Penseldrag

Nu har faktiskt snön legat kvar rätt länge. Kul :)

Aina är superduper duktig på potträning!!! Hon säger till å så får man ta henne i handen å springa till badrummet. Det har även hänt att hon gått dit själv och sagt att jag inte får följa med.
Så det har inte skett en olycka på 2 dagar :)
Vi får tacksam hjälp av dagmamman då vår lilla hjälte är där.

Under veckan har dottern varit lite småhostig och snuvig så både jag och frun har varit hemma växelvis och tyckt synd om henne.

Idag efter middagen sa Aina till mig att hon ville rita. Jag började ta fram papper och penna. När hon såg detta rättade hon sig och sa att hon ville måla.
Jag mindes tillbaka gårdagens diskussion med frun angående pensel och kritinköp och sa till dottern att sätta på sig overallen, för här skulle inhandlas diverse rit- och målverktyg.
Just i denna stund, då vi båda hade höga förväntningar på det kommande inköp ringde hemtelefonen. Frun var på tråden. Då blev jag upplyst om att tidigare under dagen hade fru och dotter redan gjort ett sådant inköp.
Hmmm, Aina försökte få stackars pappa att köpa ännu mer kritor än som redan var inhandlat. Ska hon redan i tidig ålder börja utnyttja föräldrarnas ovetskap?
Jag tycker hon är söt iallafall.

Vi bröt oss in i mjukplastförpackningarna där vattenfärgerna samt penslarna låg och satte oss i köket å penslade på. Hon hade lite svårt i början med att inte blanda olika färger och att man skall doppa i vatten mellan varje färgdopp. Men sedan efter en stund tyckte jag hon hade fått in snitsen väldigt bra.
 Bild bifogas.
Hade finfint. Glöm inte at äta pannkakor imorrn. Kan rekomendera fläskpannkaka med lingonsylt :)


Ny film på bloggen!!!

Tjenare...
Japp, spenderat ett antal timmar med att försöka få filmen redigerad och upplagd på internätet. Nu är det fixat, så titta å njut.
Hade gott

Ps. Den ligger längst ned på sidan. Ds.

Alla hjärtans dag

Så där ja, nu sitter jag nedsjunken i soffan efter att ha donat å fixat i garaget (målat dörrar) medan frugan å lillan är uppe å provar kläder och skor.

Vilka fina dagar vi haft här i socknen. Strålande sol, -2grader och snö. Pulkan är väl använd dessa dagar. Jag å Aina turas om att åka. Den som inte åker skall springa nedför backen framför pulkan och försöka att inte bli påkörd. Aina är ju inte så snabb så jag har åkt på henne nästan varje gång!
Skoja bara, klart jag inte åker på min dotter.
Vi har även hunnit med å åka skridskor. Fast Aina inte hade skridskor så tyckte hon det var jättekul med isen.
Idag var vi på gatan å lekte i snöhögen. Där lärde sig Aina att det var jättekul att kasta iskockor på pappa. Det gjorde ont.
Medan vi snömänniskor var å lekte hade frugan bakat bullar till oss. Mums med bullar å mjölk efter en dag i snön.
Hade fint.


Mycket pulka = Mycket glädje

Jodå, en del snöskottande har det minsann blivit de senaste dagarna, å ryktet säger att mer är på väg.

Dagarna rullar på rätt snabbt nu. Aina har det som vanligt bra hos dagmamman. En ny liten krabat har börjat där, ni vet en så´n där som inte tål basilusker så bra. Det gick en dag sedan fick plutten feber. Jag vet hur det är med små barn, har ju själv traskat i samma galoscher som man brukar säga.
Föräldrarna till den nya ungen frågade dagmamman om hon skulle kunna sätta upp en grind för trappan. Dagmamman svarade att det kan hon göra men att barnen aldrig brukar gå upp för trappan. Vet ni vad Aina gjorde? Jo, bara för att reta nyingen så gick hon upp halva trappan där det är ett litet större trapplan och satte sig där för att leka.
Bustjej!

Jag har börjat fråga Aina varje kväll vad hon har gjort idag. Då brukar hon titta upp lite snett i taket å fundera 2-3sek för att sedan berätta det viktigaste i en mening. Det kan handla om att ett annat barns mormor kom och hämta barnet, att Aina gungat, att hon gjort illa sig eller vem hon har lekt med.
Den lilla stunden på dygnet har blivit lite av en favoritstund.

I helgen har det blivit mycket pulkaåkning, både för mig å för Aina. Båda tycker det är riktigt skoj. Ju brantare desto roligare.
Jag bifogar en bild där Aina kanske inte ser så jätteglad ut. Det beror på att gubben som står bredvid Aina på kortet ramlade över Aina ngn minut innan kortet togs.
Hade fint

-Min pappa kommer!!!

Redan februari, vad tiden går...

Jag öppnar dörren hos dagmamman, dottern springer mot mig och skriker ut av glädje: Min pappa kommer!!!
Jag blir glad :)
vi sätter oss på cykeln å trampar hem.
Väl hemma vill hon gå till lekparken. Vi går dit å gungar och bakar sandbullar. Efter ett tag säger hon att hon vill gå att handla. Jag frågar vad hon ska handla. Smör ,säger hon. Det är bara att bege sig till affären.
Vi köpte inte smör då vi redan hade det hemma. Istället blev det fryst kyckling å glass. Allt för en trevlig kväll.
Vi penslade på diverse grejer på kycklingen å skicka in den i ugnen.
Jag räknade ut att den skulle behöva vara inne i ca 1h 40min. Oj, tänkte jag, vad länge.
vi beslutade att äta gröt medan vi väntade på kycklingen.
Det var bara jag som orkade vara vaken tills kycklingen blev färdig.
Nåväl.
Jo, medan jag donade lite i köket så satt Aina, trodde jag, i tv soffan å tittade på ett reklamfritt barnprogram. Hon stod på soffans armstöd å hoppade ner i soffan om å om igen. sjukt farligt tyckte jag å tog fram kameran å plåtade.
Bifogar även bilder på när hon chattar med datorn.
Hade


RSS 2.0