Hemmabio och den första tanden!!!

tjenare!
Måndag, veckans första dag! Härligt att få börja veckan med att blogga lite.

Japp, barnen sover å frugan stickar å kollar matlagning på televisionsapparaten.

Lillkillen har sovit halvtaskigt några nätter. Vi tror att det var den där stora stygga sprutan han fick i veckan som är boven. Samtidigt vägdes och mättes han. Han är 69cm lång och vägde 8700g. En rejäl kille som följer sin kurva perfekt!
Medan vi pratar(skriver) om killen så kan jag även nämna att han fått sin första tand! Å så ålar han fram på golv som en stucken snigel.

Aina å pappa har meckat en del uppe i allrummet å fixat en hemmabiosalong som invigdes i helgen. Provisoriskt fick vi ta ett litet vitt lakan å projektera på då frugan inte alls såg jätteglad ut då vi stod med borrmaskinen laddad med 8mm borren för att montera upp projektorduken. Jag och Aina suckade och titta på varandra å tänkte att duken får nog sättas upp när frugan/mamma inte är hemma.

Bifogar bilder.
De första bilderna är tagna under biokvällen å den 3:e är tagen på tanden. Nils är givetvis stolt å pekar på tanden med sin tumme.

HadeStorasyster bär lillebror, är det ofarligt?

Diskmaskinen jobbar i bakgrunden, frugan sappar och stickar i ögonvrån medan barnen sover i både säng och soffa.
Lugnt och skönt i hemmet :)

Ni kanske nu ställer er frågan: Har det varit lugnt och skönt i stort sätt hela tiden denna afton hEmma hos den där småbarnsfamiljen?

Njae, kan jag svara. Dessa två händelser utspelade sig hemma hos oss i afton.

Jag meckar med vvs å frugan fixar kokkäk (mat som tillagas med hjälp av kokkonstens regler). Små tassande steg höres och en ljus röst säger: Titta, titta, jag bär Nils!
Vi har ett flertal gånger hört denna replik under de senaste dagarna och varje gång ökar pulsen 2 till 3 snäpp.

Aina diskade i dag. Resultatet blev att vatten stänktes lite över allt och diskmedelsflaskan blev i stort sett tömd. Men rent blev det......eller...njaa....kanske inte. Hur som helst så doppade hon sitt huvud i kastrullen hon diskade och sa atthon nu behövde blåsa håret. Givetvis skulle hon det tyckte jag och hjälpte henne med att plugga in fruns hårtork. 

Jag bifogar lite bilder


Busäta, hundpuss och hajk

Nils har börjat gluffsa i sig ostkrokar nu för tiden. Korkarna är ngt storasyster också tycker om. (För känsliga läsare ska jag informera er om att detta är småbarnsmat så det är inga större onyttigheter i dessa.... tror jag). Idag hörde jag Aina släpa sin stol till kylskåpet, öppna skåpet ovanför och börja prassla med ngt. Jag förstod att ngt fuffens var på gång, men istället för att på en gång störa henne i hennes bus gick jag och hämtade kameran. Ngt jag oftare ska göra tror jag. Vet ni var jag hittade henne, jo, hon satt gömd i kojan under en filt å smaskade på ostkrokarna!

Svärföräldrarna har varit här och hälsat på. Givetvis var hunden med till Ainas glädje. Nils fick sina hundkyssar men var av minspelet inte alls lika förtjust som storasyster.

I helgen har hela familjen varit ut och hajkat i skogen. Sov givetvis över i tält å lagade mat över öppen eld. Lägerplatsen/Base Camp låg vid foten av Håleberget som vad jag vet har en stor likhet med Mount Everest! Båda bergen har sin topp några meter ovanför havsnivån.
Jag bifogar givetvis bilder.

Hade fint

Bild 1 Gömd i kojan å smaskar ostkrokar
Bild 2 Svärföräldrarnas hund smakar på Nils
Bild 3-6 Ute å hajkarBondeliv

Nils har precis fyllt blöjan.... dags att se upptagen ut ;)
Kom igen då frugan, byt blöjan....
kom igen då....
Å vad upptgen jag ser ut, stirrar ned på dataskärmen...

Asch!!! Nederlag... Är man en pappa som tar ansvar så är man.

I helgen har det varit grovarbete på kollonimarken. Aina hittade daggmaskar och bygde koja, medan jag å frun vände marken så att den kan brukas till våren. Vi kunde även skörda. Vi norpade Nils snuttefilt medan han sov och fyllde den med äpplen! (bild 1)
Oj, Jag kom precis på att jag visst har blivit bonde.

Jag bifogar lite bilder som är tagna under veckan.
Hade

RSS 2.0