Sommaravslutning och båtutflykt

Oj vilket högtryck som ligger kvar över oss. Tänk om man skulle ha semester, vad jobbigt det skulle vara för ögonen för all sol då man glömt solglasögonen...

Fullt ös är det på storasyster Aina. Det är ju jätte bra att hon rör på sig, men det är grymt farsinerande vad hon hinner med på 1,5minut. Jag berättar...
Igår tänkte jag att jag skulle vara lite duktig och timmella lite. D.v.s vara en händymän och avsluta ett golvlistprojekt som legat vilande ett par månader. Frun hade godkännt detta och tog medan hand om barnen. Tror ni att jag fick vara själv ute i garaget å såga? ÖÖööö... Nope.
Nej sa Bo.
Lilltjejen som förvisso är en storasyster men ändå väldigt liten i mångas ögon tyckter det var väldigt skoj att se på när pappa skulle såga. Jag som är en väldigt förståndig far sade med lugn men samtidigt en rätt bestämd röst: Ehhh....pappa ska såga, inte bra för öronen. Ajaj.
Hon stod kvar och det syntes på henne att hon inte riktig förstod vad jag menade.
Så här i efterhand så förstår jag henne. För när ngn säger att man får ont i öronen när man sågar så börjar man ju undra hur han sågar egentligen.
Å så skulle hon vara med å mäta. Dv.s det var hon som skulle ha tumstocken. Efter några sekunder hade jag två men lite kortare tumstockar.
Efter det gick hon in å skulle bara pussa å krama Nils. Nils vaknade.
Hon är så full av energi. Jag tycker jättemycket om henne. Alla dessa hyss gör hennes personlighet.

Ngt nytt om Nils då.... Tjaa, han växer som en vispad 3dl grädde. (Red.anm. Ni vet,  inte så mycket i början men sedan när det blir fluffigt så blir det mycket grädde.)
 Nils har åkt motorbåt för första gången i sitt liv i helgen. Hela familjen åkte till en strand. En strand vi hade för oss själva. Jätte mysigt. Jag bifogar bilder. Dit blir fler resor vill jag lova.

Aina har haft sommaravslutning. Vet ni vem som stod å sjöng solo blinka lilla stjärna med mikrofon? Japp, Aina. Bildbevis bifogas.

Ha finfina soliga dagar.

Midsommar m.m

Ajajaj, Nils gråter på nedervåningen... Jag som precis skulle börja skriva.... väntar ut frugan....väntar....väntar....nu tystnade Nils, frugan tog upp honom :)
Ojojoj vilket väder mina vänner :) Sommaren har sannerligen kommit!

Idag när jag kom hem från kneget (hehe kneget, ska nog börja använda det ordet oftare :) ) så var det ingen inne. Alla tre var på baksidan. Frun å Nils såg jhag på en gång. De satt på en utbredd filt. Från en kojliknande filt och stolskonstruktion hördes ett knaprande ljud.
Jag smög dit.
Där inne satt Aina helnöjd å knaprade knäckemackor å drack hemmastampad saft. Jag joinade dotterns kalas å fick smaka en bit av brödet. På eftersläppet fick Nils komma in. Bilder bifogas från festen.

Nils å Aina har varit å träffat Moster Erica över midsommar. Vi föräldrar var givetvis också där. Erica med sambo har två katter. Oj vad dessa var intressanta tyckte Aina. Så fort hon såg skymten av dem så sprang hon och ville klappa. Katter är smarta djur av naturen och såg faran komma springande så pass snabbt så att de alltid han undan.
Jag bifogar även bilder från midsommar.

På hemvägen åkte vi förbi frugans farmor å fikade. Där bjöds på Kaffe med dopp. Utsökt :) Bild bifogas.
Hade

Bild 1 Trädgårdsfesten idag
Bild 2-5 Midsommar hos moster Erica
Bild 6 Åkte till Tjörn å hälsade på fruns kompisar
Bild 7 Fruns farmor med barnbarnsbarn 

Bilder

Soligt å varmt idag, men snart är det midsommar å då hör det väl till att det ska regna. Vi får se på fredag.

I går var det midsommarfirande för dagmammabarn med familjer. Vi sjöng å dansade å picknickade ute i det gröna. Bifogar bilder från festen.
håll till godo. Jag skickar även med lite fler bilder nu när jag lärt mig hur man för över bilder från mobilen till datorn.
Bild 1-4. Linköping. Barnens dag med samuel.
Bild 5-6. Midsommarfest. Kompisen Emmy och Aina dansar å picknickar.
Bild 7. Lillebror Nils växer å växer å tappar hår. (OBS dagsfärskt kort!!!)
Bild 8-9. Syskonmys
 

Båtutflykt

Tiden rullar vidare. Lilla Nils är nu ca 4veckor. Helt otroligt att han överlevt storasysters kärleksfulla hantering i 4veckor!Jag tror minsann han blir en tålig kille.
För några dagar sedan var vi faktiskt ute på sjön med båten. Hmmm, kanske ska döpa båten till ngt? Förslag välkomnas.
Hela familjen njöt av vågskvalpet.
Bilder bifogas.


RSS 2.0