Picnic i skogen

Igår när frugan jobbade tog vi tillfället i akt och stoppade grillkorvar i en termos så de blev kokta grillkorvar, gick förbi närbutiken å inhandlade diverse för en lyckad utedag och begav oss sedan till skogen för att hitta det perfekta stället för en snö-picnic :-)
   

Små fotografer :)

 
Barnen har lekt fotograf och modell samtidigt som jag fick en chans att leka med mina kamera och en lånad blixt. Alla hade kul :)
bild 1) Nils tar kort på en prinsessa
bild 2) Nils visar det tagna fotot
bild 3) Aina fotograferar gymnasten Nils.
bild 4) Bilden Aina tog samtidigt jag tog bild 3.
 
     

Schackmästarna

I går drog Nils fram det handmålade ryska schacket som på ngt vis hamnat här i huset. Om någon familjemedlem känner sig vid det så får ni höra av er. Men iallafall... båda barnen tyckte det var spännande. Aina var den mer eftertänksamma medan lillebror var den djärva. Hoppade fram med hästen och norpade till sig två pjäser innan Aina hann fatt den. Tyvärr ringtde mat och sovklockan innan spelet tog slut. Jag tror bestämt spelet kommer fram fler gånger!
 
 

Lek i snön

Nils har varit krasslig några dagar. Har hostat och haft feber. Det är först idag vi vågat vara ute å lekt. Utflykten blev givetvis till en av stadens större lekparker. Bilderna får tala för sig själv :-)

Helgmys

Samtidigt som barnen lägger sig i sina sängar så lägger sig lugnet över hemmet, slår aldrig fel.
 
Det var fint väder idag, så efter att ha hängt i kyrkan på förmiddagen så knöt vi på oss skridskorna och skrinnade runt runt på den isoval som finns vid universitetet. Härlig familjeaktivitet :-).
Vi har dock inte bara rört oss i helgen, vi har även suttit oich degat framför stor-plattan (tv:n). Det finns ju ngt som kallas för fredagsmys. Då sitter vi bänkade hela familjen medan storplattan ger oss nöjen från en tablå som innehåller underhållningsprogram; först för de små och sedan för de äldre. Barnen brukar tycka det är trevligt och få vara med och umgås även när den del av tablå som riktar sig mot de yngre slutat.
Bilderna visar hur ett fredags/lördags-mys kan se ut.
Hade mys :-)
 
 

RSS 2.0