Lite snuvigt, men skola imorgon

 
Både barnen å frugan har varit lite krassliga i omgångar den senaste tiden. Men ikväll är det bara frugan som är sängliggandes, så imorgon är det tillbaka till förskoleklass och förskola.
 
Att hitta på saker med ett friskt barn och ett krassligt barn är lite komplicerat. Aktiviteterna har oftast varit inomhus där bl.a. bakning har varit på schemat (Bild 1 och Bild 2). Även en hel del legobygge har gjorts (bild 3   ). Men idag när båda barnen är någorlunda friska har vi grävt snögrottor på gården.(bild 4).
 
Hade gott
 
Ps. Den stora bilden överst är fejk, så mycket snö har vi inte, det är bara jag som lekt lite :-)Ds.
 
 
 

Vardagsliv

    
Aina har varit krasslig några dagar, så hon har fått stanna hemma ett par dagar. Det blev mest vila men en del lek blev det. Bl.a. så lekte barnen tåg med diverse grejer de fick tag på (bild 1).
Nils tycker om och bygga kojor, framför allt i soffan (bild 2). Vi fick även gå.....eehh...krypa på en visning av kojan (bild 3).
Nu när det är så mörkt ute så tycker vi det är trevligt att tända lite ljus. Barnen tycker det är jättespännande att få tända ljusen. Aina klarar till och med att tända tändstickan. Bild 3 visar hur de tänt upp ljusen innan maten.
Maten är serverad och Nils är lite skeptisk till manten till en början (Bild 4). Men efter att ha smakat mammas brockolisoppa och pappas Croque monsieur (utan senap och skinka) så sa han: Mmmmmm!
 
Idag är Aina mycket piggare igen, tyvärr har Nils kroknat lite och ligger nu och sover eftermiddag.
 
 

Bus, lek och spring

I flera timmar var vi där! Vi klättrade, hoppade, trampade, sprang och kanade! Barnen först och pappa sist. Vi besökte stadens busfabrik medan frugan knegade.
Den första timmen var vi alla entusiastiska och sprang runt runt i lokalerna. I slutet var det endast de som var under 10 som hade energi kvar. Jag hitta trådlöst nätverk så det gick ingen nöd på mig när jag satt halvsvettig på en galonvadderad bänk och väntade på att barnen skulle trötta ut sig.
Varför var vi där kan man undra. Jo, för att det här var dagen innan skolan skulle börja för terminen och barnen hade inte riktigt kommit i fas med deras vanliga sovrutiner. Planen var alltså att trötta ut dem till max så att de kunde gå å lägga sig i tid. Och ja, det fungerade :-)
 
Bilder bifogas
 
Bild 1: Aina och Nils försöker klättra upp på den glätta sidan av vulkanen OBS! Vulkanen är inte riktig!
Bild 2: Nils skjuter lufttrycksmatad gummibollskanon OBS! En riktig lufttrycksmatad gummibollskanon!
 

Julen, mellandagarna och nyåret

 
Julen har sprungit förbi oss med väldig fart, så fort så att vi har ramlat in på ett nytt år.
Julen spenderades i stugan med släkten. Det bjöds på mycket mat, mycket snö, karl-bertil och julevangeliet, allt vad en jul skall innehålla. Mycket trevligt.
 
Nyår spenderade vi i city, delvis uppe på ett tak med utsikt över hela staden!
 
God fortsättning!
 
 
Bild 1: Tomten kom! (Nils sa att det var farfar, men storasyrran tror inte på lillebror)
Bild 2: Aina få hjälp att bygga hus av en specialist på husbyggnadsteknik.
bild 3: Nils släpar en halv julgran under en prommenad.
Bild 4: Storkusinerna högst uppe på toppen! Avnjuter pepparkaka.
Bild 5: Lek med julklapparna, Sjörövarkläder.
Bild 6: Moster Blenda kom förbi med en liten Jackie
Bild 7: Det enda kortet från nyår som inte helt är svart :)
 
 
 
 
 

RSS 2.0