Klippning på dagens agenda

Tjena,
Aina står framför tv:n som just nu sänder ut barnprogram på en av våra få reklamfria kanaler. Hon har två peppakakor i ena handen och en hon äter på i andra handen. Jaja, så går det när man ställt kakburken på en för låg nivå i köket.
Visst jag skulle kunna säga till att hon inte ska äta mer, men hey, jag tyckte det var en god idé hon hade att ställa fram kakburken :)

Vi håller ju på att potträna vår lilla vattenspridare å vi är inne i en svacka. Tvätthögen växer med våta kläder :( Men vi ska kämpa vidare.

Det har altid varit svårt att få Aina att vilja klippa sig men idag sade hon själv att hon ville klippa sig. DÅ GÄLLER DET ATT PASSA PÅ!!! Så fort fram med kam å sax. Frugan gjorde ett bra jobb med saxen medan jag och gossedjuret Kanin stod för underhållningen.
bifogar bild.
Hade gott!


Pannkaksdag som blev våffeldag

Tjeenare...
Sedan länge ligger damerna å sover i sängen. Eftersom det var en ruggigt bra match på TV-burken så vart det en fin kväll trots tjejbortfallet.
Dagen började rätt tungt för vår lilla hjälte. Jag, som ofta är en väldigt omtänksam och förstående pappa, klantade till det lite idag då jag skulle lämna plutten innan jobbet. Jag satte en trött liten tjej på en pall medan jag tog hennes overlall för att hänga den på en klädkrok. Duns, dunk och pang sa det bakom min rygg. Jag vände mig om å såg lillan utsmetad......nja lite starkt ord att ta till......tillplattad......njaaää.....ääähhh....hon låg på golvet helt enkelt. Till en början verkade det ha gått rätt bra, men sedan ändrades hennes ansiktsuttryck från den där klassiska fågelhålksansiktet som undrar vad som hänt till den där vulkanutbrottsansiktet som blir rött samtidigt som tårar/snor rinner ner längs kinderna. Å inte att förglömma, det låter ljudligt. Ajajaj vad jag kände mig dum å vad jag tyckte synd om lillstumpan. Vi gick runt länge å kramades.
Jaja, så är det ibland...
Annars har det både varit semmelbak och städning på Ainas agenda de senaste dagarna. Jag bifogar bilder från detta.
Ha det fint.
Just det rubriken. Det blev som det står. Vi käka våfflor istället för pannkakor.

Söndag 18 Jan 2009 kl 9:33

Hmm, så här dagen efter så funderar jag på om jag gjorde rätt igår...

Detta hände igår:
05:45 ringde min väckarklocka. notera att det var lördag! Okej, jag skulle inte upp, men frugan skulle jobba.
09:03 Vaknade jag och tittade till lilltjejen. Sov som en stock.
09:30 Vaknade lillan och vår dag tillsammans började med några slevar havregrynsgröt.
Hehe, när hon inte vill äta mer så kör jag det gamla tricket att skedarna med mat är bilar som skall åka in i garaget. Går ju hur bra som helst!!!
12:00 Vi åt 3 apelsiner. Dagens c-vitaminchock.
Eftersom jag är halvkrasslig å smuttar lite på hostmedecin så blev dagens aktiviteter inomhus fast det var finfint väder.
Vi bygde lego, pusslade, läste böcker å sist men inte minst, bakade jumbo-blåbärsmuffins :)
Klockan tickade fram i sin vanliga takt (konstigt annars) och jag började fundera på att hålla stumpan vaken till kvällen utan att sova middag.
Jag bestämde mig att så skulle det bli.
16:35 Mamma kom hem med ett bandage runt ena stortån. Både jag å lillan kramade om mamma och tyckte samtidigt väldigt synd om henne. Hon berättade om den våldsamma kraschen hon hade varit med om, och berättade med bra inlevelse hur den stillastående sjukhussängsstolpen var dum.
17:47 Efter ett antal blåbärsmuffins och efter 32minuter in i en rätt bra animerad film somnade mamma och skrutten i soffan.
18:55 sade jag till dem att de borde lägga sig i sängen.
18:56 jag sitter ensam på lördagskvällen
19:14 Frugan kommer ner och säger att hon inte kan somna, jag blir glad.
Ser senare på en halvtaskig krigsfilm från tidigt 2000-tal med lite för många relklamavbrott. Jag tror bara det är dem med prostatabesvär som uppskattar alla reklamavbrott.
23:40 filmen äntligen slut. Jag somnar fort.
Natt
06:34 -Äta gjöt
06:35 -Äta gjöt
06:37 Somnade hon?, tänker jag
06:38 -Mamma, äta gjöt
06:39 Kan jag ligga kvar?, tänker jag
06:40 -Äta gjöt
Å så gick vi upp å åt gröt...

Skulle man ha haft henne vaken till lite senare igår...
Bifogar bilder från den gångna veckan där hon leker gravid, åker en stor rutchkana och renoverar hemma.
Ha det gott!Saknar lilla skrutten...

Sitter här i min ensamhet då lillan å frugan är på äventyr. Frugan är ledig så de snodde das Auto å for till Mormor å Morfar.
Visst, lite skönt är det iåfs å vara ensam å lyssna på tystnaden, men hey... saknar tjejerna gör jag juu...

Undrar hur natten kommer bli. En natt utan nappsök, utan sparkar i magen eller behöva vakna upp med en kissblöja lite för nära näsan.

ojojoj, måste berätta. Oj vad bra min lilla tjej var igår.
Vi toalettränar henne, hon sade till 5ggr igår å kissade på toaletten å kissade bara på sig 1 gång!!!

Hade gottBloggens framtid räddad...

Vad bra vi har det, färskt halvgott vatten kan tagas direkt från kökskranen. Fint!

Tidigare idag:

Lillan står i 2-sitssoffan och skrattar.
Mamma kommer förbi och frågar hur det kommer sig att lillan skrattar.
Lillan fortsätter och skrattar och säger: Aina skjattaj !

Jag kan bara mysa när jag tänker tillbaks på de sekundrar denna händelse/dialog utspelade sig i vardagsrummet.
Så härligt, stå i soffan och bara skratta... För vad? Spelar det egentligen ngn roll? Nej, jag tror inte det. Sannerligen att glädje sprider sig.

Kabeln som jag efterlyste är nu åter på plats mellan kameran och datorn. En glömsk son tackar sina föräldrar för det vaderade ljusbruna kuvert som min dotter redan öppnat då jag fick det i min hand.

En härlig kusinbild bifogas från jul.

Vi hörs!

Sista dagen på ledigheten...

Så var den här, kvällen som alltid kommer för snabbt.
Jag vet inte riktigt vart jag skall börja det har hänt så mycket. Men jag skall försöka skriva ned lite grejer som ploppar upp från mitt minne, ett minne vars hastighet och tillförlitlighet inte är ngt jag dagligen skryter om.

Oj, lillan vaknade.....vänta.....vänta........vääänta....jeees....frugan reser sig från soffan å går upp!
Låt oss fortsätta...

Vi började julledigheten i Sveriges vackra huvudstad....okey då, vi var i förorten, men det var vackert det med.
Aina och favoritkusinen Elias pyntade granen med varierad framgång medan vi äldre pratade om bilar, knappade på datorer och lagade festmat.
Aina tycker verkligen mycket om sin lillkusin. Det är det lätt att se på alla kramar som olyckligtsvis ibland liknar  nacksvingar. Men det var inte alltid Aina som var den som stod upp efter "kramandet". en gång så kastade sig Elias, med sin tyngd, på Aina och nedräkningen började. Jag tor minsann det var över 10 sekunder lillkusinen kunde hålla kvar Aina på mattan. Vilken match!

Ett inslag som vi alla var spända på i år var hur julevangeliet skulle sluta.
Eller..
Det var fint, men det var inte det jag tänkte på.
Det var ju hur Aina skulle reagera på tomten. Det var läskigt till en början när den skäggiga tomten kom inklampades. Men efter ett tag när hon insåg att tomten hade paket med sig så tyckte Aina mycket om tomten. 
Dagarna flöt på för Aina. Hon serverades god mat och mycket unerhållning.

Nyår firade vi här i trakten. Det var med trevligt folk (bl.a. med kompisen Samuel) och med god mat. Tyvärr slutade festen redan kl 11 på kvällen då......känsliga läsare ombedes att hoppa ned en rad.......nu altså......spydde.

Den senare tiden har vi varit hemma här på landsbygden och bara mått gott
Vi har lekt ute i frosten och stökat till det här hemma (renoverar hallen)

Har tyvärr förlagt min kabel jag behöver för att föra över bilder från kameran, den kan vara i sthlm. Men jag har dammat av min gamla ixus som var 17:e gång, ungefär, fungerar och bifogar en bild då Aina läser godnattsaga till sin bäbis
Claes-Ingrid.

Hade
 

 

RSS 2.0