Kung på spel, Prinsessa på förskola, Prins på "Första snö"dans"

Nils tycker om att spela, men bara om han vinner. Som tur är så är hans storasyrra väldigt förstående storasyrra och låter honom ofta ändra spelregler under spelets gång för att gagna honom själv. Jag börjar fundera på att detta kanske inte är det klockrena sättet lära ett barn att spela spel. Blir inte kul de första gångerna han spelar spel med andra människor som inte låter honom vinna. Men å andra sidan så är de ju dem som får ta smällen då, hehe.
 
Under en middag för några dagar sedan ställde sig barnen upp på stolarna och tjoade å dansade vilt. Sässongens första snö landade utanför!  Några minuter senare var snöovädret bortblåst och ett tunt lager vitt puder låg kvar i ca 15min.
 
Idag var det fest på förskolan. Ettt maskeradparty där de flesta klädde ut sig till pumpor och spindlar. Men vår sån han ville absolut klä ut sig till prinsessa. Så blev det.
 
Bild 1 Prins spelar Twister
Bild 2 Prinsessa!
Bild 3 Dans och Jubelrop när första snön kommer.
 
 
 

Lite gott å blandat

Vi är precis hemkommna från en kvällsprommenad som sträckte sig hela vägen till "flygplats"-lekpareken på andra sidan vattnet.
Det mörkt som natten, endast ett par glesa gatljus belyste vårat prommenadstråk. Annars var väl vädret som en vanlig midsommar; regn och några plusgrader.
Idag har vi haft besök av farmor å farfar. Det bjöds på bokläsning, legobygge, spelande, pusslande, lekparksbesök, simträningsbesök och säkert mycket mer. Mycket trevligt!
I veckan var vi ute i skogen och gick en höstprommenad. Helt plötsligt stod ett äppelträd framför oss. Då barnen hade plastpåsar med sig så försåg vi oss givetvis :-) det blev faktiskt till en äppelpaj som vi njöt av idag.
Lite bilder från våra prommenader bifogas.
 
Bild 1: Ser ni Aina?
Bild 2: Äppelträdet i skogen
Bild 3-4: Kvällsprommenaden
 
 

Lidingölopp, grillning m.m.

 Solen skiner, löven skiftar färg och vi är precis hemkomna från en mysig höstcykelfärd.
 
Det var inte hlet lätt att komma ut på cykelfärden idag. Vi hade lovat Nils att vi skulle använda vår cyckelkärra. Den hade vi inte använt på länge. Punka på ena hjulet och en specialskruv och mutter saknades. Men efter några minuters slit med lite "bra att ha och spara grejer" så kom vi iväg. Tur att de har en händig pappa :-)
 
Igår kväll gick vi ut i skogen till en grillplats och hade fredagsmys med både grillkorvar och gigantiska marsmellows. Vi märkte tydligt igår att hösten var kommen, grenar vi använde var blöta och mörkret la sig rätt tidigt.
 
Förra helgen var det häng med kusiner och häng på Lidingö. Både frugan och dottern sprang med goda resultat. Förutom mig och Nils så bestod publiken bl.a. av barnens kusiner med föräldrar, pappas kusin med föräldrar och fru, moster och givetvis av farmor och farfar. 
 
Bild 1: Farfar har öppnat glassbaren (influens från Turkiet?)
Bild 2: "Alla fåglar byter bo"-lek.
Bild 3-4: Knatteloppet, 1,7km tid 13:50. Foto:Tommy. (tack!)
Bild 5:Trött Nils väntar på konduktören.
Bild 6: Nils fixar storasysters cykel.
Bild 7-8: grillkväll
 
   

RSS 2.0