör på vattnet!
Så är det, ungar.
 Det verkar iallafall var en sak hon minns, det är att man ska parkera i parkeringsrutorna.
Bild bifogas

Brödbak å Vindsurfing

Sommaren verkar vara på återbesök. Efter ett par dagar regn så har vi nu haft några kanondagar.
Lillkillen skrek för några minuter sedan så frugan sprang dit och lämnade datorn. Jag tycker det är bra det där med moderskänslor :)

Ojojoj, jag måste berätta. Jag å Aina har tagit ett steg ut i det okända. Vi lämnade den trygga "Vi bakar lätt"-boken å gav oss med nervösa och hungriga magar in i "vi bakar halvsvårt"-boken. Vi tittade i innehållsförteckningen och fastnade för festbrödet med kummin och sesamfrön. Det tog ett antal timmar med allt stojande å fejande i köket men tillslut så fick vi njuta av festbrödet. Bilder bifogas.

Familjen har njutit av vindsurfings VM som gick av stapeln förra helgen. Häftigt att se proffsen. (Iåfs har jag ju sett ett antal proffs i Vittebyviken i fryken).
På söndagen blåste det riktigt mycket, tyvärr saknades kameran. Då hoppade de på vågorna å gjorde 180:s.
Aina cyklade på sin springcykel till stranden å tillbaka. Starkt jobbat tjejen :)
Bilder bifogas.

Hade finfint

Ojojoj, hösten närmar sig...

Tjenare..
Augusti är en sådan månad då man går runt halvsvettig hela tiden känns det som. Ehhh.... eller är det bara jag?

Ojojoj, Aina har kört sin springcykel idag i skogen. Ojoj vad det gick bra för att vara en av de första gångerna hon använder sig utav den. Tyvärr hade jag inte kameran med mig, men hon flög fram som en inoljad ekorre i ett stuprör(hehe, ni ser bilden av ekorren framför er va?)
Vad annars hände i skogen. Jag å Nils gjorde lite push ups (man drar upp sig själv å håller i en stång) i ett natur gym mitt inne i skogen. Ryktet säger att det var där man spelade in rocky filmen då ha boxas mot Dragan, men jag vet inte. Frugan å Aina plockade svamp. Kantareller tänker ni.... Nepp, tyvärr. Aina plockar diverse konstiga svamparter längs stigen medan frugan med en lite för hög tro på sitt svampvetande plockar "karl-johan"-svampar. Visst en sopp-art var det men det var troligtvis en elak kusin til karl-johan som kanske heter britt-erik, hur som helst  så smakade soppen apa enligt frugan. Jag vägrade smaka.
Annars då, jodå lilla Nils (Aina tilltalar Nils alltid med Lilla gubben eller Lilla Nils ) visar många leenden. Å han tål Ainas ömma påhopp bättre å bättre.

Den senaste tiden har vi varit i sthlm å även på en utomlandsresa till Åland. Dessa dagar har varit finfina med goda grillmiddagar, bad å trevligt folk.
Här kommer ett gäng bilder.
Hade

Bilder 1-6. Kusinerna på skansen :)
Bild 7-12. Åland. Aina leker med kompisen Johannes
Bilder 13-16. Byter tak på uterummet.
Resten. Familjemys.

RSS 2.0