Ibland är det stressigt

TjippTjipp,
Barnen sover å frugan jobbar. Ett ypperligt läge för blogging :)
Ni anar inte hur stressigt jag haft det i e.m. Låt mig berätta lite om dagen.

Nils vaknade kl 5:54 superpigg. Frugan tog med honom ned så att jag å Aina fick sova en timme till. Tack frun.
Efter frukost begav vi (jag Nils å Aina) oss till öppna förskolan för att leka av oss. Eftersom Nils hade varit vaken länge trodde jag att han skulle sova större delen av f.m. Men icke. Han kröp  omkrig där på Öppnis utan att gäspa.(red.anm: Öppnis är ungdomligt språk som betyder Öppna förskolan).
När vi kom hem vid 12 snåret brassade vi på lite käk innan frugan var tvungen å gå till jobbet. Efter maten spatserade jag å barnen med frugan till jobbet så Nils fick sin efterlängtade sömn. Den varade i ca 1h. Kort men troligtvis effektiv, s.k. power nap.
Väl hemma igen lekte vi lite i kojan å tittade på lite tv.Efter lite slötitt på tv:n vid sisodär kl. 4 visade Aina tendenser på att bli trött så jag visste att jag var tvungen att aktivera henne. Förslaget blev att baka bullar. Hon nappade direkt. Eftersom dottern är en liten dam som gärna vill göra det mesta från att skära smör till att röra runt smeten så tog det rätt lång tid. Jag insåg att snart måste ju min lilla barnaskara få ngn mat i sig förutom den deg som provats. Då det är torsdag så vart det tunnpankakor med jordgubb-/hallonsylt. Samtidigt som jag stekte pankakorna var det dags å pensla på bullarna å få in dem i ugnen. Jag började genast ångra att vi valde göra en dubbel sats bullar.
försök se detta framför er:
Jag står å steker pannkakor i två stekpannor samtidigt.
Jag penslar bullar (ca 7 plåtar blev det)
Jag vaktar bullar i ugnen
Jag servar Aina å Nils som sitter vid det ngt mjöliga bordet och väntar , vad de själva tycker lite för länge, på sina pankakor som de trycker ner nästan utan å svälja.
Tjeena vad svettigt det var.

Ursäkta, behövde skriva av mig lite.
Nu kommer lite bilder på vad vi annars gjort de senaste dagarna.
HadePåsk å pappaledighet!

Tjena.
Torsdag kväll å hela familjen ligger å sover redan. Skönt men ändå lite tomt på någe vis.
Jag har nu i dagarna börjat min rätt långa pappaledighetsperiod å det känns riktigt bra! Jag har tagit med mig erfarenheter från förra pappaledigheten att t.ex. inte planera några större och tidspressade renoveringsprojekt så jag känner mig redo att leka/tampas med barnen. 
Det har varit hallebalola hela dagen för mig å småttingarna medan frun jobbat. Dagen började med en förmiddag på öppna förskolan. Riktigt nice hak där vi säkerligen kommer hänga många dagar framöver. Där bjöds (trodde vi) det på fralla å kaffe å båda mina barn trivdes som maskrosorna i gräsmattan! I efterhand har vi fått reda på att kaffet å frallorna kostade pengar. Jaja, 1:a gången gratis brukar det väl heta ;)
Eftersom jag aldrig varit där förut visade Aina mig den rätt krångliga vägen dit. Gångvägar jag tror jag aldrig gått på och bilvägar jag aldrig korsat tidigare. Jag är imponerad av hennes lokalsinne som hon garanterat fått ifrån hennes mor! Grattis!

Å så har det varit påsk!
God mat, trevligt folk å oftast klarblå himmel. Toppen säger jag.
Jag bifogar lite bilder.

Bild1. Efter man tagit av sig mössan så kan håret bli lite ruffsigt. Aina sätter sig och rättar till det.
Bild2. Pappaledighet utan att ha bakat festbröd är att äta myssli utan russin.
Bild3. Nils vill under fruktstunden bjuda på en skiva päron.
Bild 4-6. Bilder från påsken.

Hade.


RSS 2.0