Han växer minsann

Båda barnen sover å frugan är vaken. Dessa stunder är lätträknade.

Helgen var fin, med kusinträff i kungliga huvudstaden. Oj vad Aina å kusin Elias leker å stojar!!! Favoritleksaken de har hemma hos farmor å farfar är en bil (med dubbla piper!) där den ena kusinen sitter på och styr medan den andra skjuter på i hejdundrande fart! Kusinerna skrattar ljudligt medan de far över trösklar och mattor och krockar mot dörrar och stolar.
Småkusinerna Nils (eng: Mr Nice), och Emil (eng: E-mail) rör sig inte lika mycket. De sover för det mesta. Men det skall nog bli fart i dem åxå ska ni se.

Det värsta Nils vet om är att byta blöjor. Han har gallskrikit från dag ett under blöjbytena. Därför byter vi bara en gång per dag.
Skoja bara, klart vi byter fler gånger. Idag var det första gången han inte skrek. Han fäste blicken på Titaffen (se bild. färgglada killen till vänster) å puffade på honom ett flertal gånger. Det var riktigt kul att se. Jag lät Nils få ligga kvar där i kanske 15minuter å leka av sig.

Här kommer bilden
Hade fint


Bilder från vardagen

Oj vad Nils ogillar blöjbyten. Nu i skrivandets stund hör jag hur han skriker sig hes. Så är det...

I helgen var jag å Aina på äventyr i storstaden då det var barnens dag. Vi var där med Samuel med föräldrar. Det var riktigt kul. Aina å Samuel målade fin tavlor, åkte häst och vagn, matade getter och mycket mer medan solen sken.
Bilder från dagen har jag tyvärr på den andra datorn, får bifoga dessa vid senare tillfälle.

Annars så har jag å Aina fortsatt våra små äventyr runt i området där vi bor. Aina på 3-hjuling och jag till fots. Vi kan vara borta i över en timme. Då är det Aina som bestämmer var vi ska. Jag tror att vi båda upskattar den tiden tillsammans.

Jag bifogar lite bilder från vardagen.
Bild 1. Aina har precis sagt att hon skall gå och jobba.
Bild 2. Byta blöja utan Aina, det är att äta semla utan mandelmassa.
Bild 3. Nils-pysslingen i pappas urväxta kläder.
Bild 4. Aina å pappa tillverkar hamburgare inför grillning.
Bild 5. Aina gör sig vacker.

Hade gott
 

Nils fyller 3!!! (dagar)

Tjenare...
Om ngn undrar ifall en 2barnsförälder har tid att göra tändstickstavlor så kan jag nog säga att det inte är troligt. Så vad har jag då gjort idag???
*Lekt kurragömma
*Dansat med Aina
*Plockat blommor med Aina
*Spelat gitarr med Aina
* Bytt blöjer på Nils. Aina har assisterat.
*Filmat och tagit kort på barnen
*Gungat och åkt rutchkana
*Lagat mat
*Badat Aina
*Sorterat tvätt
*Varit på äventyr med Aina runt i området
Listan kan göras lång!
Men detta är ofta roliga saker, men det tar på krafterna.
Som ni ser så är det rätt många saker jag gjort tillsammans med Aina. Detta beror på att sonen Nils som han ska heta inte är så jättelattjo att vara med då han bara äter, bajsar å sover.
Skoja bara. Jag tycker det är jättemysigt att vara med honom, men han behöver modern mycket mer än fadern de första dagarna.
Jo, jag har kommit på en skillnad mellan att byta blöja på Aina å Nils. Nu med Nils har jag blivit nersprayad 2gånger! Inte kul.
Bifogar bilder

Daddy.blogg.se FAS 2

HejHej.... Jag vet inte vad jag ska säga, men den 10 Maj 2009 Kl:08.45 föddes en tuff liten kille, Ainas lillebror :)
Vi har fått komma hem nu (måndag) och ska börja lära känna den där lilla killen som bara äter å sover.
Här kommer ett gäng bilder. De får tala för sig själva.
Had gott önskar en väldigt trött men lycklig 2-barnspappa :)Vårsolen fortsätter...

Är sommaren redan här? Jag börjar undra... Klockrent väder i många många dagar!

Nope, det blev ingen majbrasa för Aina i år. Istället fick hon följa med sina föräldrar då de stressade runt i affärer belägna  i en närliggande storstad. Vi (föräldrarna) hade helt missat att affärerna stänger tidigare en valborg. Nu vet vi.

I stället för att gå med plakat den 1:a maj tog vi oss tid att förkovra oss i närbyggdens hisorik genom att använda oss utav den automatiserade automobilen som färdmedel. Tack vare den 3 drängar långa automobilen kunde Aina, vår piga, bringa med grannsocknens drängpojk med moder utan problem. 
(red. anm: det var den 2:a maj detta hände och inte den 1:a)

I helgen har Aina hjälpt till med allt möjligt. Hon har bl.a sått frön i landet, tvättat gummimattor till bilen och hängt upp tvätt. Men visst har även hon haft tid över som t.ex. äta glass.
Bilder från då hon arbetar samt slappar bifogas.


Hade


RSS 2.0