Rita på datorn är kul tycker både pappa å dotter...

Aaahhh, nybonade golv... det var inte igår precis.

oj vad snö som kommit, otroligt kul både för små å stora. Jag å Aina provade pulkabacken i helgen med stora leenden på våra läppar. Visst det var kallt, men vad gör det när man har skoj.

För några dagar sedan fick lilla dottern nys om att snart är det julafton. Oj vad hon längtar! Så nu ikväll, kvällen innan, har varit riktigt svårt för henne att lunga ner sig och somna. Nu liger hela familjen å sussar, hehe det är bara jag som inte kan sova.

Jo, jag har kommit fram till vad dottern vill jobba med när hon är stor. Hon vill bli som pappa, sitta å rita på datorn! Japp, det har hon praktiserat redan. I förrgår medan jag meckade med bilen (hehe, vad manligt det låter) å frugan julstökade så satt vår dotter å tittade på bolibompa på datorn, trodde vi iallafall. I stället så ritade hon med bläckpenna på datorskärmen, på vitrinskåpet och på soffan. Jag försökte ta kort på skärmen hur den såg ut efteråt så får ni se. Som tur var så gick det bort efter ett frenetiskt gnuggande med ljummen samt fuktig tygtrasa.
Efter denna incident så lärde jag henne hur man egentligen ska använda datorn när man vill rita.

god jul på eder alla!
Pepparkakor vs. pepparkaksdeg...vad är godast???

Tjenare!
Snön, halkan minusgraderna och de där rökmolnen som kommer när man andas utomhus har nu äntligen kommit till byggden :). Visst, sätter väl livet till när jag cyklar till jobbet men hey, vad ljust å julemysigt det har blivit! Nu väntar hela familjen på att lördagen skall komma.... eller iallafall jag å Aina, för då är det pulka på schemat!
I går var det kanske 78°C i köket (ifall ni undrar vad det är för asciikod till tecknet ° så kan jag säga att det är 176). Det var pepparkaksbak som höjde temperaturen och pepparkaksdeg som fyllde magen :)
Nils blev vann priset kökets pepparkaksgubbe.

jag bifogar lite bilder.

Bild 1: Grabbarna i familjen kvällsmyser runt blöjtvätten
Bild 2: Att stansa ut pepparkakor är dessa 2 grymma på !
bild 3: Killen som vann kökets pepparkaksgubbe
bild 4: Barnen leker: Pappa, tjuv och barn.
bild 5: Killen har för första gången klättrat från base camp på golvet upp till camp 2.
bild 6: Pepparkaksdekorationsprinsessan!
bild 7: Tjejen som tog för mycket mjöl.


Hade fint


Aina 3år!

Här sitter vi föräldrar å pustar ut efter 3-års kalaset. Vårat första barnkalas kan bockas av.
Det flöt på bra, med den klassiska russinleken till den mer moderna ballongleken alá Helena där det går ut på att ingen ballong får nudda mark.
Det serverades hamburgare med diverse tilltugg och avslutningsvis slevades glasstårta med inbakade nonstops.

På självaste födelsedagen väcktes jubilaren med frulle på sängen. På brickan fanns en pej-smörgås(leverpastej) och ett glas svag Oboy.
När Aina kom hem samma dag från dagmamman så hade mormor och morfar kommit på surprice-besök för att grattulera jubilaren.
Vår lilla dotter har blivit 3år.... tänka sig...vad tiden går...
bilder bifogas.
Bild 1. Lillkillen ställer sig upp nu för tiden!! Iåfs bara 2-3 sek sedan ramlar han.
Bild2. Kvällsmys framför barnprogrammet.
Bild 3-4. Stora dagen
Bild 5. Festkort


RSS 2.0