NAPPSNAPPAREN!!!

Tjenare!

Aina har gått från lilla tjejen till stora tjejen för några dagar sedan... jag ska berätta hur.
Sent i torsdags eftermiddag gick hela familjen skallgång.... eller rättare sagt nappgång över hela ägorna för att vara säkra på att vi hittat alla Ainas nappar. Vi tog napparna, lade dessa i en fin kartong och ställde ut kartongen i uterummet så att Nappsnapparen kunde ta dessa under natten (Nappsnapparen är en hejare att ta sig in i uterum).
Vi föräldrar trodde att kvällen skulle vara kaotisk, fatta att natta en nappberoende nappoman utan napp!!! Visst hon frågade efter napparna ngn gång men annars gick nattningen kanon! Nu (söndag) har hon fixat utan att gå tillbaka i nappträsket! Vi är jättestolta!
Jo, föresten, den där Nappsnapparen, han lämnade ett paket efter sig till Aina. den innehöll den där legobussen hon pekat på i affären! Vilken lirare den där nappsnapparen, hur kunde han veta??? Och hur kan jag veta att Nappsnapparen är en han? Frågorna är få, likaså svaren...

Vad annars då... jo, jag å Aina har varit ett riktigt AUTO-team i helgen! Vi har slängt 2 lastbilssläp* med skräp, städat hela garaget, tvättat bilen och bytt ut sommarslicksen till dubbade vintersulor.

Info om lillkillen: Lillkillen han krälar på snabbare å snabbare för varje dag. Han börjar även försöka klättra.

Jag bifogar lite bilder
hade gott

*lastbilssläp... njaa...men bilen full 2ggr, blir ungefär som 2 lastbilar..... nästan iallafall.


Gammelfarmor

Nils leker med storasyrrans fejkmobiltelefon medan Aina försöker argumentera med mamma varför hon inte ska sova.

Jag hämtade Aina hos dagmamman igår. Det var första gången på jättelänge. En av hennes dagmammebarnkompisar var exalterad när jag kom inklampades i farstun, småsunkig efter att ha trampat på min svartgrussmutsiga cykel och kryssat mellan asfaltsgroparnas vattenpölar. 
Han visste inte hur Ainas pappa ser ut. Nu vet han.

Varför hämtade jag Aina kanske ni undrar? Om inte, hoppa till nästa stycke.
Jag hade råkat ta frugans nyckelknippa + min egen till jobbet för 3:e gången på 2 veckor. Hmmm, vimsig må tyckas. Å självklart behövde hon ha bilen, så jag erbjöd mig att avrunda arbetsdagen några snäpp tidigare än vanligt.

Väl hemma var gammelfarmor (fruns farmor) å morfar (fruns far) på besök och mat framdukat på det svenskmonterade köksbordet.
Senare drog jag å Aina vidare till kompisen Samuel å lekte av oss i flera timmar :)

Jag bifogar kort på Gammelfarmorbesöket och ett bonuskort jag tagit på Nils när han leker med storasyrrans leksakstraktor vars batterier ngn verkar ha bytt ut...
Hade gott.
Storsta´n, lejonmasker och ett för tidigt julbad

Mörkt när jag cyklar till jobbet och mörkt nör jag cyklar hem. Hmmm, var tog ljuset vägen???
Just nu springer Aina omkring å bär 3st mjukisdjur i sjal. 2på magen å en på ryggen. Hon säger att hon ska gå till sta´n.
Nils krälar runt på golvet och drar Aina i byxbenet.

I helgen var familjen bjudna till storstaden i uppland, en vistelse som var mycket trevlig och god! Min familj vinkade jag av redan på torsdagen medan jag solo tog familjebilen och nynnade till musik JAG ville lyssna på :)

På kvällarna när jag kommer hem från jobbet händer det att jag och Aina springer runt och busar en del. Här om kvällen gjorde vi varsin lejonmask och smög på mamma/frugan. Bild bifogas.

I går hade vi ett tidigt julbad för båda barnen. Aina tyckte det var väldigt viktigt att Nils skulle ha vatten i håret så hon hjälpte gladeligen till.

Bild 1 tågresan upp till storsta´n
Bild 2 Julbad
Bild 3 LejonTrött polis, hoppande spännis, 2-åring äter med pinnar, klättrande apa och en base jumpare

Tenixen,
Söndagskvällen har börjat och jag försöker att få lillkillen bredvid mig att somna medan jag bloggar och tittar på ett humorberikat och reklamavbrutet paneldebattprogram.

Måste berätta... I gårkväll gick vi hela familjen och lade oss rätt tidigt. Blev en del stök och bök innan alla i familjen hittade ngnstans att sova i dubbelsängen. Så när det äntligen blev tyst pustade jag ut och tyckte det var skönt att alla verkade finna ro. Sedan säger min lilla söta dotter så högt och tydligt hon möjligt kan med en napp i munnen: Bajspappa.
Jag låg flera minuter och stirrade upp i taket och funderade vad hon kan ha menat.

Varför denna rubriksättning? Jo det är det som har hänt i veckan hos oss. Bilder bifogas.
Hade


RSS 2.0