båtliv och midsommarfirande :)

Tjohej!
Solen bara värmer å värmer!

Idag tog Nils sina 1årskort hos fotografen. Lite sent då han fyller i maj, men nu äre gjort i alla fall. Han var betydligt svårare få att stå fint på stol än vad det var med Aina i samma ålder men fotografen var snabb på avtryckaren så jag tror det blev bra.

Under midsommar, som var solig i år, firade vi på ett klassiskt vis med midsommarstångsdans, sill, 14meter lång jordgubbstårta och vattenspridarlek m.m.

Båten har vi med glädje dammat av och sjösatt för sässongen. Vi har redan varit ute två gånger och åkt till favoritstranden.

Bilder bifogas.
Bild 1-3 Strandbilder
Bild 4 Barnen hälsar på förskolan de ska gå på i höst.
Bild 5-6. De har olika stil när det gäller minigolf.
Bild 7-9. Midsommarfirande.


Semester

Sommaren är här. Frun har äntligen semester (från jobbet)

Det har varit rätt fina dagar och vi har passat på att göra små utflyckter.  Bl.a. har vi varit å spejat får :)

Ofta i Ainas lekar så vill hon att jag och Nils ska vara med och ha helt andra namn och roller i familjen än de som vi annars brukar ha. Idag hette Nils Sofia, Aina hette Hanna och jag hette Gunilla. Rollerna var så att jag och Nils var syskon och Aina tog som vanligt rollen som mamma. Vi lagade och åt mat, gick korta promenader i Ainas rum m.m.
Men som många andra gånger vi leker så brukar det sluta med att Aina, som sin roll som mamma, blir arg på Nils då han varken lyssnar till namnet Sofia eller gör som han blir tillsagd. Där brukar jag bryta leken med en fruktstund eller ngt dylikt.

Jag bifogar lite kort från dagarna som gått.
Bild 1-3 Fåräventyr
Bild 4 Nils mumsar melon
Bild 5 Nils har precis norpat en smörgås från bordet å är på ävg till lekparken. Han står å vinkar.
Bild 6 Nils använder så mycket blöjer så nu får han faktiskt tvätta själv
Bild 7. Inte alla som har en pool med vattenrutchkana på tomten :)
Bild 8. Killen går på plantskola hos mamma
Bild 9. Killen går på proppamunnenfullmedgodisskola hos pappa. Som ni kanske kan se så är han på väg att gå på en bom (körsbärsgodis)
Bild 10 Aina på prommenad med dockan. Dockan ska sova.

HadeDen svenska sommaren är här!!!Men hey, jag har aldrig sett Nils så euforisk! Han skarattade/skrek av lycka när han på väg mot lekparken fick syn på vattenpölar.

Igår fick jag reda på vilken sport min duktiga dotter skall satsa på. friidrott som sin farmor. Det var friidrott på schemat igår. När jag å Nils hämtade henne kom vi lite tidigt med flit, tyvärr utan kamera, för att se henne idrotta. Vi han med hennes 400m löpning. Ett referat från loppet:
Hon fick en bra start och första kurva. Vid ca 150m drog hon ned på takten ett tag och höll hand med en kompis. Vid 300m stannade de lite å pratade. När det var ca 10 meter kvar drog hon på värsta spurten och publiken stod upp och jublade (fanns inga sittplatser just där).

Jag skickar med diverse bilder.
Hade

Bild 1: Nils ser en vattenpöl!
Bild 2: Jag säger till Nils: Släpp kylskåpet! Han fattar inte...
Bild 3: Vad sjukt mycket sand det kan fastna på så små händer.
Bild 4: Hmmm, den där fönsterputsaren vi anlita gjorde mer fingeravtryck än han tog bort...
bild 5: Aina blåser såpbubblor å Nils jagar dem! Rätt kul lek :)
Min lilla tjej börjar verkligen bli en TJEJ...

...och min lille grabb börjar verkligen bli en GRABB!

Tjenare, tjenare...
Solens hetta äro välkommen :)

Hehe, vet ni vad! Ifall man har två trötta barn i en matbutik, lite för mycket mat i vagnen så att man måste ha en påse i ena handen vilket gör att det blir omöjligt att bära ngn utav barnen. Jo, man pressar ned båda barnen i vagnen (sulky-modell). Funka klockrent, förutom att storasyster hade svårt att inte nypa lillebror i de små bilringarna. Tyvärr hade jag inte kameran med mig :(

Jo, till rubriken.
Idag kammade sig Aina som brukligt å satte på sig en av sina många klänningar. Utöver detta satte hon på sig halsband, örhängen( fick ta i hål i öronen i 3års present), hårklämma och en ring. Jo, just det, jag skojade bara med det där i parantesen, hon har några slags örhängen som man klämmer fast. Jag tog lite bilder där hon visar sin range.
Lillgrabben, jo han har skaffat sig två grabbiga grejer idag. Sitt första näsblod och ett stycke rosa piké.
Näsblodet kom efter att en stillastående pallkrage gjorde en upper cut på hans lilla näsa. (Han trillade på frugans grönsaksodling). Bild bifogas på slagskämpen.

HadeLilltjejen cyklar å lillkillen meckar.

Tjenare!

Jag tänkte på det idag, tänker iåfs ofta på det, att vad fort tiden går!
Jag tänkte på det när jag å frugan putsade till framsidan lite å såg barnen gå mot lekparken. Aina springandes å Nils rätt långt efter med sin karakteristiska stil, den där vaggandegångenåhänderrnauppiluftenstilen.

I helgen var Aina å Nils hos farmor å farfar. Där hade hela familjen det gott!
Aina testade en lite för stor cykel å klarade med farbrors hjälp rätt snart att hantera den. Eftersom den är för stor så måste hon ha hjälp med att få igång den å även när hon väl har stannat behöver hon ha hjälp. Men resten klarar hon själv :)
Jag bifogar lite bilder på detta.

Hade.


Bild 1-2: Aina lämnade in cykeln hos lillebror för en översyn.
Bild 3: Aina trampar på!
bild 4: Efter cykelöversynen blev Nils hungrig och är på bilden assisterad av farfar.
 


RSS 2.0